Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia Dachowa Marma

mmarysia

Recommended Posts

Pytanie do użytkowników czy maja jakieś zastrzeżenia do tego produktu. Do tej pory wybór mielismy pomiedzy Dorkenem delta Vent a Corotopem (teraz juz nie pamietam jakim) . Nagle pojawiła sie kolejna propozycja dostawcy który jako alternatywe zaproponował właśnie trójwarstową folię Dachową firmy Marma - mam próbke wyglada ok, parametry też ok- ale jak sie sprawdza w praktyce?? Bardzo dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam - ale gorąc, co?? :lol:

Kochani - bardzo proszę czytajcie tytuły i intencje zadających pytanie. Nie dotyczyło ono tego kto co poleca - tylko jakie doswiadczenia z membraną Marma mają ci ktorzy juz na nią sie zdecydowali. Nie zakładałam kolejnego wątku zeby powielać to co już zostało napisane kilka razy- szukałam konkretnej odpowiedzi której nie znalazłam zapoznając sie z wcześniejszymi wypowiedziami. Dlatego Użytkownicy Dachowej - bardzo proszę o głos - a pozostalym bardzo dziękuje ale są inne wątki :)

Zdecydowaliśmy sie na ta folię - przyjechała na budowę - pierwszy pas położony- ja cała zestresowana czy zda egzamin - pytam mojego majstra co oniej sądzi - bo to on cały czas mnie molestowal że folia musowo najlepsza i zeby nie oszczędzac bo potem to do niego są pretensje ze dach przecieka zamiast wziać poprawke na kiepski material ( a majster uwierzcie mi bardzo rzetelny człowie) itp. - ja oczywiscie chciałam dobrą ale niekoniecznie Tyveka za ponad 7 PLN- wracając to wątku- zdecydowaliśmy sie na tą Dachową - teraz już nie pamietam ceny ale coś kole 4,5 brutto - i pytam majstra co myśli o tej folii - a ten że SUPER - i że z taką dobrą dawno nie robił :lol: Twierdzi, ze gruba, wytrzymała i że wogóle gites. Wczoraj zaczął padać deszcz jak byłam na budowie - jeszcze nie ulewa - ale duze porządne krople - wszystko splywało z tej folii jak po kaczce - czas oczywiscie zweryfikuje ten wybór - ale początki są dobre.

To Vigma-Berg w Wysokiej - rozmawiaj z p. Wojtkiem Majchrem 0509 023 515 - on nam odradził Tyveka - nie ze zły- absolutnie- powierdził ze bardzo dobry - ale przekonywał nas że inne dobre trójwarstwowe spełnią znakomicie swoje zadanie a zapłacimy nieco mniej - stąd wybór. Daj znać na co ty ostatecznie si ezdecydowałęś - czy cie Wojtek prezekona czy jednak zdecydujesz sie na Tyvek- gydby nie to ze muszę sie liczyc z wydatkami- pewnie tez brałabym wsysztko z najwyzszej półki. Pozdrawiam

Mam położoną Marmę z zeszłego roku z końca wakacji , teraz jest dachówka i nie mam żadnych uwag do niej. Pzry okazji jesli kupujecie jakoąkolwiek folie dachowa i ma ona takie plamki białawe -jasniejsze to sie tym nie przejmujcie to nie jest "przyszła" dziura a ułozenie włókien tej folii .Dostałem kiedyś taką fajna odp na ten temat ale musiałbym to głęboko poszukac.

• 3 weeks później...
zaczynałam ten wątek nie wiedząc czy zdecydować sie na wymienioną w temacie folie - ostatecznie wzięłam ją - dzisiaj mijają 3 tygodnie od kiedy leży na dachu bez dachówki - no dachówkę kładą od kliku dni ale jeszcze dużo wolnej przestrzeni- z uporem maniaka dopytuje majstra jak folia - sama oglądam bo deszcze ostatnio intensywne - jak słońce to sahara ale jak deszcz to już prawie oberwanie chmury - a moja folia nie przepusciła ani kropelki- wytrzymała, gruba i suchutka- majster cały zachwycony bo cieszy sie ze nie bedzie mial reklamacji na cieknący dach- twierdzi ze dawno takiej dobrej nie widział - więc po prostu dla zagubionych - podpowiadam ze ta folia to bedzie dobry wybór.Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc

• 1 year później...
zaczynałam ten wątek nie wiedząc czy zdecydować sie na wymienioną w temacie folie - ostatecznie wzięłam ją - dzisiaj mijają 3 tygodnie od kiedy leży na dachu bez dachówki - no dachówkę kładą od kliku dni ale jeszcze dużo wolnej przestrzeni- z uporem maniaka dopytuje majstra jak folia - sama oglądam bo deszcze ostatnio intensywne - jak słońce to sahara ale jak deszcz to już prawie oberwanie chmury - a moja folia nie przepusciła ani kropelki- wytrzymała, gruba i suchutka- majster cały zachwycony bo cieszy sie ze nie bedzie mial reklamacji na cieknący dach- twierdzi ze dawno takiej dobrej nie widział - więc po prostu dla zagubionych - podpowiadam ze ta folia to bedzie dobry wybór.Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc

Ciekawy jestem jak folia się sprawdziła dalej w sumie to minęło juz 2 lata.

Ja dzisiaj na Targach Budowlanych pierwszy raz widziałem folie Marma.

Rozmawiałem z doradcą technicznym firmy i wiele bardzo pożytecznych rzeczy sie od od niego dowiedziałem.

Wcale nie był przeciwnikiem deskowania dachu w wręcz przeciwnie powiedział mi jak należy zrobić wentylację w przypadku deskowania.

Muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem profesjonalizmu tego Pana.

• 1 month później...