Martula 07.12.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A ja chciałabym, aby Pan Rafał skończył moją kotłownię i uruchomił c.o., bo umówieni byliśmy na koniec września (pieniądze dostał we wrześniu), a ja mam dalej zimno w domu. Żadnych tłumaczeń juz nie uznaję, ostateczny termin minął 1.12 2005 r. (były też w październiku i listopadzie) Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 07.12.2005 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Pani Marto nie bedę na ten temat się wypowiadał bo wie Pani jaka była sytuacja i jak sprawa stoi aktualnie myślę że w piątek zmieni Pani tą wypowiedz i każdy będzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola Sch 08.12.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 witam, chciałabym się dowiedzieć jakie ogrzewanie gaz(z butli) czy cosik innego (ecogroszek) zastosować dla domu jednorodzinnego bez piwnic. Na parterze 94m w tym podłogówki ok60m i dwa pokoje z kaloryferami, a piętro ... sama nie wiem tam są 4 pokoje i 2 łazienki. POw. zabudowy 118m, pow. użytkowa 170m, kubatura 800m sześciennych, wysokość bud. 6m.Jakie koszta orientacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 11.12.2005 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 witam, chciałabym się dowiedzieć jakie ogrzewanie gaz(z butli) czy cosik innego (ecogroszek) zastosować dla domu jednorodzinnego bez piwnic. Na parterze 94m w tym podłogówki ok60m i dwa pokoje z kaloryferami, a piętro ... sama nie wiem tam są 4 pokoje i 2 łazienki. POw. zabudowy 118m, pow. użytkowa 170m, kubatura 800m sześciennych, wysokość bud. 6m. Jakie koszta orientacyjne? instlacja w domu bez względu na rodzaj paliwa jest taka sama co do kotłowni tu juz bedzie inaczej piszesz ze nie masz gazu - szkoda co do butli to wszelka papierologia + comiesięczna dzierzawa za zbiornik + opłaty za gaz w tej chwili juz rozliczane miesięcznie plusy możliwośc komfort eksploatacji jak i duża możliwośc zasterowania układu grzewczego olej jak powyżej tylko brak paperologi ale dodatkowe miejc=sce na zbiornik w pomieszzeniu eco groszek - TANI w eksploatacji miejce na kocioł + miejsce na wegiel dobrym rozwiązaniem jest kocioł na PB z możliwościa puzniejszego przezbrojenia na Gaz ziemny a koszty ..... tego nie można powoiedzieć tak na chybił trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 02.01.2006 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Nowy Rok wszystkiego najlepszego dla wszystkich Forumowiczów co by Wam się dobrze działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 09.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 witam serdecznie,czy moge sie zapytac o wstepny kosztorys z "rozpiską co i ile" na ogrzewanie gazowe mieszkania 130 m (5 pokoi, kuchnia i korytarz) w kamienicy. Gaz doprowadzony do mieszkania.Z gory ziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 09.01.2006 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 witam serdecznie, czy moge sie zapytac o wstepny kosztorys z "rozpiską co i ile" na ogrzewanie gazowe mieszkania 130 m (5 pokoi, kuchnia i korytarz) w kamienicy. Gaz doprowadzony do mieszkania. Z gory ziekuje. prosze o więcej szczegółów na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 15.01.2006 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Osoby które nie otrzymały przypadkiem odpowiedzi proszone są o ewentualny kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 16.01.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Panie RafaleBędę wdzięczny jeśli Pan również udzieli mi rady. Mój dom ma ok. 120 m2 i w najbliższym czasie stanę przed zadaniem wyboru kotła gazowego. Jestem zdecydowany na kupno kotła dwufunkcyjnego, ale za bardzo nie wiem co mam wybrać. Hydraulik, który rozprowadzał u mnie instalacje namawia mnie na zakup pieca firmy Buderus. Głównym argumentem za jest bliskość serwisu. pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 16.01.2006 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 obyś nie miał najbliżej do serwisu jakiejś firmy"X" wybór ze względu na bliskośc serwisu to brednia widze ze nie masz możliwości na zamontowanie kotła z zasobnikiem wiec pozostaje 2F buderus to dobra firma i pewnie bedziesz z niej zadowolony możesz także zainteresować sie - vaillant vui 282 - viessmann vitopend 222 koniecznie w wersji z zamkniętom komorą spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 17.01.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam poszukuję instrukcji serwisowych do TurboMax VU PLUS 202. Czy i jaka jest możliwość zdobycia ich dla szarego zjadacza chleba jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 17.01.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Panie Rafale,Dziękuje za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie - czy to prawda że w małym domu nie warto instalować kotłów kondensacyjnych ponieważ ich wydajność i tak pogarsza się po 2-3 latach (słyszałem gdzieś taką opinię) i poza tym wyższy koszt ich zakupów nie zwraca się (w porównaniu z kotłami tradycyjnymi)?pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 17.01.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Panie Rafale, Dziękuje za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie - czy to prawda że w małym domu nie warto instalować kotłów kondensacyjnych ponieważ ich wydajność i tak pogarsza się po 2-3 latach (słyszałem gdzieś taką opinię) i poza tym wyższy koszt ich zakupów nie zwraca się (w porównaniu z kotłami tradycyjnymi)? pozdrawiam Darek przy kotłach kondensacyjnych nalezy doliczyć także zysk jaki generuje nam zamknieta komora spalania (nie ma wychłodzenia pomieszczenia w którym znajduje się kocioł ) tak więc należałoby kondensata porównywać z kotłem Turbo i tu już ta róznica nam się zmniejsza 2-3 letni kocioł poprawnie zainstalowany (pomieszczenie ,komin) w 99% jest jak z kartonu to nie kotły olejowe bądz weglowe gdzie wraz ze wzrostem gr.sadzy spada sprawność a teraz dla przykładu kocioł kondensacyjny 2F 5500zł pakiet kocioł kon + zasobnik 120L 7000zł sterowanie pogodowe w cenie kotła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 18.01.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz i jeszcze mam pytania:"kocioł kondensacyjny 2F 5500zł " - a jakiej firmy jest to kocioł i jaki model?- Czy to prawda że części do kondensatów są o wiele droższe niż do kotłów zwykłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 21.01.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz i jeszcze mam pytania: "kocioł kondensacyjny 2F 5500zł " - a jakiej firmy jest to kocioł i jaki model? - Czy to prawda że części do kondensatów są o wiele droższe niż do kotłów zwykłych? elementy zużywalne są na porównywalnym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 22.01.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 WitamPoproszę cenę na zestaw : Vaillant ecotec VU 196/2 + zasobnik VIH R 120 + sterownik VRC 410s (ewentualnie 420s) i Vaillant ecotec VUW 246/2 + sterownik VRC 410s (ewentualnie 420s) . Pozdrófka Betty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 22.01.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Betty na privat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.01.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Zaproponowano mi kocioł kondesacyjny Brotje ale niewiele mogę znaleźc na jego temat na Forum. Czy to dobry kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 29.01.2006 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Zaproponowano mi kocioł kondesacyjny Brotje ale niewiele mogę znaleźc na jego temat na Forum. Czy to dobry kocioł? daj namiar na e-mail to wyślę informację kocioł warty polecenia w dorej cenie w szczecinie 3 pkt do kupienia tego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.01.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts