Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jasny gres na całym dole

kluska

Recommended Posts

jasna błyszcząca podłoga pewnie wiąże się z wiecznym sprzątaniem

no właśnie - lubisz wiecznie sprzątać? :wink:

Ale tak na serio zależy od trybu życia i tego, gdzie jest położony dom.

Ja zawsze mam jasne podłogi, bo takie lubię - bardzo jasna ceramika i wykładziny wełniane w naturalnym kremowo/beżowym kolorze.

Ale buciki dzieci ściagają na dywaniku przed drzwiami - inaczej nie wyrobiłabym z odkurzaniem i zmywaniem po wizycie w piaskownicy czy w parku lub lesie.

a jak wpadną znajomi w sportowych butach, wracając akurat ze swojego leśnego domku - hm..mam fajne podłogi..nakrapiane :wink: :D

Dom mam być piękny, ale przede wszystkim to on jest dla nas, nie my dla domu.

Nie położyła bym polerowanego gresu na podłogi nawet wówczas, gdybym nie miała dzieci, nikt by mnie nie odwiedzał, mieszkała bym na 10 piętrze apartamentowca i poruszała się wyłącznie samochodem w butach na skórzanych, gładkich podeszwach :wink: :D .

Dlatego w moim gigantycznym wątku na setki, setki wklejonych podłóg, nie znajdziesz prawie polerowanego gresu.

Poza tym dla mnie to najnudniejsza podłoga (chyba ze z taką fantazją jak u Soniki) ale to już kwestia gustu - inni nie cierpią rustykalnych kafli i w sumie jest tak różnorodnie :D .

p.s. co do dzieci - poślizgowości i bezpieczenstwa - ja nawet panele Pergo przykryłam wykładziną na pierwsze dwa lata życia Juleczki - nie wyobrażam sobie takiego twardego i śliskiego materiału w domu czy mieszkaniu, gdzie malutki człowiek poznaje świat.

1221Wojtek - thx, za cenne rady, sądzę, że Opoczno to już nie taki jedyny producent z lat 80-tych, konkurencja zmusza do jakości,

ceną absolutnie się nie sugeruję - często zbieram kilka ofert na ten sam produkt i przedstawiam najniższą w kolenym punkcie sprzedazy, zwykle działa taka "polska zasada", żebym nawet zarobił 1 zł to ja sprzedam te 100m2 Carrrlosowi a nie sąsiad :D , no i ja na tym korzystam, sprzedawca też, bo lepszy mały i szybki deal niż zero obrotu.