Jacek69 16.06.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Szukam i szukam i niewiele znajduję.Więc zapytam... Ile w Warszawie może kosztowac Inspektor Nadzoru i co w tą sumę jest wliczone.... cena jaką mi zaoferował jeden gośc zwaliła mnie z nóg.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 16.06.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 WitamI ja jestem zainteresowany tym tematem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 23.06.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 prosze o telefon 0601 447 444 Andrzej Siedlarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.06.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 1500 zł za stan surowy zamknięty. Płatne w 5 transzach. Wizyta na drugi dzień na budowie, ilość nieustalona. Oczywiście oprócz tego był kierownik budowy, ale z ramienia wykonawcy więc wolałem mieć kogoś "po swojej stronie". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 27.06.2005 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 1500 zł za stan surowy zamknięty. Płatne w 5 transzach. Wizyta na drugi dzień na budowie, ilość nieustalona. Oczywiście oprócz tego był kierownik budowy, ale z ramienia wykonawcy więc wolałem mieć kogoś "po swojej stronie". Pozdrawiam Dzięki nurni - to się nazywa informacja pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 27.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 dla porównania ceny poznańskie - mój inspektor - 50 zł za każdą wizytę na budowie, ilość wizyt ustalana wspólnie (czyli nie było tak, że inspektor uznał, że w tym tygodniu konieczne jest siedem wizyt...) a standardowa cena w Poznaniu to 100 zł za wizytę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 27.06.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 1500 zł za stan surowy zamknięty. 100 - 150 pln za wizyte ilosc wizyt w zaleznosci od potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.06.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 1500 zł za stan surowy zamknięty. 100 - 150 pln za wizyte ilosc wizyt w zaleznosci od potrzeb Jarpol ja nie oferuję swoich usług tylko tyle zapłaciłem, ale sądząc z Twojej oferty to mniej więcej tyle wychodzi. Inspektor był u mnie z 15-20 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 27.06.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 5 000,- PLN za całość płatne w dwóch transzach (połowa na starcie, a druga część po zakończeniu inwestycji, ale nie później niż ...). Liczba wizyt nieograniczona. Co najważniejsze, to ten inspektor nadzoru rozumie swoją rolę nie tylko jako kontrolowanie poprawności wykonania prac, ale przede wszystkim jako instruowanie wykownawcy jak dane prace mają być przeprowadzone. Przykłady:1. Przed rozpoczęciem prac zadzwonił do mnie, poinformował, że rozmawiał z wykonawcą i poinstruował co ma być przygotowane przed wizytą geodetów, co ma być zrobione później i co będzie przedmiotem pierwszego odbioru.2. Zapowiedział wezwanie geotechnika dla sprawdzenia jakości utwardzenia podłoża pod podłogę na gruncie (planowana na najbliższy czwartek). W przypadku stwierdzenia uchybień za wizytę zapłaci wykonawca (żeby była jasność, geotechnik jest mój, a nie znajomy inspektora).3. W moim projekcie nie ma rysynku wykonawczego stropów (dlaczego nie ma, to inna i pouczająca historia). Inspektor zadeklarował samodzielne wykonanie rysunku i zaproponowanie zbrojeń. Bez żadnych dopłat. Oczywiście, czasami tego typu działania kosztują mnie. Widzę jednak ich pozytywne efekty i skoro zdecydowałem się na współpracę z tym Panem, to stosuję się do jego zaleceń. Nie chodzi o to, aby tylko mieć inspektora nadzoru. Koleżanka z pracy budowała w sąsiedztwie, w zasadzie wykańczała kupiony stan surowy. I miała "znajomego" inspektora. Brał 2 000,- PLN miesięcznie i wielu rzeczy, jak wynika z opowieści, nie dopilnował. Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 28.06.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Mam inspektora nadzoru, ale z połączoną funkcją. Zajmuje się on bowiem również logistyką. Dogląda parokrotnie w ciągu dnia budowy, a dodatkowo zamawia materiały i pilnuje dostaw. Po prostu prowadzi budowę, bo przecież chcąc normalnie pracować nie da się pogodzić tych dwóch stanowisk. Za miesiąc płacę 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 28.06.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 1200 za stan surowy zamknięty, przyjeżdża kilka razy w tygodniu sprawdza poprawność wykonania i radzi jak robić kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 26.08.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Porównałam ten wątek z poświęconym kierownikowi budowy. Wiadomo, że często konieczność zmusza inwestorów do zatrudniania kogoś w roli pośredniej. Ale nie o to chodzi. Uderzyło mnie, że przy bardzo podobnych opisach zadań kwoty przypisane inspektorowi nadzoru są co najmniej dwukrotnie wyższe od tych wymienianych przy kierowniku. Inna sprawa, ze jak z wynika z niniejszego wątku inspektorzy są jakby bardziej pracowici i częściej na budowie obecni. Przypadek? Paradoks? Ciekawa jestem doswiadczen jeszcze innych osob. Zwłaszcza nie spotkałam wpisu donoszącego o zatrudnieniu obu fachowców i ich cenie w takim ukladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts