Boowa 17.06.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 mnie też bardzo interesuje temat wykonczenia tarasu..mam narazie tylko zarys z bloczków betonowych, ale ostatecznej decyzji co do wypełnienia nie podjąłem.. najchętniej ulożył bym tam kostkę granitową tak jak wokół całego domu.. ktoś może ma zdjęcia tarasów z kostki? bardzo bym prosił o wrzucenie.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 17.06.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam, Jesli moge pare slow o tarasie,mialem taras wylozony plytkami z klinkieru lecz niestety fachowcy zle wykonali dylatacje+izolacje i po zimie mialem w grazu,ktory jest pod tarasem piekny widok woda wrecz sciekala na posadzke,grzyb i takie tam cuda. Wiec wycialem boki tarasu na glebokosc ok 10-12 cm z kazdej strony zrobilem ruszt na drewno i podbitke a potem polozylem geomebrame i na to podesty drewniane z desek ryflowanych i 2 lata cisza zero wilgoci... Technologie sa dobre ale wykonawcy zli... Na geomebrame mamy 10 lat gwarancji jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 23.06.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Taras będę robił z brulu klinkierowego. Obrys tarasu ma fundament. Wewnštrz ubita podsypka. Na to pewnie mieszanina cementu i piasku, piasek i bruk. Zastanawiam się nad odwodnieniem. Czy wystarczy spadek powierzchni czy muszę zrobić odwodnienie liniowe? Może macie dowiadczenia z tego rodzajem tarasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Czy takie płyty granitowe nie są za śliskie na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 23.06.2005 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Czy takie płyty granitowe nie są za śliskie na taras? dobre pytanie, nie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.06.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Czy takie płyty granitowe nie są za śliskie na taras? dobre pytanie, nie są? Oj są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 23.06.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Czy takie płyty granitowe nie są za śliskie na taras? dobre pytanie, nie są? Oj są! Są i to bardzo! Właśnie ostatnio robiłam objazd po domach w celu podpatrzenia co u kogo i jak się prezentuje na tarasie...i zobaczyłam...piękny granitowy taras i schody...a na nich gumowe chodniki . Właściciel szczerze odradzał takie rozwiązanie (granit). Opowiedział jak jego żona pośliznęła się na mokrych schodach w czasie zimy (mimo systemu ogrzewania) i mało nie przypłaciła upadku życiem...trzy miesiące leczenia i rahabilitacji... U mnie będzie kostka połączona z drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askrz 24.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Witam Polerowany granit, owszem jest śliski, ja na tarasy proponuję granit płomieniowany, czyli o chropowatej powierzchni i gwarantuje, że na takim granicie nikt się nie poślizgnie jak spadnie deszcz.Mam takie płyty w dobrej cenie: 60 x 60 x 2 cm.Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.06.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Witam Polerowany granit, owszem jest śliski, ja na tarasy proponuję granit płomieniowany, czyli o chropowatej powierzchni i gwarantuje, że na takim granicie nikt się nie poślizgnie jak spadnie deszcz. A jak z glonami na takim plomieniowanym granicie, bo to ze jest antyposlizgowy to fakt. Nie lepszy juz ryflowany ??Moj klient mial klopot z elewacja plomieniowana w dolnej jej czesci po polnocnej stronie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 24.06.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 U mnie będzie gres, ten sam co w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 25.06.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 U nas na tarasie będą płytki ,ale później, bo taras duży i koszt znaczny. Zastanawiamy się co teraz? - czy go pomalować żeby nie pylił i nie straszył betonowym wyglądem?Kafelkarz podpowiedział że na sezon czy dwa można położyć sztuczną trawę. Co wy na to? Zaczynam się łamać bo obecnie taras wygląda obskurnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 27.06.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 mam pytanie czy ktoś już kładł na taras płyty "old town" firmy Semmelrock ,są w odcieniu brudnego żółtego i myślimy o ich zakupieniu.czy macie jakieś uwagi co do tego materiału???pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.07.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Urticae: zastanawiam sie nad takim samym wykonczeniem tarasu i schodow zewnetrznych. Masz moze kogos do wykonania czy bedziesz robil sam??A moze masz juz zrobiony swoj taras??Czekam niecierpliwie na odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 12.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 romka, wykończenie tarasu jeszcze przed nami, a te płyty Semmelrocka spędzają mi sen z powiek , ale ich cena . askrz, możesz podać jakieś namiary na ten Twój kamień? Czy macie tylko regularne płyty? Bo mnie interesują takie o nieregularnych kształtach, coś jak na poniższym zdjęciu (tylko kładzione na beton): http://www.evitamurator.republika.pl/images/P1020019.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 12.07.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 cena straszliwa,wiem...ale tak mi to przypadło do gustuteraz mają promocję,a tu nikt się nie odezwał z forumowiczów kto ma te płyty.interesuje mnie jak się zachowują gdy kapnie na nie tłuszcz z grila,czy jakieś inne badziewie ,które zostawia plamychyba dam nowy post z nazwą główną.może wtedy ktoś zauważy.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 a my położyliśmy kostkę brukową - kształt Holland fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.05.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U mnie jest kostka brukowa Brukbet - Symfonia. Wyglda świetnie bo nie jak kostka tylko jak płyty tarsowe czy terakota ( nie ma zaokrąglonych kantów). Kostka jest w 4 rozmiarach jednokolorowa i układa się z niej odpowiedni wzór. Nie jest też tak potwornie droga jak płyty tarasowe imitujące paskowiec lub inne naturalne kamienie lub drewno.Mozna zobaczyc to na stronie internetowej Brukbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Kamienie - szarogłaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 25.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U mnie jest kostka brukowa Brukbet - Symfonia. Wyglda świetnie bo nie jak kostka tylko jak płyty tarsowe czy terakota ( nie ma zaokrąglonych kantów). Kostka jest w 4 rozmiarach jednokolorowa i układa się z niej odpowiedni wzór. Nie jest też tak potwornie droga jak płyty tarasowe imitujące paskowiec lub inne naturalne kamienie lub drewno. Mozna zobaczyc to na stronie internetowej Brukbetu. Betsi2006 też jestem na etapie robienia tarasu dokładnie w czerwcu będzie firma układać płytki brukowe.Mam jedno pytanie do Ciebie czy te płytki z serii multigran z drobnymi kamyczkami można docinać bo chcę to wyłożyć na półokrągły taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 26.05.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Planujemy na tarasie i schodach zewn. łupek:http://www.beltrami.pl/realisation/82/0/-21/6/546/patio_piaskowiec_modak.aspxhttp://www.beltrami.pl/realisation/82/0/-21/6/24/patio_piaskowiec_modak.aspxhttp://www.beltrami.pl/realisation/82/0/-21/6/156/patio_piaskowiec_modak.aspxhttp://www.beltrami.pl/realisation/82/0/-21/6/1182/patio_lupek_black_slate.aspxhttp://www.beltrami.pl/realisation/82/0/-21/6/536/patio_lupek_black_slate.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts