Iskra 16.06.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Czy mógłby mi ktoś pomóc w następującej kwestii?? Mam w domu kotkę, niespełna roczną. Jest strachliwa bardzo i powinnam ja wysterylizować. W lecznicach do których dzwoniłam są dwie koncepcje- jedne oddają kota od razu po zabiegu, tak, żeby wybudzał się w domu, inne chcą, żeby zostawić kotkę 2 h po zabiegu. I nie wiem, jak jest lepiej.??? Kotka jest bardzo strachliwa, długo zdobywaliśmy jej zaufanie, boję się, że jak ją zostawię w obcym miejscu i będzie tam dochodzić do siebie to znowu miesiąc trzeba bedzie walczyć o jej spokój . A z drugiej strony, może są jakieś komplikacje,które mogą wystąpić i stąd ten wymóg 2h ?? PS. jestem z Krakowa, jesli ktoś ma namiary na dobrego weta to proszę. Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 17.06.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Jest sobie taka 'kocia" stronka: http://forum.miau.pl/Tam jest mnóstwo informacji o kotach i namiary na odbrych wetów w całej Polsce.A moim zdaniem wolałabym zabrać z lecznicy kota już wybudzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskra 17.06.2005 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Dziękuję, weszłam na kocie strony no i faktycznie jednak jest przewaga głosów za wybudzaniem kotka w lecznicy.Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 17.06.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 jak masz czas posiedziec przy kotce, to można i w domu po 2 godzinach tez będzie mocno szurnięta i bez nadzoru sie nie obędzie pamietaj, że kotka po narkozie może być mocno wychłodzona i trzeba będzie ja przynajmniej przykryc i obowiązkowo zaopatrz się w kołnierz, który najlepiej założyć juz po wybudzeniu po pierwszym szoku kotka bardzo szybko sie przyzwyczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskra 20.06.2005 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Kotka jest już po Jestem zadowolona, że uparłam się na sensowną klinikę ( choć na drugim końcu miasta) ale ma założone szwy rozpuszczalne, wewnętrzne ( nie trzeba kołnierzyka) - czuje się świetnie. Budziła się w domu i wydaje mi się, że to lepiej- bo wstała otumaniona i zawlokła się do łóżka pod kołdrę i tam dosypiała. Dziś już grandzi na całego ) Ale rzeczywiście trzeba ją było przykryć i trzymać na kolanach, żeby jej było cieplo. Dzięki wszystkim, którzy odpisali na mojego posta Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts