Gość 08.01.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 pitbull napisał: Tak mi przyszlo do glowy, ze istnieje tradycyjny zwyczaj zakopywania "garka pieniedzy" zeby w domu sie "darzylo". Mam nadzieje ze o tym nie zapomnieliscie. Widzialem juz odnaleznienie monet z zaboru rosyjskiego (ponad 100 lat). Dla tych co znajda - przezycie, do konca dni. pit ... odswiezam temat, bo jestem ciekaw czy przez ten rok milczenia "młodzież" pamięta o tradycji ... słychac pytania - czy wypada "wichowe" dla ekipy to jak u Was było ? Szkoda pieniazków w beton ? czy jednak tradycja ważniejsza ? pozdrówka jubileuszowe :D:D brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 09.01.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Kasa w beton oczywiscie poszła - tylko polska waluta (patriotyzm).Wiecha poszła przez żołądek do głowy - również tylko polskie wyroby.Pozdrawiam PSCzy mój post oznacza ze jestem nacjonalistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 09.01.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 kc napisał: Czy mój post oznacza ze jestem nacjonalistą? Dobre bo polskie nie, chyba nie jesteś nacjonalistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.01.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Wrzucić w beton trochę pieniędzy? Praktycznie to my wrzucamy w beton, ściany, dach, tynki, podłogi, glazury etc...... wszystkie swoje pieniądze Nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 09.01.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Nie dość, że je wrzucamy w beton , to jeszcze skaczemy z tego powodu z radości!!! Czy my przypadkiem nie jesteśmy, sorry, lekko szurnięci ?!! : Bo zaczynam mieć wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.01.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Nie słyszałam o takiej tradycji. Spróbuję wkomponować słoik ale nie wiem czy się uda. Myslę o osobach trzecich. Mam pytanie czy to koniecznie musi być w beton? Czy może być zakopane wraz z fundamentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 09.01.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 "... jest takie piękne staropolskie imię: Tradycja..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts