rrmi 22.07.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ciekawe czy Joshi zaraz mi czegoś nie odpisze w stylu,że koleżanka ma takie życie,bo sobie tak poukładała Nie znam Twojej kolezanki ani jej sytuacji wiec Ci tak nie odpisze. Dla mnie to poprostu zabobon a jak wiadomo zabobony sloza glownie do tego, zeby silami nadnaturalnymi tlumaczyc to z czym sobie ludzie nie radza... Dodam tylko, ze wiara w cos takiego zaprzecza calkowicie idei chrzescijanstwa, wiec moze dobrze ze oddalas ten krzyzyik zgadzam sie z JoShi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A więc Luc widzę,że jednak chyba mnie nie lubisz?! Nie. Jest to odpowiedz na pytanie. Wyjasniam: gdybym odpowiedzial twierdzaco,to potwierdzilbym Twoje zdanie. A go ( zdania ) nie podzielam. Nie moge Cie nielubic,tak jak nie moge Cie lubic. Nie znam Cie. Nie widzialem Cie. Okreslam Ciebie po tym ,co/jak piszesz. A nie po tym jaka jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A więc jak mnie określasz po tym jak uznałam,że może coś w tym starym "zabobonie" jest.Jako poganina,zacofaną babę ze wsi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A więc jak mnie określasz po tym jak uznałam,że może coś w tym starym "zabobonie" jest.Jako poganina,zacofaną babę ze wsi? Julcik Ja z natury zgodny jestem. Jezeli to Cie uszczesliwi,to podpisze sie pod tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 No ,nareszcie !Ja z reguły też jestem ustępliwa,ale może czasem ciut przewrażliwiona w niektórych tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Julcik Czyli co.Zgadzasz sie z tym,co o 22.46 ,napisalas?Tak mam to rozumiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.07.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Joshi ,a co powiesz na znane osobistości sceny ,teatru,które uważają np.żeby nie gwizdać na scenie,albo przydeptują scenariusz jak upadnie.Też zaprzeczają ideii chrześcijaństwa? Owszem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 26.07.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Bzdury pleciesz wierutne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.07.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 przeciez zabobon to ciemnota.a nie idea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Mama- fajne dałaś przykłady- przy okazji na pewno skorzystam (te łyżeczki fajna rzecz). Jeśli chodzi o kasę to osobiscie mnie prezenty w postaci kasy nie cieszą (może dlatego, że jak ja daje taki prezent to wiem, że to na odwal się bo nie chce mi się nic wymysleć) Jak ktos podaruje mi cos od serducha to całkiem inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.07.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Bzdury pleciesz wierutne! Jakies powazniejsze argumenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.07.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 przeciez zabobon to ciemnota. a nie idea. Zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.07.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Bzdury pleciesz wierutne! a wiesz julcik skad sie wzielo ubieranie choinki? piekny zwyczaj, tez ubieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 29.07.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Rrmi przeczytaj sobie całą wypowiedź od początku!A pytanie powinno być do Joshi,bo ona twierdzi,że zwyczaje to zabobony i zaprzeczenie ideii chrześcijaństwa.Ale tobie chodziło o autora- Julcik,trzeba coś wtrącić!A co!Nie na temat,aby było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ...a co powiesz na znane osobistości sceny ,teatru,które uważają np.żeby nie gwizdać na scenie,albo przydeptują scenariusz jak upadnie.Też zaprzeczają ideii chrześcijaństwa? przykazanie number one: - nie bedziesz mial cudzych bogow przede mna. to oznacza,droga chrzescijanska kolezanka,ze oddawanie czci bogom odpowiedzialnym za zabobon - jest zaprzeczeniem idei chrzescijanstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.07.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Rrmi przeczytaj sobie całą wypowiedź od początku!A pytanie powinno być do Joshi,bo ona twierdzi,że zwyczaje to zabobony i zaprzeczenie ideii chrześcijaństwa. Ale tobie chodziło o autora- Julcik,trzeba coś wtrącić!A co!Nie na temat,aby było. Nie chodzi mi o zwyczaje a jedynie o zabobony w stylu czarny kot, plucie przez lewe ramie, wrozki i horoskopy. Choinka to poganski zwyczaj nagiety do kultury chrzescijanskiej w ktorej zyskal zupelnie nowe znaczenie, tak jak wiekszosc swiat koscielnych w naszym kraju (zreszta nie tylko w naszym). Ale to co innego niz wierzenie w gusla i przywiazywanie dzieciom czerwonych kokardek, zeby ktos nie zauroczyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.07.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 przykazanie number one: - nie bedziesz mial cudzych bogow przede mna. to oznacza,droga chrzescijanska kolezanka,ze oddawanie czci bogom odpowiedzialnym za zabobon - jest zaprzeczeniem idei chrzescijanstwa. O to wlasnie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts