Cezarr 16.06.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Poradźcie proszę, którą wybrać, by nie sprawiała kłopotów w uzytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.06.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Myślę, że znajdziesz tak samo wielu zwolenników jak i przeciwnikó każdej z firm. Może by tak dla ułatwienia zwiększyć ilość firm do porównania. My wybraliśmy KRISPOL mimo, że pojawiały się osoby niezadowolone, ale też i były zadowolone. My na razie jesteśmy zadowoleni z ceny, o montarzu będziemy mogli coś powiedzieć za tydzień, o jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 16.06.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 ja wybralem Thermoline na Al.Krakowskiej sam zamontowalem i na razie jestem zadowolony ocieplana a wyszla clakiem atrakcyjnie. Do tegfo naped Came tez z dobrym rabatem u nich zakupilem. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.06.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Nie brałbym bramy z kółeczkiem do otwierania-urwałem już trzy.Wybrałbym z klamką czy gałką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazarek 16.06.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Użytkuję przy domu, gdzie mieszkam na codzień dwie bramy uchylne Hormanna, natomiast w domu nad jeziorem mam bramę Normstahla i jestem zadowolony z obu tych produktów, są bez zarzutów. W tej sytuacji sugerowałbym się wyłącznie ceną. Te bramy kupowałem w innym czasie, dlatego pierwsze dwie to Hormann, a ta ostatnia Normstahl.Pozdrawiam,Bazarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 16.06.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A może firmy Droma z Sanoka? Są niedrogie i jakościowo niezłe. Znajomi mają i sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.06.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Ja też kupiłem ,,DROMA" z Sanoka .Dobra i rozsądna cena i Polska firma . Przyjechali wymierzyli i zamontowali i chodzi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newdoor 20.06.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 a dlaczego brama uchylna a nie segmentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 20.06.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Jakościowo wszystkie 3 firmy jednakowe.Patrz na cene i na ocieplenie. Te 4 cm ocieplenia to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 22.06.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Rzeczywiscie wszystkie firmy jakosciowo są porównywalne, wiec ja bym poszedl do przedstawiciela kazdego z nich i negocjowal cenę - kupil tam gdzie najtaniej ... porównując oczywiscie te same "parametry" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimbaj 22.06.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Ja kupowałem segmentową. Wziąłem pod lupę kilka polskich firm. Obejrzałem produkty - wszystkie porównywalne - żadnych znaczących różnic. Cenowe różnice były +-100 zł przy cenie 4200 z montażem i napędem, czyli w zasadzie również żadne, więc ceną nie mogłem się sugerować. Celowo pominąłem marki najdroższe. Dlatego dokonałem zakupu tam, gdzie moje zaufanie wzbudził człowiek, który je sprzedawał. I nie zawiodłem się. Brama jest, chodzi i jest naprawdę spox. Thermoline. Zresztą człowiek ogłasza się tutaj na forum gdzieś, ale nie pamiętam niestety pod jakim nickiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.06.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 ja mam segmentową Hoermanna i jestem jak narazie zadowolona.Chodzi juz 2 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 22.06.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Poradźcie proszę, którą wybrać, by nie sprawiała kłopotów w uzytkowaniu. wybrałem wiśniowskiego segmentową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 23.06.2005 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Dzieki za rady. Przestawiam się własnie z uchylnej na segmentową. Forumowy Newdoor sprzedaje bramy firmy BREMET. Spotkał się ktoś z tą firmą (chodzi oczywiście o jakość, bo cena jest niezła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimbaj 23.06.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 O to właśnie Newdoor, czyli Pan Jacek sprzedał mi bramę Thermoline. Cały czas działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 23.06.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 kupiłem Normstala u autoryzowanego przedstawiciela w Bytomiu( chyba firma Relew ) Po pół roku chciałem zrobić płatrny przelew tak by mieć gwarancji 10 lat.Prosiłem się ( jak za komuny ) o przyjazd serwisanta przez 2 - słownie dwa miesiące a jak przyjechał to w protokole zapisał,że czymś jest popryskana powłoka lakiernicza na całej powierzchni ( a było kilka nieusuwalnych nacieków ) co skutkowałoby tym,że gdyby zaczęło rdzewieć czy coś w tym stylu to pos`łaliby mnie na drzewo z reklamacją.Generalnie każda inna ale nie Normstahl nie z powodu samej bramy a obsługi i serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAK 24.06.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 a dlaczego brama uchylna a nie segmentowa? Mysle sobie, że w uchylnej nieocenione będą "drzwi serwisowe" (są rozsądnej cenie). Dodatkowo w uchylnej mogę mieć poszycie drewniane. Troche słabiej z ociepleniem, dlatego jeszcze się waham... Bramatic z Warszawy ma cos takiego w ofercie. Jeszcze ich sprawdzam Zastanawia mnie problem przemarzania scian: bramy segmentowe montuje się od wewnatrz otworu (nie zmniejsza to szerokości wjazdu) a uchylną w otworze, blizej zewnetrznej strony (zmniejsza szerokość wjazdu). Chyba glify przy bramie uchylnej łatwiej zaizolowac cieplnie... Jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 25.06.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Hormann Napewno ta brama - brat pracuje w tej firmie i wiem że montują bramy z solidnych materiałów Jest to stara niemiecka firma działająca na całym świecie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 25.06.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Hormann 5000x2200 Nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 26.06.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 kupiłem Normstala u autoryzowanego przedstawiciela w Bytomiu( chyba firma Relew ) Po pół roku chciałem zrobić płatrny przelew tak by mieć gwarancji 10 lat.Prosiłem się ( jak za komuny ) o przyjazd serwisanta przez 2 - słownie dwa miesiące a jak przyjechał to w protokole zapisał,że czymś jest popryskana powłoka lakiernicza na całej powierzchni ( a było kilka nieusuwalnych nacieków ) co skutkowałoby tym,że gdyby zaczęło rdzewieć czy coś w tym stylu to pos`łaliby mnie na drzewo z reklamacją.Generalnie każda inna ale nie Normstahl nie z powodu samej bramy a obsługi i serwisu w Twoim wypadku powinienes przestrzec przed przed tym przedstawicielem, a nie marka bramy. ja mam Uchylnego Normstahla z AB Serwis z Zielonki - szczerze polecam i bramę i servis - montaz. Robili mi tez super furtki i brame wjazdowa. Zamontuja jeszcze napedy. Wszystko bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts