Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły kondensacyjne EcoCondens firmy Brotje?

Recommended Posts

• 2 weeks później...

no to fajny temat

po 3 latach w bimsie miło jak o nich piszecie

po pierwsze bretjaki wiszące są robione przez baxi

żeby nie było niedomówień

po drugie kolega kupił okndensata po dobrych rabatach

połączenie podłogówki na mieszaczu z zasobnikiem i grzejnikami przy panelu sterującym w pokoju przerosło mozliwości serwisu firmowego z poznania

kotły są przyzwoite na poziomie baxi bo niby jak miałyby byc lepsze

serwis kiepski bo robiony przez firmę handlową

itd

co do vieśmaka to przedmówca też się ni orientuje

bims handlował vieśmakiem kilka lat temu

tylko że sprzedawał praktycznie same simplexy i wygryzał vieśmaków z inwestycji które wypracowali ich przedstawiciele handlowi

w efekcie powstał impas i wielka akcja bims sprzedaje wiszace viesmaki

wtedy viesmak odkryl ameryke ze w polsce sprzedaje się 100 000 kotłów wizących a oni prawie nic z tego ciastka nie mają

zreszatą w tym samym czasie i buderus wykupił jakąć fabrykę wieszaków i przykleił znaczek :)

zresztą tak to już jest chyba 2 lata temu buderuk dorobił naklejki do czesich oktłów stałopalnych dcześniej to chyba były dakony ... he he he

no i bims żeby nie stracić parpmatów z oferty i nie wylecieć z rynku dużych inwestycji zadeklatował się sprzedać w jakimś tam okreśie jakieśtam 1000 kotłow wiszących vieśmaka

no i bims nie ma w ofercie vieśmaka

a wieśmak od czasu swoich pierwszych super drogich chłodzonych palników inżektorowych i innych wodotrysków z pendolek stwierdził najwyraźniej że trzeba vitopędzić naprzeciw klientom i vipendolić z kotła co się da żeby tylko był tani i sprzedawalny

więc nie wiem jak teraz ale w którymś vieśniakopendzie nawet zawór bezpieczeństwa był pozycją osobną niż sam kocioł ...

aż dziw że palnik nie był opcją

no to sobie pogadałem :)

pozdrawiam

wszystkich zagubionych inwestorów oszukiwanych przez marketing

tak

baxi ma osobne zdublowane linie produkcyjne na ktorych tłucze bretje i baxi i kilka innych metek na tych samych kotłach

powodzenia z takimi informacjami

te kotły różnią się obudowami

ceną

i to wszystko

są robione na tej samej lini produkcyjnej

nie wprowadzaj ludzi w błąd

poza tym baxi to faktycznie potężny producent i nie ma się co wstydzić tego produktu

no poza najtańszymi kotłami które są po prostu tak proste i tanie jak się da

ale jak ktoś chce kocioł za 1300 netto na inwestycję np. 100szt to nie pyta o parametry inne poza ceną

resztę teorii się dorobi

No to sobie popisaliście o frimach, dystrybutorach itd., co do serwisów to jest to ważny element, ale nie świadczy o klasie produktu, zręsztą, to, że gdzieś jest kiepski serwis nie znaczy, że tak jest wszędzie.

A może jest ktoś, kto może napisać coś o kotłach EcoCondens, chodzi o jakosć, funkcjonalność, itd.

nie świadczy o klasie produktu ...

jesteś w błędzie

przekonasz się o tym jak zepsuje ci się twój rols roys i będziesz szukał kogoś kto ci to naprawi

zobacz na serwis vaillanta, junkersa, vieśmaka chociaż kroją jak za merca

ludzie nie z branży nie wiedzą o co tak naprawdę chodzi

kocioł musi być dobrej marki i dobry model oczywiście to primo

secundo musi być dostępny dobry serwis i serwisantów powinno być dostępnych kilku

jeśli jest inaczej to ponosisz ryzyko problemów

niektóre kotły powinny mieć naklejkę tylko dla odważnych

inne tylko dla jeleni

kolejne rozumiemy twój problem

no i oczywiście gratulujemy właściwego wyboru

i to tyle okiem fachowca

oczywiście możecie mieć Państwo inne zdanie

proszę nie wyprowadzać mnie z błędu

Przykro mi, ale muszę stwierdzić, że ja wciąż nie dowiedziałem się nic wartościowego o kotłach EcoCondes. :(

Natomiast co do serwisu, to przypusczam, że nie ma takiej firmy, o której serwisie nie dało by się znaleźć złych opinii, zależy od konkretnego serwisanta, jego fachowości i podejścia do swojej pracy.

Gość 1950

:o

a powiedz mi Ty drogi zapororzcu (chociaż nie wiem dlaczego przez rz), co Ty możesz powiedzieć o uczestnikach forum żeby ich obrażać,

nikt Cię nie zmusza do bycia jego uczestnikiem

idź może pod zimny prysznic, ochłodź sobie tą gorącą głowę