Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nie mog? ju? wytrzyma?

Recommended Posts

posiadam gonty papowe już od 4 lat i zawsze po silnych wiatrach kilka mam poniszczonych co prawda wymiana nie jest skomplikowana ale jak kilka razy w roku mam wyjść na dach to mnie zniechęca

czy Wy kochani posiadacie gonty i macie podobne problemy czy to jest taki urok owego pokrycia.

bardzo proszę o wszelkie rady.

nie irytuj się. zapewne znajdzie się ktoś kto takie pokrycie dachu ma. Może coś doradzi. Ja mogę jedynie powiedzieć z obserwacji że niestety tak się gonty zachowują. Może sens polega na niezbyt dokładnym ich położeniu, a może to ich specyfika.

Mam nadzieję że ktoś mądrzejszy niż ja doradzi coś bardziej sensownego.

Renia

Może to kwestia wykonania lub gatunku.U moich rodziców całkiem spory dach został pokryty gontem bitumicznym jak dobrze pamiętam 6 albo7 lat temu i nic z tym się nie dzieje.Januszku nie strasz sama zamierzam zastosować ten rodzaj na swój dach.

Pozdrawiam Ewa

nikogo nie chcę straszyć ale to fakt co dzieje się u mnie na dachu mam nadzieję że to tylko niektóre pasy bo w innych miejscach po 4 latach nie widzę żadnych zmian. ale ostrzegam przed gontami z matizolu są niejednorodne jakościowo.

do nikoli

moje owłosienie jest już tak skąpe że nie ma obawy co do zmiany koloru a zresztą tę resztkę wiatr wyrwie mi kiedy będę na dachu

co jestes dzisiaj w złym humorze, mam nadzieję że nie przeze mnie.

Co do pierwszego zdania w moim poscie to akurat nie było ono skierowane do Ciebie , ale to nieważne.

Co do mojej rzekomej nieomylności to nie wiem skąd takie mniemanie o mnie, ja bynajmniej się za takiego nie uważam.

Napisałem w Twoim wątku tylko po to aby spróbowac wyjasnic dlaczego nikt "nie chce Ci pomóc" ale jezeli uważasz, że w ten sposób zaśmiecam Twój wątek to nie ma sprawy zaraz wytnę swoje nic nie wnoszace do sprawy posty