franekF 04.11.2002 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Chciałbym kupić i zainstalować w mieszkaniu w kamienicy wolnostojący piec (popularną kozę). Pokój ma dużą kubaturę, jest w nim kanał wentylacyjny. Czy potrzebuję jakichś pozwoleń? Czy musi się na to zgodzić administracja domu? Czy mam wołać kominiarza do wykonania ekspertyzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatrix 05.11.2002 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Moi znajomi mają kominek z wkładem w starej kamienicy, w kąciew którym był kiedyś piec kaflowy. Mieli tylko kominiarza, ale nie wiem, czy to było całkiem legalne. Przecież to kraj paradoksów. Może się okazać, jak zaczniesz pytać, że w ogóle nie wolno nic takiego mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 05.11.2002 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Dlatego pytam się na Forum, a nie w administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felicjan 17.01.2003 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Moja rada,ekspertyza nie koniecznie ale porada dobrego kominiarzaowszem.Czy jast odpowiedni ciąg w kominie,odpowiedni przekrój,w jakim stanie ogólnym jest komin.Jeżeli wszystko w porządku kupuj i odpalaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 20.01.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 wymieiałem u siebie w domu piec węglowy (kuchenny) na taki ładowany od góry 1.zacząłęm od wyczyszczenia spustu ko0minowego (drzwiczki w piwnicy) 2.potem wymontowanie starego pieca i sprawdzenie ciągu (wystarczyło płonącą zapalniczkę przystawić do otworu kominowego) 3.nowa rura spalinowa do komina (stara była wypalona0+obróbka szamotem 4. nowy piec węglowy (koza ładowana od góry) - wszystkie prace trwały około 4rech godzin 5. rozpalenie pieca (leciutko żeby szamot szybciej wiązał) pod koniec dnia miałem już w domu 23 stopnie celcjusza) :smile: pozdrowka snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 01.03.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 Mam do Was pytanko - czy Koze można podłączyć do głównego komina od kominka znajdującego się piętro niżej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.03.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts