wielbłąd 15.06.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 przyszedł czas na podjęcie decyzji dotyczącej pieca do domu. Narazie mój typ to IMMERGAS VICTRIX 20? czy ktos moze uzywa takiego pieca lub planuje go zakupic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.06.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ja mam Zeus Victrix, po tygodniu padła mi centralka zapłonu.Ale i tak kupiłbym go drugi raz.Słabe punkty (pytania do instalatora):- centralka zapłonu (pada w pierwszym okresie działania)- sonda/czujnik temperatury (ja mam "biały" - podobno te już się nie psują)- siłownik hydrauliczny (dopiero po wymianie na Mitsubishi będzie OK)Zaleta: gwarancja na 5 lat, duży wydatek cwu, modulacja od4 do 24 kW Bardzo dobrą kontrofertą są kotły Wolfa, ale dopiero od niedawna i w moim pobliżu nie ma serwisu "od ręki". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.06.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ja może czegoś nie bardzo rozumiem - skoro nowe kotły danej firmy psują sie w ciągu pierwszego tygodnia , a klient twierdzi ,że i tak kupiłby taki sam... Ja więcej bym tego nie kupił zwłaszcza słysząc podobne uwagi od innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.06.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ja może czegoś nie bardzo rozumiem - skoro nowe kotły danej firmy psują sie w ciągu pierwszego tygodnia , a klient twierdzi ,że i tak kupiłby taki sam... Ja więcej bym tego nie kupił zwłaszcza słysząc podobne uwagi od innych użytkowników. A jak Mercedes (RollsRoys, Bentley itd) popsuje się po wyjechaniu z salonu to też go to dyskfalifikuje ? A jak mojemu koledze wybuchł DeDitrich i wyrwało drzwi od kotłowni i garażu to co. Moja siostra walczy w Niemczech ze swoim Viessmanem od roku (na gwarancji) i już dwa razy kuli ściany żeby coć tam sprawdzić. Sąsiadowi nowiuteńki Vaillant spalił się na amen, nie mówiąc o notorycznym zapychaniu się wymiennika. I pewnie można by tu napisać coś podobnego o każdym kotle. Ja wiem, że to jest dobry kocioł, tylko ma "chorobę wieku dziecięcego" która jest likwidowana w okresie gwarancji. Wszystko jest kwestią wyboru i poznania wad prze zakupem. Znałem te wady i liczyłem się z konsekwencjami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts