Ariadna 16.06.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Czy jest cos takiego jak gwarancja budowy domu? Tutaj w Danii,kiedy przyjaciele budowali dom,musieli podpisac gwarancje ,ze przez nastepne 10 lat nic sie w domu nie zepsuje?Jest cos takiego w Posce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.06.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Czy jest cos takiego jak gwarancja budowy domu? Tutaj w Danii,kiedy przyjaciele budowali dom,musieli podpisac gwarancje ,ze przez nastepne 10 lat nic sie w domu nie zepsuje?Jest cos takiego w Posce? To ten wykonawca strasznie podły i przebiegły był, że im kazał coś takiego podpisać. Ewentulanie nadający się do leczenia. Znaczy co? Wykonawca zmusił ich do podpisania gwarancji, że nic się nie popsuje? Tzn., że dał im gwarancję na 10 lat? Czy, że Oni nic nie popsują prze te 10 lat? Chyba nie chwytam, ale lekko zmęczony jestem. Ja mam gwarancję od Wykonawcy na 12 m-cy plus odpowiednio dłuższe gwarancje na różne sprzęty - brama garażowa, kocioł itd. itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.09.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 nie słyszałem o takich gwarancjach w naszym kraju,ale dla pewności można ubezpieczyć dom...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 07.09.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Czy jest cos takiego jak gwarancja budowy domu? Tutaj w Danii,kiedy przyjaciele budowali dom,musieli podpisac gwarancje ,ze przez nastepne 10 lat nic sie w domu nie zepsuje?Jest cos takiego w Posce? w Danii to chyba wykonawcy domu dają 10 lat gwarancji? chya o coś takiego chodziło w pytaniu? Gdyby w Polsce budowlańcy dawali 10 lat gwarancji, szczególnie w budownictwie wielorodzinnym, to już dawno zbankrutowałyby wszystkie firmy budowlane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 07.09.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Zgodnie z prawem budowlanym na dom jest 3-letnia rękojmia. Jeśli wykonawca da 10 lat - to tylko marzyć o takich ekipach! Nasze prawo jednak takiego raju nie zapewnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 08.09.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Zgodnie z prawem budowlanym na dom jest 3-letnia rękojmia. Jeśli wykonawca da 10 lat - to tylko marzyć o takich ekipach! Nasze prawo jednak takiego raju nie zapewnia. mnie wykonawca popisał pięcioletnią gwarancję. Inną kwestią jest potem ewentualne wyegzekwowanie tej gwarancji/rękojmii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.09.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 jak się wie gdzie majster mieszka...to w razie czego jest lepsze niż gwarancja... a tak serio to trzeba trzymać kciuki,żeby wszytko było dobrze, bo potem zawsze coś inego lub ktoś inny jest winny...i tak od Annasza do Kajfasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesioO 08.09.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Witam,A może tak, jak mi udało się wynegocjować z ekipą, że 10% wartości budowy + odsetki zapłacę im po 5 latach. W tym czasie zaś mają wykonać wszelkie ewentualne poprawki.Oni się przykładają, ja mam spokój (przynajmniej na razie). PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts