Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W trakcie budowy ukradli mi samochód...

MINKA

Recommended Posts

jesli mlody inteligentny, sprytny, pracowity, czlowiek

z racji np braku wyksztalcenia (juz nie mowie o magistrach ;) )

nie moze sie wybic ponad 500- 600 PLN na miesiac to jaki on ma wybor?

Jeżeli rzeczywiście jest inteligentny sprytny i pracowity to bez problemu znajdzie pracę. Tylko ludzie chcieli by tak pracować, aby za chodzenie do pracy dostawać kokosy. Popatrz się jak "garną się" pomocnicy na budowę, jak fachowcy szanują prace.

A złodziej nie ma nic wspólnego z pracowitością. Łatwiej jest ukraść niż przejść po 100 firmach i zapytać się o pracę. I nie ma żadnego usprawiedliwienia.

Poza tym żyć godnie to oznacza dla mnie życie według pewnych norm moralnych. Odróżnijmy godne życie od wygodnego.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Popularne dni

Najaktywniejsi w wątku

Uller - napisałeś dokładnie to co miałem na myśli. ;)

jasnowidz jaki czy co...???? ;)

he,he - chyba tak... ;)

a wracając do problemu Minki - to już ktoś to chyba napisał,

ale to na pewno musisz pochodzić po okolicznych osiedlach (nawet po dalszych), wybrać się na okoliczne giełdy samochodowe - przynajmniej

trochę sumienie się uspokoi, ze się zrobiło wszystko co mozliwe, żeby znaleźć autko...

Rety - nie usprawiedliwiajcie tych ludzi którzy to robią.

To nie oni są pokrzywdzeni, tylko Ci których okradają.

Mi też jest ciężko, ale nie mam wyjścia - muszę brnąć do przodu, ale nawet jak straciłam pracę - nie przyszło mi do głowy żeby coś komuś zabrać.

Pewnie jest tak, że Ci ludzie są w różnych sytuacjach, ale to nie powód do tego żeby im współczuć.

Swoją drogą fakt - żeb gdybyśmy żyli w innym otoczeniu, to pewnie byłoby mniej takich sytuacji.

Sama znam wielu ludzi, któzy nie mając pracy zarabiali tak jak tylko mogli - układali kostki, pomagali przy budowach - słowem robili wszystko żeby jakoś przetrzymać.

Ale Ci co kradną - to ludzie bez zasad i nie wierzę w to, że sytuacja ich do tego zmusza.

a kto ich usprawiedliwia

ja tylko pisze, ze system jest do chrzanu

mi tez ukradziono w porzadku chronologicznym:

- motorower (sam zlapalem zlodzieja- niska szkodliwosc)

- samochod (sam zlapalem zlodzieja( akcja jak na filmach z poscigiem drogowym w nocy na bosaka dystans 300 metrow ;)) - niska szkodliwosc)

- rower- nie zglaszalem, nauczony doswiadczeniem zyciowym ( przy okazji kradziezy samochodu spedzilem cala noc na komendzie dyktujac swoje zeznanie , chyba z 8 godzin)

uwazam, ze policja moglaby pomoc w kazdym z tych przypadkow ( oni znaja osobiscie wszystkich , lub prawie wszystkich kandydatow)

ale im sie nie chce

natomiast uwazam, ze powinno byc dozwolone zabijanie zlodzieji

albo przynajmniej ostre obicie ze zlamaniami konczyn wlacznie

inaczej ryzyko z ich strony nieporownywalne z zyskami

ja np obilem zlodzieja mojego samochodu

ale musialem sie hamowac, chociaz adrenalina akurat dopisywala do godziwej rekompensaty moich strat moralnych

wyobrazcie sobei taka sytuacje

ktos wam kradnie rower

szybko dobiegacie do niego

powalacie na ziemie lamiecie kark

i pacjent zostaje na asfalcie

jaki mialoby to wychowawczy skutek

ktos zadzwonilby na policje

spisano by krotka notatke

wywieziono zwloki i gotowe

tak powinno to wygladac

a nie ......

ktos wam kradnie rower

tak powinno to wygladac

a nie ......

:lol: no no kary to fakt powinny być surowsze, ale to to już szczyt :lol: - zawsze jednego złodzieja mniej :lol:

NIC nie usprawiedliwia łamania prawa własności i unieszczęśliwiania innych. Kradzież samochodu trudno porównać do kradzieży bułki z głodu :evil: i nasz rząd partaczy niewiele ma do tego.

kurcze myslalem kiedys jak nei mialem jeszcze rodziny zeby zostac takim tajnym snajperem i wyczyscic scene polityczna z aferzystow

ale teraz bym sie tego zadania nie podjal

stary zapomnij

oni maja dobra ochrone

ale moze znajdzie sie jakis samotny msciciel ;)

byloby milo

obejrzec w wiadomosciach jak np rokite zdjeto

sprzatnieto kaczki itd

to byly by fajne wiadomosci ;)

ktos wam kradnie rower

tak powinno to wygladac

a nie ......

:lol: no no kary to fakt powinny być surowsze, ale to to już szczyt :lol: - zawsze jednego złodzieja mniej :lol:

NIC nie usprawiedliwia łamania prawa własności i unieszczęśliwiania innych. Kradzież samochodu trudno porównać do kradzieży bułki z głodu :evil: i nasz rząd partaczy niewiele ma do tego.

podziekujcie wszyscy hannie suchockiej i o ile mnie pamiec nie myli kaczkom

oni tez kiedys przekonywali ze kary trzeba zlagodziec

dzisiaj wielce chca zaostrzac to co sami zlagodzilo

bandyci....

a nawet nazwali swoja partie tak szyderczo, ze szkoda komentowac ;)

Zgadzam się w zupełności, że nikt się tym nie przejmuje - a już najmniej policja. Prawdę mówiąc, gdybym miała do dyspozycji bejsbola i wiedziała kto to zrobił, to chyba też bym się ich nie bała (chociaż należałoby się spodziewać, że mnie to akurat szybko by złapali).

Można być pewnym, że nadal będą kraść, a jak wpadną to dostaną wyrok w zawiasach i nikt im nic nie zrobi.

Ręce opadają...

Zgadzam się w zupełności, że nikt się tym nie przejmuje - a już najmniej policja. Prawdę mówiąc, gdybym miała do dyspozycji bejsbola i wiedziała kto to zrobił, to chyba też bym się ich nie bała (chociaż należałoby się spodziewać, że mnie to akurat szybko by złapali).

Można być pewnym, że nadal będą kraść, a jak wpadną to dostaną wyrok w zawiasach i nikt im nic nie zrobi.

Ręce opadają...

moze i beda nadal krasc

ale jednak takie doswiadczenia jak tych moich zlodziejaszkow na pewno maja jakis tam wplyw na podejmowane decyzje

tak wiec polecam

lac zlodziei ile wlezie

oj jakie to przyjemne wreszcie moc kogos zlac na serio

a nie jak na treningu tylko treningowo ;)

Miesiąc po kradzieży samochodu, jak już spisał policjant protokół, zakończył sprawę "sukcesem" i podreperował statystyki, zatrzymano mnie do kontroli i pytają "jak pani znalazła samochód" :o no ręce opadają :lol: to ja będę gliniarzy uczyła jak się samochody znajduje :wink:

Z drugiej strony złodzieje pewnie by numery przebili i blachy zmienili i policjanci NIC by nie zwęszyli !!