mmarysia 15.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Pytanie do użytkowników czy maja jakieś zastrzeżenia do tego produktu. Do tej pory wybór mielismy pomiedzy Dorkenem delta Vent a Corotopem (teraz juz nie pamietam jakim) . Nagle pojawiła sie kolejna propozycja dostawcy który jako alternatywe zaproponował właśnie trójwarstową folię Dachową firmy Marma - mam próbke wyglada ok, parametry też ok- ale jak sie sprawdza w praktyce?? Bardzo dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam - ale gorąc, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toldi 15.06.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam.Myślę że to świetny wyrób i nie trzeba go reklamować, wiem bo jestem przy produkcji tej membrany, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 15.06.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 15.06.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Powiało optymizmem wytwórcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 15.06.2005 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 - wielkie dzięki- ale prosba jest do użytkowników - wam w sensie firmie- pewnie te informacje również przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toldi 15.06.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Jestem tylko pracownikiem to nie jest moja firma, ale myślę nad swoim domkiem małym drewnianym, także niedługo będe mógł się przekonać jako użytkownik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław Dobraniecki 15.06.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Jako Stowarzyszenie Dom Drewniany polecamy dla budownictwa drewnianego folie i membrany firmy Proctor. http://www.proctor.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 15.06.2005 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Kochani - bardzo proszę czytajcie tytuły i intencje zadających pytanie. Nie dotyczyło ono tego kto co poleca - tylko jakie doswiadczenia z membraną Marma mają ci ktorzy juz na nią sie zdecydowali. Nie zakładałam kolejnego wątku zeby powielać to co już zostało napisane kilka razy- szukałam konkretnej odpowiedzi której nie znalazłam zapoznając sie z wcześniejszymi wypowiedziami. Dlatego Użytkownicy Dachowej - bardzo proszę o głos - a pozostalym bardzo dziękuje ale są inne wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław Dobraniecki 15.06.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 MMARYSIA - Wysyłam info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.06.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 MMARYSIA - Wysyłam info na priva Dlaczego na priv? Prosze o opinie na forum b tez jestem zainteresowany foliami dachowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.06.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 I ja rowniez! Bo wlasnie taka mam zamiar polozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.06.2005 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Zdecydowaliśmy sie na ta folię - przyjechała na budowę - pierwszy pas położony- ja cała zestresowana czy zda egzamin - pytam mojego majstra co oniej sądzi - bo to on cały czas mnie molestowal że folia musowo najlepsza i zeby nie oszczędzac bo potem to do niego są pretensje ze dach przecieka zamiast wziać poprawke na kiepski material ( a majster uwierzcie mi bardzo rzetelny człowie) itp. - ja oczywiscie chciałam dobrą ale niekoniecznie Tyveka za ponad 7 PLN- wracając to wątku- zdecydowaliśmy sie na tą Dachową - teraz już nie pamietam ceny ale coś kole 4,5 brutto - i pytam majstra co myśli o tej folii - a ten że SUPER - i że z taką dobrą dawno nie robił Twierdzi, ze gruba, wytrzymała i że wogóle gites. Wczoraj zaczął padać deszcz jak byłam na budowie - jeszcze nie ulewa - ale duze porządne krople - wszystko splywało z tej folii jak po kaczce - czas oczywiscie zweryfikuje ten wybór - ale początki są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 16.06.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 mmarysia, możesz podać namiary na hurtownię, w której Marmę kupowałaś - jestem na etapie wyboru membrany, mierzę w Tyvek-a Solid ale zobaczę jeszczę tę Twoją. Niestety nie każda hurtownia ma ją w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.06.2005 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 To Vigma-Berg w Wysokiej - rozmawiaj z p. Wojtkiem Majchrem 0509 023 515 - on nam odradził Tyveka - nie ze zły- absolutnie- powierdził ze bardzo dobry - ale przekonywał nas że inne dobre trójwarstwowe spełnią znakomicie swoje zadanie a zapłacimy nieco mniej - stąd wybór. Daj znać na co ty ostatecznie si ezdecydowałęś - czy cie Wojtek prezekona czy jednak zdecydujesz sie na Tyvek- gydby nie to ze muszę sie liczyc z wydatkami- pewnie tez brałabym wsysztko z najwyzszej półki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.06.2005 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Upsss- miało pójść na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 16.06.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Mam położoną Marmę z zeszłego roku z końca wakacji , teraz jest dachówka i nie mam żadnych uwag do niej. Pzry okazji jesli kupujecie jakoąkolwiek folie dachowa i ma ona takie plamki białawe -jasniejsze to sie tym nie przejmujcie to nie jest "przyszła" dziura a ułozenie włókien tej folii .Dostałem kiedyś taką fajna odp na ten temat ale musiałbym to głęboko poszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz Danielski 16.06.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 jeśli chodzi o membrany firmy PROCTOR to poprawny adres strony to http://www.proctor.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 06.07.2005 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 zaczynałam ten wątek nie wiedząc czy zdecydować sie na wymienioną w temacie folie - ostatecznie wzięłam ją - dzisiaj mijają 3 tygodnie od kiedy leży na dachu bez dachówki - no dachówkę kładą od kliku dni ale jeszcze dużo wolnej przestrzeni- z uporem maniaka dopytuje majstra jak folia - sama oglądam bo deszcze ostatnio intensywne - jak słońce to sahara ale jak deszcz to już prawie oberwanie chmury - a moja folia nie przepusciła ani kropelki- wytrzymała, gruba i suchutka- majster cały zachwycony bo cieszy sie ze nie bedzie mial reklamacji na cieknący dach- twierdzi ze dawno takiej dobrej nie widział - więc po prostu dla zagubionych - podpowiadam ze ta folia to bedzie dobry wybór.Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 zaczynałam ten wątek nie wiedząc czy zdecydować sie na wymienioną w temacie folie - ostatecznie wzięłam ją - dzisiaj mijają 3 tygodnie od kiedy leży na dachu bez dachówki - no dachówkę kładą od kliku dni ale jeszcze dużo wolnej przestrzeni- z uporem maniaka dopytuje majstra jak folia - sama oglądam bo deszcze ostatnio intensywne - jak słońce to sahara ale jak deszcz to już prawie oberwanie chmury - a moja folia nie przepusciła ani kropelki- wytrzymała, gruba i suchutka- majster cały zachwycony bo cieszy sie ze nie bedzie mial reklamacji na cieknący dach- twierdzi ze dawno takiej dobrej nie widział - więc po prostu dla zagubionych - podpowiadam ze ta folia to bedzie dobry wybór.Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc Ciekawy jestem jak folia się sprawdziła dalej w sumie to minęło juz 2 lata. Ja dzisiaj na Targach Budowlanych pierwszy raz widziałem folie Marma. Rozmawiałem z doradcą technicznym firmy i wiele bardzo pożytecznych rzeczy sie od od niego dowiedziałem. Wcale nie był przeciwnikiem deskowania dachu w wręcz przeciwnie powiedział mi jak należy zrobić wentylację w przypadku deskowania. Muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem profesjonalizmu tego Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 19.06.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 podciągam wątek - jak się ta folia sprawuje?PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts