Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uchylna brama garazowa:Normstahl, Hormann czy Wiśniewski???

Recommended Posts

Myślę, że znajdziesz tak samo wielu zwolenników jak i przeciwnikó każdej z firm. Może by tak dla ułatwienia zwiększyć ilość firm do porównania.

My wybraliśmy KRISPOL mimo, że pojawiały się osoby niezadowolone, ale też i były zadowolone. My na razie jesteśmy zadowoleni z ceny, o montarzu będziemy mogli coś powiedzieć za tydzień, o jakości... :roll:

Użytkuję przy domu, gdzie mieszkam na codzień dwie bramy uchylne Hormanna, natomiast w domu nad jeziorem mam bramę Normstahla i jestem zadowolony z obu tych produktów, są bez zarzutów. W tej sytuacji sugerowałbym się wyłącznie ceną. Te bramy kupowałem w innym czasie, dlatego pierwsze dwie to Hormann, a ta ostatnia Normstahl.

Pozdrawiam,

Bazarek

Ja kupowałem segmentową. Wziąłem pod lupę kilka polskich firm. Obejrzałem produkty - wszystkie porównywalne - żadnych znaczących różnic.

Cenowe różnice były +-100 zł przy cenie 4200 z montażem i napędem, czyli w zasadzie również żadne, więc ceną nie mogłem się sugerować. Celowo pominąłem marki najdroższe.

Dlatego dokonałem zakupu tam, gdzie moje zaufanie wzbudził człowiek, który je sprzedawał. I nie zawiodłem się. Brama jest, chodzi i jest naprawdę spox. Thermoline.

Zresztą człowiek ogłasza się tutaj na forum gdzieś, ale nie pamiętam niestety pod jakim nickiem.

Pozdrawiam

kupiłem Normstala u autoryzowanego przedstawiciela w Bytomiu( chyba firma Relew ) Po pół roku chciałem zrobić płatrny przelew tak by mieć gwarancji 10 lat.Prosiłem się ( jak za komuny ) o przyjazd serwisanta przez 2 - słownie dwa miesiące a jak przyjechał to w protokole zapisał,że czymś jest popryskana powłoka lakiernicza na całej powierzchni ( a było kilka nieusuwalnych nacieków ) co skutkowałoby tym,że gdyby zaczęło rdzewieć czy coś w tym stylu to pos`łaliby mnie na drzewo z reklamacją.Generalnie każda inna ale nie Normstahl nie z powodu samej bramy a obsługi i serwisu

a dlaczego brama uchylna a nie segmentowa?

8) 8)

Mysle sobie, że w uchylnej nieocenione będą "drzwi serwisowe" (są rozsądnej cenie). Dodatkowo w uchylnej mogę mieć poszycie drewniane. Troche słabiej z ociepleniem, dlatego jeszcze się waham...

Bramatic z Warszawy ma cos takiego w ofercie. Jeszcze ich sprawdzam ;-)

Zastanawia mnie problem przemarzania scian: bramy segmentowe montuje się od wewnatrz otworu (nie zmniejsza to szerokości wjazdu) a uchylną w otworze, blizej zewnetrznej strony (zmniejsza szerokość wjazdu). Chyba glify przy bramie uchylnej łatwiej zaizolowac cieplnie... Jak jest?

kupiłem Normstala u autoryzowanego przedstawiciela w Bytomiu( chyba firma Relew ) Po pół roku chciałem zrobić płatrny przelew tak by mieć gwarancji 10 lat.Prosiłem się ( jak za komuny ) o przyjazd serwisanta przez 2 - słownie dwa miesiące a jak przyjechał to w protokole zapisał,że czymś jest popryskana powłoka lakiernicza na całej powierzchni ( a było kilka nieusuwalnych nacieków ) co skutkowałoby tym,że gdyby zaczęło rdzewieć czy coś w tym stylu to pos`łaliby mnie na drzewo z reklamacją.Generalnie każda inna ale nie Normstahl nie z powodu samej bramy a obsługi i serwisu

w Twoim wypadku powinienes przestrzec przed przed tym przedstawicielem, a nie marka bramy. ja mam Uchylnego Normstahla z AB Serwis z Zielonki - szczerze polecam i bramę i servis - montaz. Robili mi tez super furtki i brame wjazdowa. Zamontuja jeszcze napedy. Wszystko bez zarzutu.