Gregwlkp 14.06.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam Interesują mnie opinie forumowiczów na temat napędów do rolet, Firm Somfy lub Simu ewentualnie innych. Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.06.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Somfy juz czwart rok unosza i opuszczala wielgachna rolete w aptece Carrefour Wilenska (jakby ktos nie wiedzial moja to robota hehehe takze wszystkie w niej witryny ) Brak klopotow - wylaczniki krancowe nie rozlegulowaly sie - jest naprawde OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 14.06.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 WitamWyglada na to ze SOMFY sprawdzona, a możesz coś powiedzieć na temat SIMU ?Prawdopodobnie cenowo tańszy jest SIMU , ale mam wątpliwości czy nie ma to odbicia w jakości ? Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.06.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 sorki - nie mam doswiadczen ani dobrych ani zlych. Moj dostawca daje zawsze Somfy - moze cos w tym jest ale nie chce nic sugerowac. Moze ktos inny ci pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 15.06.2005 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ok, dzięki Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.06.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 a ja polecam napedy NICE'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 15.06.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 A czy ktoś kupował napędy do rolet na niemieckim eBay-u? Chodzą tom po około 65 EUR - właśnie się przymierzam do kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 15.06.2005 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Może warto sprawdzić greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.06.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 tak - najlepiej sprawdzic na sobie i podzielic sie pozniej info czy sprawdzily sie czy tez nnie Szkoda tylko bedzie jak sie nie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 15.06.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 To kto pierwszy sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.06.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 jak kto kto? Ryzykant - a malo tu takich przychodzi? Wiesz szarus zalamac sie czasem mozna ale ja juz tyle razy o tym mowilem ze powtarzac sie nie ma sensu. Szkoda tylko ze nikt nie eksperymentuje kupujac np. samochod - polecam PF-126p - tani niezawodny a nawet kiedys w internecie film widzialem jak mozna w nim takie male co nie co uprawiac Albo pepegi Made in China - super tanie po tygodniu rozpadaja sie. I obserwujac to forum jak i kilka innych budowlanych dochodze powoli do wniosku ze klienci nagminnie kieruja sie zle pojeta "oszczednoscia" w miejscach jakze pozniej uciazliwych do naprawy usterek. Ale.....kurcze...mialem juz o tym nie mowic wiec zmilcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 15.06.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Tylko nie próbuj mi wmówić, że towary rozreklamowane są zawsze lepsze od tych bez reklamy. Znam bardzo dużo przykładów odwrotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.06.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Szarus - nie zamierzam nic wmawac gdyz obserwacje mam podobna w wiekszosci wypadkow ale.....mimo wszystko ja bym nie ryzykowal zwlaszcza ze nie jest to az taka roznica w cenie. Jednak to co sprawdzone to sprawdzone i pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 16.06.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A ja sobie kupię jeden taki siliniczek, zamontuję jedną roletę i pobawię się przez rok (i tak mni eteraz nie byłoby stać na wszystkie rolety). A cena (65 EUR) to mniej więcej 2-3 razy mniej, niż napęd do rolet w firmie roletowej (o, np. u Knolla ceny napędów "no name" to rząd 135-160 EUR, a bardziej markowych - NHK - to 180-230 EUR). Na jednym napędzie oszczędność co najmnej 300 PLN. Przy np. 20 oknach to już jest o 6000 PLN mniej. A jeżeli ktoś sprzedał np. takich napędów dla więcej niż 1000 klientów, i ma 100% pozytywnych odpowiedzi, to dla mnie wygląda lepiej, niż najelegantsza reklama na pierwszej stronie Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 16.06.2005 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Witam Zobaczcie na http://www.simu.com.pl Mam wycenę na napędy radiowe - cena o połowę tańsza od SOMFY , a obie Firmy wchodzš w skład jednej grupy. Chyba się zdecyduje Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 16.06.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A gdzie jest cennik SIMU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekg 16.06.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Czy ktoś ma doświadczenia z produktami firmy "Sukces" (http://www.sukces.bia.pl). Podobno są OK, a cena też niczego sobie (lepiej niż na e-bay-u.de). Właśnie skłaniam się do zakupu kilku z nich i szukam potwierdzenia czy jest to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 16.06.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A dlaczego mają ohasłowany cennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 19.06.2005 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witam Planujecie sterowanie przewodowe czy radiowe ? Prawdopodobnie jesli ma być radiowe z odbiornikem umieszczonym na silniku w rolecie to rura nawijająca musi byc 60 mm. , na 40 mm. jest problem , nie znalazłem producenta który by miał coś takiego w ofercie. Na 40 mm moze być radiówka ale wtedy odbiornik umieszczony po za roletą a to mi już nie bardzo pasuje Warto więc sprawdzić jakie się ma rolety , mi się udało w ostatniej chwili zamienić rury nawojowe z 40 na 60 Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 01.07.2005 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam Komplet napędów z osprzetem już u mnie Ciekawe jak się będzie sprawował Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts