rafslusarczyk 31.03.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 iza andrzej jutro dam odpowiedz - dzieki za wyrozumiałośc rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Lessnau 02.04.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam Szukam rozwiązania do mojego domku: Jaki kocioł proponujesz: http://www.domstudio.pl/projekty/herb-dane.html+ jakie grzejniki na parterze: rezygnuje z podłogówki - wycena grzejników myślę o kondensacie? ale te ceny.... pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Lessnau 04.04.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 oczywiście ma gaz - mam juz przyłącze na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 05.04.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Panawiam prośbę o wycenę - w ciągu kilku tygodni podejmę decyzję o zakupie wybranego kotła. Szczegóły killka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Lessnau 06.04.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ja też ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 07.04.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witam, Bardzo prosze o rade w doborze kotla gazowego do domku parterowego z poddaszem uzytkowym. W sumie 150m pow uzytkowej + garaz 2-u stanowiskowy. Caly dol + lazienki na poddaszu w podlogowce.Prosze o rade typu jaki kociol polecasz i jaki bylby koszt calej instalacji ( oczywiscie lacznie z montazem ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 19.04.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam, Bardzo prosze o wycene kotla Vaillant ecoTEC 246 wrazz zasobnikiem i innym niezbednym osprzetem. Oto dodatkowe informacje: - dom z poddaszem uzytkowym - calkowita powierzchnia domu ok 220 m2 (projekt: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/agnieszka/agnieszka.html) - kubatura ok 860 m3 - 3 lazienki (2 prysznice normalne, 1 prysznic z maszazem + wanna z masazem) - liczba osob 4-5 - ok 30% ogrzewanie podlogowe Pozdrawiam, PJJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 20.04.2006 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 zapraszam do skrzynki wieczoremm ) marek - gdzie budowa? pjj - jaki rejon wawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 20.04.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Polnocny-zachod. Gmina Stare Babice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 20.04.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 A ja mam takie pytanko: w domu, który ma kilkuletnie już ogrzewanie podłogowe w salonie, chciałbym zamontować kominek... Piec gazowy Viessmana, ogrzewanie wodne. Czy kominek mogę postawić na ogrzewaniu? Czy ogrzewanie mogę jako częciowo "wycofać" spod kominka? Czy nie ma raczej co myleć o kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 22.04.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 no i zagladam ciagle do skrzynki a tu wciaz nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 22.04.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam, Budowa w okolicach Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 28.04.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Nie doczekalem sie oferty, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 01.05.2006 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 witam wszystkich zarazem przepraszam tych którzy nie otrzymali odpowiedzi - praca w terenie i awaria kompa (mam nadzieję ze nastepna w odległym okresie) prosze o kontakt osoby które nie otrzymały odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 01.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 To ja ponowię pytanie: w domu, który ma kilkuletnie już ogrzewanie podłogowe w salonie, chciałbym zamontować kominek... Piec gazowy Viessmana, ogrzewanie wodne. Czy kominek mogę postawić na ogrzewaniu? Czy ogrzewanie mogę jako częciowo "wycofać" spod kominka? Czy nie ma raczej co myleć o kominku? Piec ma zamontowany czujnik pogodowy, nie ma żadnego czujnika temperatury w mieszkaniu. Czy mogę domontować jakie czujniki, czy co innego, co sprawi, że kominek obniży mi koszty ogrzewania, czy będzie tu tylko ozdobš?? PozdrawiamBM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 01.05.2006 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 To ja ponowię pytanie: w domu, który ma kilkuletnie już ogrzewanie podłogowe w salonie, chciałbym zamontować kominek... Piec gazowy Viessmana, ogrzewanie wodne. Czy kominek mogę postawić na ogrzewaniu? Czy ogrzewanie mogę jako częciowo "wycofać" spod kominka? Czy nie ma raczej co myleć o kominku? Piec ma zamontowany czujnik pogodowy, nie ma żadnego czujnika temperatury w mieszkaniu. Czy mogę domontować jakie czujniki, czy co innego, co sprawi, że kominek obniży mi koszty ogrzewania, czy będzie tu tylko ozdobš?? Pozdrawiam BM kominek możesz montować ( jaki kominek z płaszczem wodnym czy powietrzny?) co do wyciagania rur to z pewnościa nie ma sensu raczej mozesz podłożyć pod kominek jakąś płyte izolacyjną jaki rodzaj pieca i jaki sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 01.05.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 [quote name="rafslusarczykkominek możesz montować ( jaki kominek z płaszczem wodnym czy powietrzny?)co do wyciagania rur to z pewnościa nie ma sensu raczej mozesz podłożyć pod kominek jakąś płyte izolacyjną jaki rodzaj pieca i jaki sterownik? Kominek miałem na myli bez płaszcza. Zastanawiałem się na ile jest sens rozprowadzać powietrze (2 kontygnacje nad kominkiem - wówczas puciłbym ciepło głownie na poddasze, a poziom z sypialniami ogrzewałbym nadal piecem) - to znaczy nie chciałbym dogrzewać pomieszczeń jeli nie przyniesie to zmniejszenia zużycia gazu - doprowadziłbym jedynie do przegrzania kilku pomieszczeń bez żadnych oszczędnoci. Nie wiem dokładnie jaki piec i jaki czujnik. Dom będę miał "dla siebie" dopiero za półtora miesišca - do tego czasu chciałem przemyleć co chcę zrobić. Z tym kominkiem to zastanawiam się też pod kštem ciężaru: czy nie przyniecie/połamie mi instalacji......Izolacja miałby jak rozumiem chronić rurki przed nagrzanym paleniskiem, a nie odwrotnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 01.05.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 załóż kominek z płaszczem wodnym a ogrzejesz wszystki pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 19.05.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam i proszę o poradę dla laika: Buduję domek z poddaszem użytkowym, 202m2 pow. cał. z dwustanowiskowym garażem / 172 m2 użytkowej (134 m2 bez gar.)Poroterm25 + styrop. 14.Chciałbym mieć podłogówkę na połowie parteru, grzejniki zwykłe na drugiej połowie parteru (deski) i poddaszu oraz dodatkowo dwa duże grzejniki wannowe pod drzwiami balkonowymi (2 x 2,7).Rodzina 2+2, 2 łazienki - chyba z ogrzewaniem elektrycznym podłogowym, pomocniczo planuję także kominek z DGP Jaki typ pieca mam kupić żeby to wszystko dobrze współdziałało? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 23.05.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Prosze o wycene viessmann 300 + zasobnik ( ok 120l), ewentualnie Vailant. (Domek 130 m kw), prosze również o info jakie sa ceny na grzejniki purmo i cosmonova - chodzi mi o rabaty Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts