Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na chrzciny?!

karusia6

Recommended Posts

Ciekawe czy Joshi zaraz mi czegoś nie odpisze w stylu,że koleżanka ma takie życie,bo sobie tak poukładała

Nie znam Twojej kolezanki ani jej sytuacji wiec Ci tak nie odpisze. Dla mnie to poprostu zabobon a jak wiadomo zabobony sloza glownie do tego, zeby silami nadnaturalnymi tlumaczyc to z czym sobie ludzie nie radza...

Dodam tylko, ze wiara w cos takiego zaprzecza calkowicie idei chrzescijanstwa, wiec moze dobrze ze oddalas ten krzyzyik ;)

zgadzam sie z JoShi

A więc Luc widzę,że jednak chyba mnie nie lubisz?!

Nie.

Jest to odpowiedz na pytanie.

Wyjasniam:

gdybym odpowiedzial twierdzaco,to potwierdzilbym Twoje zdanie.

A go ( zdania ) nie podzielam.

Nie moge Cie nielubic,tak jak nie moge Cie lubic.

Nie znam Cie.

Nie widzialem Cie.

Okreslam Ciebie po tym ,co/jak piszesz.

A nie po tym jaka jestes.

Mama- fajne dałaś przykłady- przy okazji na pewno skorzystam (te łyżeczki fajna rzecz).

Jeśli chodzi o kasę to osobiscie mnie prezenty w postaci kasy nie cieszą (może dlatego, że jak ja daje taki prezent to wiem, że to na odwal się bo nie chce mi się nic wymysleć) Jak ktos podaruje mi cos od serducha to całkiem inaczej :lol: .

...a co powiesz na znane osobistości sceny ,teatru,które uważają np.żeby nie gwizdać na scenie,albo przydeptują scenariusz jak upadnie.Też zaprzeczają ideii chrześcijaństwa?

przykazanie number one:

- nie bedziesz mial cudzych bogow przede mna.

to oznacza,droga chrzescijanska kolezanka,ze oddawanie czci bogom odpowiedzialnym za zabobon - jest zaprzeczeniem idei chrzescijanstwa.

Rrmi przeczytaj sobie całą wypowiedź od początku!A pytanie powinno być do Joshi,bo ona twierdzi,że zwyczaje to zabobony i zaprzeczenie ideii chrześcijaństwa.

Ale tobie chodziło o autora- Julcik,trzeba coś wtrącić!A co!Nie na temat,aby było.

Nie chodzi mi o zwyczaje a jedynie o zabobony w stylu czarny kot, plucie przez lewe ramie, wrozki i horoskopy.

Choinka to poganski zwyczaj nagiety do kultury chrzescijanskiej w ktorej zyskal zupelnie nowe znaczenie, tak jak wiekszosc swiat koscielnych w naszym kraju (zreszta nie tylko w naszym). Ale to co innego niz wierzenie w gusla i przywiazywanie dzieciom czerwonych kokardek, zeby ktos nie zauroczyl...