agromek 16.06.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Witam, wlasnie polozylem sobie taras z desek i jest zagruntowany, pomalowany impregnatami i wychodzi z nich teraz na sloncu zywica. Nie da sie po tym chodzic. Jest szansa zeby cos z tym zrobic ? Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 16.06.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Sam jestem ciekaw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 17.06.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam,wg mnie niczym tego nie zniszczysz,jedyna metoda to mechaniczna i mysle,ze kupiles zle deski nie wysezonowane ani tym bardziej wysuszone...ja mam deski na tarasie tzn podesty z desek ryflowanych i takie zjawisko nie mialo i nie ma miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekV1 17.06.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam, chyba nie odpowiem na to pytanie, ale bardzo interesuje mnie jak się sprawują deski na tarasie - pomijając żywicę oczywiście. Sam planuję położenie desek na tarasie (zależy mi, aby nie obciążyć zbytnio konstrukcji w przypadku kolejnej wylewki i płytek). Czy mógłbym liczyć na jakieś informację co do przygotowania podłoża pod deski a zdjęcie tarasu było by super... Wracając do żywicy, ja ją mam na oknach i walczę już kilka lat. Dosyć łatwo można ją usunąć rozpuszczalnikiem, ale pomaga na jakiś czas. Poprostu deski nie były dosuszone i żywica będzie wychodziła przez jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.06.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Jeśli w drewnie są pęcheże żywiczne lub komórki wysycone żywicą to na słońcu będzie wychodzić nawet po latach. Tak było w przypadku ławki u moich rodziców. Ławka miała z 15 lat a jeden szczebelek i tak puszczał żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 17.06.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam,Tomek wieczorem puszcze Ci pare ujec i dam namiary na polskich producentow deski tarasowej...(zreszta sa te namiary na forum tylko poszukaj)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 17.06.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam,Sorry ze nie puszczam zdjec (jak bedziesz chcial to jutro puszcze)ale podaje linki,ktore sam otrzymalem tutaj (juz mam z nimi kontakt)http://impregnacja-drewna.pl http://www.kora.okay.pl/central.htmlMysle,ze to ciekawa propozycja w stosunku do drewna egzotycznego,ale wybor nalezy do ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfaomega1719511291 17.04.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 mam problem z żywicą wychodzącą z sidingu na domu, deski były dobrze wysuszone i impregnowane, czy jest jakiś sposób, żeby się jej pozbyć i zapobiec takim sytuacjom na przyszłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts