Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

modele RC

mieczotronix

Recommended Posts

Czy ktoś z forumowiczów się w to bawi? Zaczyna mnie to kręcić. Może są jacyś wyjadacze w dziedzinie powiedzmy: samolotów z napędem elektrycznym albo helikopterów. a może samochodów off-road, też raczej elektrycznych? W spalinowe modele raczej nie wejdę ze względu na cenę i uciążliwość dla sąsiadów.

W sumie to wszystko mnie ciekawi, czym jeździcie/latacie/pływacie. Może łodzie, żaglówki, rakiety. Synek mi rośnie, więć będę mógł zrealizować parę swoich marzeń z dzieciństwa. Ja zacząłem od samochodów. Mam terenowy monster truck, 4WD na dwa silniki 540. Maceruję nim na razie ogród i popycham nim synka w jego samochodzie z napędem nożnym.

wszystko przed tobą 8) :D

potem będzie napęd własny, a ojciec na czujce obserwacyjnej, nastepnie przejdziesz do urzadzeń peelingujących kolana i lokcie. Kolejny sprzęt bedzie wymagał koordynacji ruchowej z zestawem glosno-mówiącym "hamuj, hamuj" itd, itd :wink:

Jako nastolatek zbudowałem kilka rakiet. Niektóre nie chciały polecieć. Skończyło się na solidnych oparzeniach. Ale paliwo stałe jako niedoszły chemik miałem super. Konstrukcja była niedopracowana. Jak już zostałem mechanikiem z dyplomem to mi minęło. :)

Pewien pan z Teksasu,buduje u siebie za domem rakiete.

Nie jest to zabawka,tylko pelnowymiarowo-pelnowartosciowy statek kosmiczny.On chce udowodnic,ze w NASA pracuja sami zlodzieje,ktorzy amerykancow,a wiec i jego okradaja.Bo przeciez program lotow kosmicznych oplacany jest z podatkow ciezko pracujacych citizenow.

Odgraza sie,ze jezeli w wyniku naciskow tychze typow z NASA,wladze zabronia mu wystartowac z terenu US,to przetransportuje swoj space ship do pobliskiego Meksyku,gdzie prawo jest duzo bardziej liberalne.

To tak moze troche obok glownego nurtu tematu.

• 10 years później...