Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

immergas piec

Recommended Posts

Ja mam Zeus Victrix, po tygodniu padła mi centralka zapłonu.

Ale i tak kupiłbym go drugi raz.

Słabe punkty (pytania do instalatora):

- centralka zapłonu (pada w pierwszym okresie działania)

- sonda/czujnik temperatury (ja mam "biały" - podobno te już się nie psują)

- siłownik hydrauliczny (dopiero po wymianie na Mitsubishi będzie OK)

Zaleta: gwarancja na 5 lat, duży wydatek cwu, modulacja od4 do 24 kW

Bardzo dobrą kontrofertą są kotły Wolfa, ale dopiero od niedawna i w moim pobliżu nie ma serwisu "od ręki".

Pozdrawiam

Ja może czegoś nie bardzo rozumiem - skoro nowe kotły danej firmy psują sie w ciągu pierwszego tygodnia , a klient twierdzi ,że i tak kupiłby taki sam... Ja więcej bym tego nie kupił zwłaszcza słysząc podobne uwagi od innych użytkowników.

A jak Mercedes (RollsRoys, Bentley itd) popsuje się po wyjechaniu z salonu to też go to dyskfalifikuje ?

A jak mojemu koledze wybuchł DeDitrich i wyrwało drzwi od kotłowni i garażu to co.

Moja siostra walczy w Niemczech ze swoim Viessmanem od roku (na gwarancji) i już dwa razy kuli ściany żeby coć tam sprawdzić.

Sąsiadowi nowiuteńki Vaillant spalił się na amen, nie mówiąc o notorycznym zapychaniu się wymiennika.

I pewnie można by tu napisać coś podobnego o każdym kotle.

Ja wiem, że to jest dobry kocioł, tylko ma "chorobę wieku dziecięcego" która jest likwidowana w okresie gwarancji. Wszystko jest kwestią wyboru i poznania wad prze zakupem. Znałem te wady i liczyłem się z konsekwencjami.

Pozdrawiam