Danajot 16.06.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 co myslicie o takim rozwiązaniu ? Czy obsadzenie domu roślinami - krzewy ozdobne,kwiaty ma sens ? Będzie ładnie wyglądać, ale czy nie spowoduje zbierania się wody w okolicy fundamentów ? Co prawda wydaje mi się, że jak gleba jest przykryta betonową opaską to mniej oddycha niż wówczas gdy rosną na niej krzewy, co o tym myslicie ?Proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 16.06.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Pnącza dają efekt pozytywny dla murów, niedawno dyskusja tu była w tym temacie, minusem zdaje się były pająki niejako tam się gromadzące?Ja jestem za, po ścianie mojego domku wspina się hedera, posadzona 30 cm od fundamentu.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 16.06.2005 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 dziękuję za info, faktycznie dawno mnie nie było na forum i powinnam skorzystać przed zadaniem pytania z wyszukiwarki , po przejrzeniu wpisów wiem już , że można sadzić pod murem i że takie rozwiązanie nie zawilgoci ścian, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts