GrzegorzR 13.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Czy ktoś używa kocioł kondensacyjny EcoCondens firmy Brotje, lub inne kotły kondensacyjne tej firmy? Liczę na opinie o produktach tej firmy, a szczególnie o tym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.06.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Podciagam bo sam jestem zainteresowany takim kotlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.06.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Muszę przyznać, że jestem rozczarowany. Czyżby nikt nie użytkował takiego kotła? A może znajdzie się ktoś z "branży", kto będzie w stanie powiedzieć coś o samej firmie, jej renomie i jakości wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 25.06.2005 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Kotły dobre, firma niemiecka z dużą renomą, jednak w polsce cienki serwis, u nas mało znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 25.06.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Grzesiek tam nie ma się co psuć. firma dlatego mało znana że wyłączność na dystrybucję ma Bims Plus ale ma to ten plus że mogą zejść z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.06.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Grzesiek tam nie ma się co psuć. firma dlatego mało znana że wyłączność na dystrybucję ma Bims Plus ale ma to ten plus że mogą zejść z ceną Łoj - z bimsem w takich sprawach to ciężka rozmowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 25.06.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Zgadza sie, miałem w Bimsie kumpla z ławy szkolnej, ale cienkie ceny. Mają brotje bo nie mogą mieć (nie chcą) viessmann'a- taka polityka handlowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 no to fajny temat po 3 latach w bimsie miło jak o nich piszecie po pierwsze bretjaki wiszące są robione przez baxi żeby nie było niedomówień po drugie kolega kupił okndensata po dobrych rabatach połączenie podłogówki na mieszaczu z zasobnikiem i grzejnikami przy panelu sterującym w pokoju przerosło mozliwości serwisu firmowego z poznania kotły są przyzwoite na poziomie baxi bo niby jak miałyby byc lepsze serwis kiepski bo robiony przez firmę handlową itd co do vieśmaka to przedmówca też się ni orientuje bims handlował vieśmakiem kilka lat temu tylko że sprzedawał praktycznie same simplexy i wygryzał vieśmaków z inwestycji które wypracowali ich przedstawiciele handlowi w efekcie powstał impas i wielka akcja bims sprzedaje wiszace viesmaki wtedy viesmak odkryl ameryke ze w polsce sprzedaje się 100 000 kotłów wizących a oni prawie nic z tego ciastka nie mają zreszatą w tym samym czasie i buderus wykupił jakąć fabrykę wieszaków i przykleił znaczek zresztą tak to już jest chyba 2 lata temu buderuk dorobił naklejki do czesich oktłów stałopalnych dcześniej to chyba były dakony ... he he he no i bims żeby nie stracić parpmatów z oferty i nie wylecieć z rynku dużych inwestycji zadeklatował się sprzedać w jakimś tam okreśie jakieśtam 1000 kotłow wiszących vieśmaka no i bims nie ma w ofercie vieśmaka a wieśmak od czasu swoich pierwszych super drogich chłodzonych palników inżektorowych i innych wodotrysków z pendolek stwierdził najwyraźniej że trzeba vitopędzić naprzeciw klientom i vipendolić z kotła co się da żeby tylko był tani i sprzedawalny więc nie wiem jak teraz ale w którymś vieśniakopendzie nawet zawór bezpieczeństwa był pozycją osobną niż sam kocioł ... aż dziw że palnik nie był opcją no to sobie pogadałem pozdrawiam wszystkich zagubionych inwestorów oszukiwanych przez marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 zresztą jak ktoś będzie w ostrowie to niech sam sobie poogląda i popyta generalnie firma nie jest złama wady jak cały ten świat i inne firmy też więc normalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 01.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Broetie owszem jest w grupie Baxi największej zresztą w Europie, ale robiony jest w Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 takbaxi ma osobne zdublowane linie produkcyjne na ktorych tłucze bretje i baxi i kilka innych metek na tych samych kotłach powodzenia z takimi informacjami te kotły różnią się obudowamicenąi to wszystko są robione na tej samej lini produkcyjnej nie wprowadzaj ludzi w błąd poza tym baxi to faktycznie potężny producent i nie ma się co wstydzić tego produktu no poza najtańszymi kotłami które są po prostu tak proste i tanie jak się da ale jak ktoś chce kocioł za 1300 netto na inwestycję np. 100szt to nie pyta o parametry inne poza cenąresztę teorii się dorobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 proponuję zadzwonić do irmetu w damnicy oni sprzedają baxi spytajcie ile razy zamiast baxi dostali bretjaki bo akurat te tłukli na linii jak ktoś nie wie niech się nie wypowiada forum to miejsce gdzie jest pełno niesprawdzonych niepełnych informacji nie dokłądaj swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 01.07.2005 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 No to sobie popisaliście o frimach, dystrybutorach itd., co do serwisów to jest to ważny element, ale nie świadczy o klasie produktu, zręsztą, to, że gdzieś jest kiepski serwis nie znaczy, że tak jest wszędzie. A może jest ktoś, kto może napisać coś o kotłach EcoCondens, chodzi o jakosć, funkcjonalność, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 nie świadczy o klasie produktu ... jesteś w błędzieprzekonasz się o tym jak zepsuje ci się twój rols roys i będziesz szukał kogoś kto ci to naprawi zobacz na serwis vaillanta, junkersa, vieśmaka chociaż kroją jak za merca ludzie nie z branży nie wiedzą o co tak naprawdę chodzi kocioł musi być dobrej marki i dobry model oczywiście to primosecundo musi być dostępny dobry serwis i serwisantów powinno być dostępnych kilku jeśli jest inaczej to ponosisz ryzyko problemów niektóre kotły powinny mieć naklejkę tylko dla odważnychinne tylko dla jelenikolejne rozumiemy twój problem no i oczywiście gratulujemy właściwego wyboru i to tyle okiem fachowcaoczywiście możecie mieć Państwo inne zdanieproszę nie wyprowadzać mnie z błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 01.07.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 łał ale popisne a co do bimsu to Panowie oby jak najwięcej było takich firm - hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 01.07.2005 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Przykro mi, ale muszę stwierdzić, że ja wciąż nie dowiedziałem się nic wartościowego o kotłach EcoCondes. Natomiast co do serwisu, to przypusczam, że nie ma takiej firmy, o której serwisie nie dało by się znaleźć złych opinii, zależy od konkretnego serwisanta, jego fachowości i podejścia do swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 01.07.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 nie dowiesz się za dużo ponieważ jest mało użydkowników tych kotłów chociaż swego czasu proponowali mi w bimsie aby jechać na szkolenie serwisowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapororzec 01.07.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 nie dowiesz się za dużo ponieważ jest tu za dużo handlarzy a mniej użytkowników kotłów .A co do serwisu , to każdy handlarz to samo gada , ten i tamten ma najlepszy serwis.Wsadżcie se ten serwis daleko , plus dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 01.07.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 a powiedz mi Ty drogi zapororzcu (chociaż nie wiem dlaczego przez rz), co Ty możesz powiedzieć o uczestnikach forum żeby ich obrażać, nikt Cię nie zmusza do bycia jego uczestnikiem idź może pod zimny prysznic, ochłodź sobie tą gorącą głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapororzec 02.07.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 tak , tak też nie wiem dlaczego przez rz a nie przez ó naprzykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts