pajek 05.11.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Czy można zalewać strop typu TERRIVA w temperaturach bliskich zera (skala Celsiusza)? Słyszałem że beton nie wiąże w temp. niższej niż +5 stopni. Co zrobić bo strop mam już przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 05.11.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 lać, jeżeli tylko betoniarka dojedzie, ale dodaj srodka do betonu który uodparnia na mróz, ja lałem jak na pustakach był szron rozpaliłem ognisko pod stropem aby stopić go wyszło ekstra niczym nie przykrywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego 05.11.2002 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Niedawno (w połowie października) zalałem strop. Było ryzyko wystąpienia mrozu. Wylewałem beton przemysłowy ( z gruszki ). Mój dealer pocieszył mnie, że jeżeli będzie mróz dodadzą chemikaliów, które wyeliminują problem (+15 PLN do metra sześciennego). Mam natomiast inny problem - brak kasy na dach i nie wiem - przykryć na zimę folią, czy zostawić strop pod gołym niebem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajek 05.11.2002 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Też myślę o dachu, podobno żadna folia nie przetrzyma zimy takiej np. jak w ubiegłym roku. Dlatego trzeba albo pokryć do końca albo deskować. Ja poważnie zastanawiam się nad zakończeniem robót w tym roku na wylaniu stropu. Podobno wystarczy go tylko przykryć folią budowlaną na zimę, zadeskować otwory w ścianach i czekać wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 05.11.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 ja tak zrobiłem i stan po zimie był nie wesoły folia podarta (może popękała z mrozu) a pod nią woda i mokre ściany najlepiej przykryć dachem w zimie też można wykonać konstrukcję i przykryć blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajek 05.11.2002 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 I co z tym zrobiłeś? A wogóle to z czego masz ściany bo ja z gazobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.11.2002 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 nic z tym nie mogłem zrobić niektóre pustaki ceramiczne (bo z tego budowałem )rozmarzły ale nie można ich przecież wymienić i tak zostało nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts