Jezier 13.06.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Czy ktoś ma piec kuchenny firmy La Nordica? Da się na nich gotować na co dzień, czy też jest to bardzo upierdliwe?http://www.lanordica.com/foto/america.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.06.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 jezier mozesz dac mi jakiegos linka , chce poczytac o takiego rodzaju piecach? z gory dzieki wyglada dosc ciekawie , ale to chyba trzeba miec i kuchnie jaks stylowa a co ma znaczyc pytanie czy sie da na nim gotowac codziennie? troche nie jestem w temacie , ale chyba nie pali sie w nim drzewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 14.06.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 http://www.lanordica.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 14.06.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 http://www.lanordica.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 14.06.2005 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 rrmi. Zdjęcie przedstawia jeden wzór są też inne, niektóre nawet nowoczesne. To jest właśnie kuchnia na drewno. Używałem tylko kuchni gazowych lub elektrycznych. Stąd moje pytanie czy ta na drewno jest kłopotliwa w użyciu. Czy trudno się gotuje i piecze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Sama mam w projekcie kuchnię na drewno, tyle tylko, że zrobioną przez zduna, obłożoną kaflami. Moi znajomi maja taką kuchnię i to oni mnie namówili. Do sposobu gotowania na niej trzeba się przyzwyczaić, wyczuć jej możliwości i... duszę... Bo o to w tym właściwie chodzi, taka kuchnia ma duszę, wokół niej może sie w przyjemny sposób skupiać życie rodzinne. Zapewniam Cię, że potrawy na niej ugotowane, czy usmażone smakują jakoś... intensywniej, lepiej, próbowałam, potwierdzam. Oprócz gotowania można suszyć nad nią grzyby, owoce, zioła, wiesz jak wtedy pachnie... mmm... A kwestia samego palenia? Nie jest bardziej kłopotliwe niż palenie w kominku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 14.06.2005 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 A da się jakoś regulować moc "palników" pod garnkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.06.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 moja babcia miala taka kuchnie , pewnie nie Ona jedna nie byla taka ladna , ale ...rzeczywiscie pachnialo Wiesz co Jezier mi sie podoba ten piec , moze Ty spraktykuj , a zanim ja zaczne budowe juz bedziesz wiedzial wszystko i mi powiesz? moze tak byc? tak na powaznie to dla mnie jeden problem -czy chcialoby sie to rozpalac? co do tej regulacji to ja pamietam kiedys w tej kuchni byly takie kolka od malego do duzego i tym sie regulowalo , mysle , ze teraz to jest jakies bardziej nowoczesne pozdrawiam serdecznie Ty matka tak ladnie napisalas o tej kuchni...qrcze i moze tak pieczony chlebek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2005 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 A da się jakoś regulować moc "palników" pod garnkami? Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii, samodzielnie gotowałam na takiej kuchni sporadycznie, Wiem tylko, że jeśli płyta kuchni ma fajerki to po prostu albo je zdejmujesz, albo dokładasz, przy takiej płycie garnki jednak dostają "popalić", powinno się mieć zmianę garów tylko do tej kuchni. Są też płyty bez fajerek, gładkie i w tym przypadku po prostu gotujesz albo bliżej środka, albo na boku płyty dogotowywujesz... tak pamiętam, ale może odezwą się jeszcze specjaliści... Ty matka tak ladnie napisalas o tej kuchni...qrcze i moze tak pieczony chlebek A był już taki wątek... był... tutaj albo: tutaj Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 17.06.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Mieszkałam na mieszkaniu z takim piecem (stare budownictwo), i powiem wam, że taki piec to wielka przyjemność, oprócz kłopotu z paleniem(był na węgiel), a jaka oszczędność, ale niestety w zimie rewelacja a w lecie to się palić nie dało(za ciepło), więc uruchamiałam piecyk gazowy. No i naokoło pieca wieczny brud od węgla ale bardzo miło go wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.06.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Kuchnie węglowe sa wyjątkowo nie sympatyczne w codziennym stosowaniu.....ale jeśli tak sama kuchnia jest na drewno to zupelnie "inna para kaloszy" . Kuchnia ma dusze i wiele zlet praktycznych : gotuje, piecze , podgrzewa wode do c.o. oraz c.w.u Dodatkowo może posiadać wbudowany PIEC CHLEBOWY a takie cacko to zupelny odjazd ... Co do GARÓW : obecnie budujemy kuchnie z płaskimi blatami do garnków z gładkimi dnami [ stal chirurgiczna ] . Jesli jesteście zainteresowani wzorami kuchni zapraszam do Żabiej Woli . Komputerowe "projekty" dostaniecie ża darmo bez "SYMBOLICZNYCH 200 zł " Pozdrawiam mistrz zdun Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.