andreas 16.06.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 ostatnio na moich oknach mahoniowych od strony południowej zauważyłem krople żywicy-to jest normalne zjawisko czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.06.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 ostatnio na moich oknach mahoniowych od strony południowej zauważyłem krople żywicy-to jest normalne zjawisko czy nie? Tak jakby, pod wpływem temperatury wyciekała ci żywica...to chyba nie jest normalne...jeśli chodzi o drzewo owszem...ale nie takie, które jest przeznaczone do produkcji okna...wiesz to tak jakbyś kupił samochód i po deszczu spłukałby ci się lakier ale to tylko takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 06.07.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ja mam okna z meranti, bo myślę, ze o takich jest mowa (niektórzy je nazywają mahoniem, więc wolę się upewnić) i odkąd je założyłem we wrześniu ub. roku nie zauważyłem nic podobnego. A z ciekawości zapytam: ta żywica przesącza się przez lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 06.07.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 My też mamy meranti, ale też nie zauważyliśmy żadnej żywicy ani niczego podobnego. Pierwszy raz słyszę coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.07.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 czy aby na pewno to zywica? czy aby na pewno to meranti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 06.07.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 odmian meranti jest bardzo wiele - i niektórzy producenci czasem daja drewno gorszej jakości - niekoniecznie musi być tak w Twoim przypadku - chyba musisz reklamować te okna bo w normalnie coś takiego nie powinno się pojawić. A może to nie żywica tylko z lakierem się coś dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts