mradom 20.10.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Moje doswiadczenie z laczeni aplyt g-k z tynkiem tradycyjnym ...mozna to zrobic "na sztywno", ale poleczenie nalezy wykonac gipsem tynkarkim (recznym) i siatka zbrojeniowa taka jaka sie uzywa do ocieplenia zewneytrznego na bazie styropianu - nie peka na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Moje doswiadczenie z laczeni aplyt g-k z tynkiem tradycyjnym ... mozna to zrobic "na sztywno", ale poleczenie nalezy wykonac gipsem tynkarkim (recznym) i siatka zbrojeniowa taka jaka sie uzywa do ocieplenia zewneytrznego na bazie styropianu - nie peka na 100% mzna jeszcze dobić gwożdziami - tez nie pęknie łaczenie tynku gipsowego i siatki elewacyjnej jest nieporozumieniem systemem sychej zabudowy jest .............. %#$&*&$@*& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mradom 20.10.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Mowie to co zaobsewowalem ... Porownuje prace moja i moich fachowcow, ktorzy sie tez wymadrzali - mowiac "Panie laczymy zawsze na flizeline i zrobilismy juz tyle poddaszy - NIGDY nie pekalo" Po 2 miesiacach mam wszedzie (gdzie pracowali zacni fachowcy) pekniecia bardzo nieestetycznie wygladajace. Moja w/w metoda (tzn. siatka z wlokna+gisp tynkarski reczny) (zrobilem w ten sposob ok 400m2 gladzi - hobbystycznie - i jestem z niej bardzo dumny - brak jakichkolwiek pekniec ). Co do laczenia metod (tak przynajmniej to nazwales) - chyba to okreslenie jest nieporozumieniem - nikt tutaj metod nie laczy, siatka zbrojeniowa i tynk gipsowy-reczny, nie tworzy jakiejkolwiek metody (przynajmniej ja takiej nie znam). Moj post to moje spostrzerzenie (bazyjace na doswiedczeniu)- jesli ktos ma chec, moze z nich skorzystac. Ponad rok juz maja zabudowy i nie mam z nimi jakichkolwiek klopotow, a robota profesjonalistow (tzw. single-metoda ) jest do poprawy niestety ! Milego laczenia g-k z tynkiem wapiennym, tudziez innym mradom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mjablo 20.10.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Podoba mi sie ta dyskusja, temat ciagle przerabiany u mnie na budowie."Fachowcy" zostawiaja dziurę pomiędzy g-k a tynkiem gipsowym a pożniej pchają tam akryl i go malują.Powiedzcie mi panowie czy jest jakis zamiennik STRAITFLEX w Polsce innego producenta warty polecnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 29.11.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Moj fachowiec podobnie,pozostawial wielkie dziury na stykach (sufit-sciana) i wciskal mi ,ze tak trzeba,bo oczywiscie baba znac sie nie ma prawa a udzielac wskazowek,czy tez krytykowac to....bron boze.Potem w te miejsca ,bez zasiatkowania powtykal akryl Saudala.Nie dosc ,ze wyglada to okropnie,to po miesiacu mam wszedzie pekniecia.Ilu majstrow tyle technik wykonania ,a my naiwni inwestorzy placimy kupe kasy za partaczenie naszych domow. Szlak mnie trafia,jak czytam niektorych posty i jeden fachowiec krytykuje drugiego,a my inwestorzy tylko bulimy kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 29.11.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A ja mam pytanie do fachowców. Jeszcze za kasę nie robiłem ale się przymierzam, narazie zrobiłem swój dom i przez 2 lata jeszcze żadnego pęknięcia. lączenia fabryczne na siatkę łączenia nie fabryczne fazuję i fizelina narożniki zazbrajam fizeliną narożniki wewnętrzne staram się dopasowywać na styk a jak się nie uda to szpachluję na fizelinę (fazy fabryczne odcinam i nie fazuję) gk z tynkiem łączę fizeliną używam masy do szpachlowania bez taśmowego ale taśmę zawsze daję. po zagruntowaniu wszystkie narożniki wewnętrzne przeciągam cieńką warstwą akrylu i to maluję. generalnie wygląda dobrze. I teraz panowie powiedzcie co robię źle ps. 2 miesiące temu widziałem fachowca jak zaszpachlował masą do bezspoinowego szpachlowania i dzisiaj każde łączenie jest pęknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts