Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie - jakiej wielkosci okna?

ifoni

Recommended Posts

U mnie w projekcie tez byly 120. Szybciutko zmieniłem na 150 ( prześwit - bo okna w standarcie sa cfyba 146) . Wygląda lepiej. obnizyl się parapet , a okna nie wyglądają na takie splaszczone. Pamiętaj też o tym , że okno wyższe lepieiej doświetla pomieszczenie od szerszego o tej samej powierzchni.

Zostało zmienione na wyższe, ale szerokość ta sama, poddasze bez zmian. Jedna rzecz więcej załatwiona. Dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Uważaj!

Chcesz poprawic sama projekt ten co to napisal wziął pod uwagę te stosunki 1:8 czy 1:10 mozesz przedobrzyc to poddasze nadmiar swiala to jeszcze nie problem problem to funkcjonalność. umnie na poddaszu fachowcy zrobili mi scianę o wysokości 75 cm pomieszczenie sko sne mwnim okna dachowe tylko nie wzieli pod uwagę ze to miało być brutto z murłatą teraz zeby okno dachowe otworzyć wchodzę na krzesło jal chcę przez nie wyjrzeć to mam otwór na wys. oczu . na pewno lepiej wykorzystałem powierzchnię użytkową ale zawsze jest coś za coś. W kuch ni w/g projektu miałem okno 150x150 zaplanowała moja Pani w tym miejscu na srodku zlewozmywak i wyszedł problem . meble to standary wys okolo 90cm o parapet okna 88cm przy myciu chlapafo na szybę zrobiłem nowe owys. 130 parapet z plytek jak na scianie teraz jest to funkcjonalne.

Mamy w projekcie okna 120 wys. 150 szer. czy to nie za małe okna? Oczywiscie moj tata upiera się żeby zrobić standardowe - większe 143 wysokie.

rób standard czyli okno o34 (otwór 150x150) - to są najtańsze okno na rynku, często ceny są dampingowe