Gość 15.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 wlasnie.....mam wyniki testu moj syn (3i pol roku) jest uczulony na jajka objawy- mocny, wieczny katar moze mi cos podpowiecie?troche czytalem wczoraj na ten temat ale objawy jakos mi nie pasuja do jajek moze warto powtorzyc testy? bede wdzieczny za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.06.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Odstawić jajka i poczekać, czy objawy znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 15.06.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 może być uczulony jeszcze na coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Leon, jakie testy były robione u Twojego synka?Objawy alergii pokarmowej mogą być bardzo różne. Nie musi to być wysypka, a o tym pewnie wyczytałeś. Możliwe, tak jak napisała Rytunia jest jeszcze jakiś inny alergen. Warto zrobić dodatkowe badania i odstawić jajka i wszystko co jajka zawiera. (majonez, ciastka itd) Musisz czytać skład gotowych produktów podawany na etykietach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 nie wiem jakie testywiem ze mu pobierali krew i potem testowali reakcje na najpopularniejse alergeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Czy masz jakieś wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 wyniki sa ale to zona w tym siedzi ja tylko wiem tyle ze uczulony na jajkai dlatego pytam zeby sie cos wiecej dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Przyślij mi wyniki na priva, może coś Ci pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 na priva nie moge admin mnie skroil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 [email protected] albo: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 21.06.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Hej, mój synek jak skończył rok miał robione testy z krwi, wyszło że jest uczulony między innymi na całe jajko. jedyna rada to dbać o dietę dziecka, wyeliminować jajka. Trzeba uważnie czytać opakowania, jajka mogą być w ciastkach, słodkich bułkach, makaronach, ale można znaleźć produkty ( nawet ciastka, czy lody) bez jajek. Jajko w kotletach mielonych mozna zastąpić starkowanym surowym ziemniakiem, wiąże mięso tak samo jak jajko (to sposób mojej babci), a np. placki z jabłkami wychodzą bez problemu bez jajek, tylko z naleśnikami się to nie udaje.Mój synek przez ponad 2 lata był na takiej eliminacyjnej diecie i widać efekty, teraz może jeść jajko na razie tylko w bułce czy ciastku, na jajecznice musi jeszcze poczekać. Pozdrowienia dla synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.06.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Są preparaty "jajkozastępcze". Mają bardzo różny skład. Zastępują jajko w wypiekach. Sam obecnie pracuję nad taką recepturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 21.06.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Leon_z_Katowic, na temat samej alergii i objawów niewiele mogę napisać, ale ponieważ nie mogę jeść cukru (sacharozy) i drożdży dobrze znam ofertę, np. słodkich zamienników. Czytam skład każdego produktu . Kupuję pyszne ciasta, w których zamiast jajek używa się bananów. Nawet dotarłam do producenta tych smakołyków i dowiedziałam się, że ze względu na uczulonych na jajka, zamiennie używa się bananów, a zamiast sacharozy - słodów jęczmiennych, ryżowych itp.. Także teraz jest i pysznie i zdrowo ! Ale z bananów, to jajecznica nie bardzo ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.06.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Julieta, jako zmażone banany to mogą być. Byle nie na kiełbasie i nie z cebulką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts