aziel 18.11.2002 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 U nas najdroższe jest DEVI, za to wybór największy.Ja kupiłem kable LUXBDUD-u http://www.luxbud.com.pl w najbliższej hurtowni elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 18.11.2002 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Czy ktos orjentuje sie jaki bylby koszt ogrzania calego domu o powierzchni uzytkowej np. 250met/2 technologia Ytong 0.29 sciany, sezon grzewczy i Jakie musialbym miec przydzial mocy stosujac tylko ogrzewanie elektryczne maty? pozdrawiam Ryszard.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 18.11.2002 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Wyjdzie jakieś 20000 - 25000 kWh rocznie co będzie 7200 - 9000 zł na rok. Daj sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 19.11.2002 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Dzieki Marek13 sprowadziles mnie na ziemie z oblokow,nie przypuszczalem ze bedzie to az taki koszt , moje pytanie mialo wiecej charakter informacyjny nie inwestycyjny .Jeszcze jestem niezdecydowany jakie ogrzewanie ale prawdopodobnie pompa ciepla wychodzi na prowadzenie pozdrawiam Ryszardj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.11.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Możesz jeszcze rozważyć ogrzewanie podłogowe wykonane w ten sposób, że podłoga będzie akumulowała tanią energię z nocnej taryfy. KOszt takiego ogrzewania jest porównywalny do olejowego lub płynnego gazu. Było na innych wątkach sporo o takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkk24 19.11.2002 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Do Aziela i innychZamontowałes przewody przed położeniem wylewek? Czy można to zrobić na nich i czy to bardzo podnosi poziom podłogi??? Maty można układac bezposrednio pod terakota, a z przewodami ten numer nie przechodzi? Jesli to prawda, musze sie spieszyc, zeby nie zdazyli zrobic wylewek!!!Piszesz, ze zamonntowałes je samodzielnie - czy jest to rzecz wykonalna dla absolutnych laików? To znacznie zmniejszyłoby koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts