Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupię rury na słupki ogrodzeniowe-Okol Piaseczna lub Radomia

Recommended Posts

Leży u mnie 48 szt. rur stalowych, niepomalowanych, każda o długości 2,33 m. Grubość 6/4 cala, ścianka 2,9 mm, czyli średnica zewnętrzna chyba ok. 6 cm, ale musiałbym zmierzyć.

Ponieważ nie będą mi potrzebne, bo zamiast siatki będzie ogrodzenie betonowe - mogę się ich pozbyć. Zapłaciłem 27 zł za szt. i za tyle mógłbym sprzedać.

Dzięki za kontakt, ale już nieaktualne.

Udało mi się kupić rury o średincy 60 mm, grubościenne (ścianka 4 mm), dł. 2,2 m po 20 zł/szt.

Facet w zestawie oferował daszki z kątkownika + dospawane śrubki (czyli kompletne słupki do pomalowania za 24 zł, ale powyższe zrobię we własnym zakresie.

Pozdrawiam

Witam,

Sens wynika z jakości słupka: za 22 zł/szt na pewno nie kupisz gotowego, pomalowanego słupka o długości 2,2 m, średnicy zewnętrznej 60 mm i grubej ściance - 4 mm.

Owszem za tą cenę można kupić słupki, ale ich średnica to co najwyżej 45 mm, a grubość ścianki ok. 2 mm.

Ja szukałem słupków bardziej "długowiecznych" i takie zamierzam zamontować (w przyszłości, w przypadku wymiany ogrodzenia z siatki na coś bardziej masywnego, nie będzie konieczna wymiana słupków).

Pozdrawiam

Witam,

Sens wynika z jakości słupka: za 22 zł/szt na pewno nie kupisz gotowego, pomalowanego słupka o długości 2,2 m, średnicy zewnętrznej 60 mm i grubej ściance - 4 mm.

Owszem za tą cenę można kupić słupki, ale ich średnica to co najwyżej 45 mm, a grubość ścianki ok. 2 mm.

Ja szukałem słupków bardziej "długowiecznych" i takie zamierzam zamontować (w przyszłości, w przypadku wymiany ogrodzenia z siatki na coś bardziej masywnego, nie będzie konieczna wymiana słupków).

Pozdrawiam

Parametry takie jak podajesz ( te cieńsze ) są stosowane jako podpory do słupków narożnych a nie jako słupki ogrodzeniowe .Ja porządne słupki w Lublinie kupowałem po 16.70 za szt w czerwcu 2004 .Z tego co wiem to ceny nie zmieniły się wiele bo teraz ich cena wumosi 20-22 zł .

No to gratuluję!

Ja pytałem (tydzień temu) w kilku składach z wyrobami hutniczymi Radomiu (raczej tańsza niż droższa okolica jeżeli chodzi o stal - np. drut żeberkowany fi 12 mieli brutto po 1 8000 zł/tona) i za 1 m rury 60 mm cienkościennej średnio chcieli 14,8 zł (rura w odcinkach 7 m, do pocięcia).

Pozdrawiam

Cena drutu żeberkowanego była dla przykładu tudzież zobrazowania (w tym samym składzie dla którego podałem cenę za rury na słupki, cena drutu była 1800 zł/t, a poniewaz jest to relatywnie tanio, wnioskuję że cena za rury też była w porównaniu umiarkowana, a mimo to, za słupek który chciałem zrobić wychodziło ok. 32,50 zł/szt - tym bardziej gratulacje, że udało ci się kupić słupki po cenie o której piszesz.

Pozdrawiam

Witam !!!

Zdradź tajemnicę jaki jest sens kupowania rur na słupki ogrodzeniowe po 20 zł za sztuke i potem jeszcze "tworzenie" daszków śrubek itp . jak gotowy pomalowany słupek można kupić po 20-22 zł za sztuke :-?

D.RZ

Widziałeś taki gotowy słupek? Jedno kopnięcie i masz przechył o 30 stopni.

Ponieważ też chciałem mieć solidne ogrodzenie, kupiłem stalowe rury, które budzą respekt. Jednak w międzyczasie zmieniła się koncepcja - i mam ogrodzenie (jeszcze nie skończone) z betonowych płyt, ale nie takich gotowych, tylko robionych na zamówienie - gładkich, bez żadnych żebrowań i udziwnień. Za słupki robią porządne dwuteowniki.

Tak więc moje rury są nadal do spzedania - lokalizacja Kielce.

Witam !!!

Zdradź tajemnicę jaki jest sens kupowania rur na słupki ogrodzeniowe po 20 zł za sztuke i potem jeszcze "tworzenie" daszków śrubek itp . jak gotowy pomalowany słupek można kupić po 20-22 zł za sztuke :-?

D.RZ

Widziałeś taki gotowy słupek? Jedno kopnięcie i masz przechył o 30 stopni.

Ponieważ też chciałem mieć solidne ogrodzenie, kupiłem stalowe rury, które budzą respekt. Jednak w międzyczasie zmieniła się koncepcja - i mam ogrodzenie (jeszcze nie skończone) z betonowych płyt, ale nie takich gotowych, tylko robionych na zamówienie - gładkich, bez żadnych żebrowań i udziwnień. Za słupki robią porządne dwuteowniki.

Tak więc moje rury są nadal do spzedania - lokalizacja Kielce.

Witam

Nie wnikaj kolego w strukturę atomu .Co ma piernik do wiatraka ??? Zastanów się o czym piszesz ??? Czy słupek ogrodzeniowy ma wytrzymać uderzenie ciężarówki ??? Ma trzymać dobrze siatkę i tyle .Przed czym ma cię chronić słupek z grubej rury ??? Słupek z cienkiej rury tworzy takie samo "gówniane" zabezpieczenie jak słupek z grubej rury .Sam się nie przewróci a złodziej jak będzie chciał wejść na posesję to przetnie siatkę albo przeskoczy przez siatkę .Myśleć trzeba i tyle .I bez sensu nie wywalać pieniędzy . A czy drzwi też kupisz antywłamaniowe zapominając o tym że złodziej wejdzie ci do środka przez okno (czego ci akurat nie życzę) .A czy widziałem taki słupek .Mam ogrodzenie z takich słupków i dzięki Bogu stoi a jak uderzy w nie samochód osobowy z prędkością 100 km na godzinę z pijanym kierowcą w środku to tylko szyna kolejowa go powstrzyma ale też się zegnie i będziesz musiał ją wymieniać .Poniżej przedstawiam zdjęcie mojego ogrodzenia po takim uderzeniu .Jakbym miał gruby słupek to by się nic nie stało co ??? AKURAT .

D.RZ

http://republika.pl/darekrz/fotki/siatka.jpg