Arek99 04.11.2002 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Jak było u Was - czy w ramach opłaty przyłączeniowej ZE postawił Wam szafkę z licznikiem, czy musieliście robić to na własny koszt? Ja sporo wywalczyłem z ZE (przynajmniej na papierze), ale to mi sie teraz tez nie podoba - każą mi postawić szafkę pomiarową w linii ogrodzenia na mój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabek 04.11.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Niestety szafka na licznik ustawiana w linni ogrodzenia jest na koszt inwestora. Ja właśnie kończę przyłącze elektryczne i za taką szafkę trzeba zapłacić ok. 600 zł. Dokładny koszt będę znał na koniec tygodnia jak dostane faktury od wykonawcy za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 04.11.2002 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Zażądaj taryfy . U mnie do tego roku opłata przyłączeniowa nie obejmowała szafki pomiarowej, od tego roku obejmuje (opłata oczywiscie wyższa). Ponadto w umowie określono granicę własności - i jeśli jest tam: .."na zaciskach złącza od strony odbioru.." tzn szafka licznikowa jest za złączem i na twój koszt.Oczywiście trzeba negocjować, ale po zapoznaniu się z taryfą wiesz co jeszcze możesz a czego już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 04.11.2002 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 U mnie ZE chce proponuje/narzuca: szafka złączowa (ZK) na ich koszt, natomiast szafka pomiarowa na mój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agus 04.11.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 My także musielismy zapłacić za szafkę pomiarową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 04.11.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 U mnie szafka złączowa na koszt ZE, pomiarowa - moim staraniem i za moje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts