Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gliwice Osiedle Chemiczne

ewa k

Recommended Posts

Chciałabym nawiązać kontakt z ludźmi, którzy albo właśnie kupili albo zamierzają kupić dom w stanie surowym zamkniętym na nowobudowanym Osiedlu Chemicznym w Gliwicach. Inwestorem jest firma Radan. Proszę o opinie: jeśli się zdecydowaliście to dlaczego i jak układa się współpraca z developerem, jeśli z jakichś powodów zrezygnowaliście z tej lokalizacji też chciałabym poznać powody.

Ja jestem blisko decyzji na "tak" i chętnie poznam przyszłych sąsiadów.

Ewa

Witam Gliwiczankę! Niestety, oprócz obserwacji, jak to osiedle powstaje nic nie mam z nim wspólnego. Ja się buduję ( czytaj : mam zamiar ) po drugiej stronie Gliwic, w Szałszy. Co Ci mogę doradzić, to uważaj : tam gdzieś w tych okolicach ma iść autostrada. Szkoda by było, gdybyś wywaliła furę pieniędzy za możliwość wąchania spalin. Zapraszam na drugą stronę Gliwic!. Tam jest jednak inny problem: dom musisz sobie wybudować sama. Może to i dobrze, bo wybierzesz sobie taki projekt jaki chcesz, a nie taki jaki ci narzucą. Z tego co wiem, działki jeszcze są i to tanio, bo teren się dopiero uzbraja ( za nasze, nieduże pieniądze )

• 6 months później...

Witam, wczoraj kupiłem działkę w Taciszowie. Mam w planie budowe w przyszłym roku. Jestem ciekawy waszej opinii o tych rejonach /troche późno bo już po zakupie ale zawsze :smile: /. Byłoby fajnie gdyby ludzie z Gliwic kontunuowali wpisy własnie w tym poscie ponieważ ogólny Górnośląski obejmuje jednak spory obszar.

Pozdrawiam i życze udanych prac.

WITAM:smile:) ja buduje sie w Wilczym Gardle- własnie zaczeli w okolicy prace pod autostrade brr.......mam nadzieje ze nie zapomna o ekranach!!! co do firmy Radan to słyszałem ze Droga - wiec i domek bedzie drogi. Polecam systemem gospodarczym!!:smile:) a z tego co widze u mnie to działki tanieją ok 65zł-m2 a było juz 100 zł Pozdrawiam :smile:)

WITAM:smile:) ja buduje sie w Wilczym Gardle- własnie zaczeli w okolicy prace pod autostrade brr.......mam nadzieje ze nie zapomna o ekranach!!! co do firmy Radan to słyszałem ze Droga - wiec i domek bedzie drogi. Polecam systemem gospodarczym!!:smile:) a z tego co widze u mnie to działki tanieją ok 65zł-m2 a było juz 100 zł Pozdrawiam :smile:)