Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napedy rolet Somfy, Simu - opinie

Recommended Posts

jak kto kto? Ryzykant - a malo tu takich przychodzi? Wiesz szarus zalamac sie czasem mozna ale ja juz tyle razy o tym mowilem ze powtarzac sie nie ma sensu. Szkoda tylko ze nikt nie eksperymentuje kupujac np. samochod - polecam PF-126p - tani niezawodny a nawet kiedys w internecie film widzialem jak mozna w nim takie male co nie co uprawiac ;) Albo pepegi Made in China - super tanie :) po tygodniu rozpadaja sie. I obserwujac to forum jak i kilka innych budowlanych dochodze powoli do wniosku ze klienci nagminnie kieruja sie zle pojeta "oszczednoscia" w miejscach jakze pozniej uciazliwych do naprawy usterek. Ale.....kurcze...mialem juz o tym nie mowic wiec zmilcze :)

A ja sobie kupię jeden taki siliniczek, zamontuję jedną roletę i pobawię się przez rok (i tak mni eteraz nie byłoby stać na wszystkie rolety).

A cena (65 EUR) to mniej więcej 2-3 razy mniej, niż napęd do rolet w firmie roletowej (o, np. u Knolla ceny napędów "no name" to rząd 135-160 EUR, a bardziej markowych - NHK - to 180-230 EUR). Na jednym napędzie oszczędność co najmnej 300 PLN. Przy np. 20 oknach to już jest o 6000 PLN mniej.

A jeżeli ktoś sprzedał np. takich napędów dla więcej niż 1000 klientów, i ma 100% pozytywnych odpowiedzi, to dla mnie wygląda lepiej, niż najelegantsza reklama na pierwszej stronie Muratora.

Witam

Planujecie sterowanie przewodowe czy radiowe ?

Prawdopodobnie jesli ma być radiowe z odbiornikem umieszczonym na silniku w rolecie to rura nawijająca musi byc 60 mm. , na 40 mm. jest problem , nie znalazłem producenta który by miał coś takiego w ofercie.

Na 40 mm moze być radiówka ale wtedy odbiornik umieszczony po za roletą a to mi już nie bardzo pasuje :)

Warto więc sprawdzić jakie się ma rolety , mi się udało w ostatniej chwili zamienić rury nawojowe z 40 na 60

Greg

• 2 weeks później...