Gość 08.01.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Tak mi przyszlo do glowy, ze istnieje tradycyjny zwyczaj zakopywania "garka pieniedzy" zeby w domu sie "darzylo". Mam nadzieje ze o tym nie zapomnieliscie. Widzialem juz odnaleznienie monet z zaboru rosyjskiego (ponad 100 lat). Dla tych co znajda - przezycie, do konca dni. pit ... odswiezam temat, bo jestem ciekaw czy przez ten rok milczenia "młodzież" pamięta o tradycji ... słychac pytania - czy wypada "wichowe" dla ekipy to jak u Was było ? Szkoda pieniazków w beton ? czy jednak tradycja ważniejsza ? pozdrówka jubileuszowe :D:D brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 09.01.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Kasa w beton oczywiscie poszła - tylko polska waluta (patriotyzm).Wiecha poszła przez żołądek do głowy - również tylko polskie wyroby.Pozdrawiam PSCzy mój post oznacza ze jestem nacjonalistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 09.01.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Czy mój post oznacza ze jestem nacjonalistą? Dobre bo polskie nie, chyba nie jesteś nacjonalistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.01.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Wrzucić w beton trochę pieniędzy? Praktycznie to my wrzucamy w beton, ściany, dach, tynki, podłogi, glazury etc...... wszystkie swoje pieniądze Nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 09.01.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Nie dość, że je wrzucamy w beton , to jeszcze skaczemy z tego powodu z radości!!! Czy my przypadkiem nie jesteśmy, sorry, lekko szurnięci ?!! : Bo zaczynam mieć wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.01.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Nie słyszałam o takiej tradycji. Spróbuję wkomponować słoik ale nie wiem czy się uda. Myslę o osobach trzecich. Mam pytanie czy to koniecznie musi być w beton? Czy może być zakopane wraz z fundamentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 09.01.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 "... jest takie piękne staropolskie imię: Tradycja..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts