Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z jakiej firmy macie systemy podwieszane do zabudowy lekkiej do WC ? Co wpływa na cene tych systemów . Czym różną sie te kupowane ( gł. w Castoramie) z deską i muszlą od samego stelarza ( który niejednokrotnie jest droższy od całego kompletu) ?
https://forum.murator.pl/topic/35227-stelarze-podwieszane/

Po pierwsze primo, u nos to się gada stolorz, a nie stelorz, czy stylorz, jak tam u wos w Łopolu. Rozumim, że ci nie idzie o stylorza, co to nim Świnty Józef był ...

Ale do sprawy. Jeśli ło stelaż chodzi, to ja mom geberit - firmowy. Ze stylożom idzie cała ta łarmatura/łaparatura i łorurkowanie. Winc styloż, to nie tyloż rama sama, iloż rama z mychonizmem. Jażem chcioł mieć porzundny mychonizm, co bym nie musioł potem z rynką po łukieć siedzieć wsuniętą w łotworek w ścianie pół dnia naprawiojąc spłuczko. Dobry styloż z dobrym owichajstrowaniem chcioł żem. Jak se kupisz tani, to może być do bani. W bloku miałem mychonizm spłuczkowy taki za 20 zytów i łon storczoł na rok, a potym się-psuł. Winc co rok musioł żem ruzkryncuć syćko i łod nowo rychtować. A teroz mom gyberitora i mi się kupy robią i spłukują jak po maśle.

Te spłuczki to są takie duperele, że nie warto na nich łoboszczyndzoć, bo potem psubraty wykończom człeko w nocy, jak byndzie słyszoł że woda lyci i szymbo zapełnio i byndzie się w nocy miotoł i ganiał po domu kible rozkryncajonc i szukajonc po omacku w czeluścioch zabudowanych kraników.

https://forum.murator.pl/topic/35227-stelarze-podwieszane/#findComment-696341