Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy jest cos takiego jak gwarancja budowy domu?

Tutaj w Danii,kiedy przyjaciele budowali dom,musieli podpisac gwarancje ,ze przez nastepne 10 lat nic sie w domu nie zepsuje?Jest cos takiego w Posce?

To ten wykonawca strasznie podły i przebiegły był, że im kazał coś takiego podpisać. :o :o

Ewentulanie nadający się do leczenia. :wink:

Znaczy co? Wykonawca zmusił ich do podpisania gwarancji, że nic się nie popsuje? Tzn., że dał im gwarancję na 10 lat?

Czy, że Oni nic nie popsują prze te 10 lat?

Chyba nie chwytam, ale lekko zmęczony jestem.

Ja mam gwarancję od Wykonawcy na 12 m-cy plus odpowiednio dłuższe gwarancje na różne sprzęty - brama garażowa, kocioł itd. itp.

Pozdrawiam

• 2 months później...
Gość 2mm
Czy jest cos takiego jak gwarancja budowy domu?

Tutaj w Danii,kiedy przyjaciele budowali dom,musieli podpisac gwarancje ,ze przez nastepne 10 lat nic sie w domu nie zepsuje?Jest cos takiego w Posce?

w Danii to chyba wykonawcy domu dają 10 lat gwarancji? chya o coś takiego chodziło w pytaniu?

Gdyby w Polsce budowlańcy dawali 10 lat gwarancji, szczególnie w budownictwie wielorodzinnym, to już dawno zbankrutowałyby wszystkie firmy budowlane....

Gość 2mm
Zgodnie z prawem budowlanym na dom jest 3-letnia rękojmia. Jeśli wykonawca da 10 lat - to tylko marzyć o takich ekipach! :lol: Nasze prawo jednak takiego raju nie zapewnia.

mnie wykonawca popisał pięcioletnią gwarancję. Inną kwestią jest potem ewentualne wyegzekwowanie tej gwarancji/rękojmii.