Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jeszcze o zmywarach

Krashan

Recommended Posts

wiem że już było, przeglądałem, ale dalej nie mam pewności - właśnie zamierzam kupic to urządzonko, byłem nastawiony na szer 45 cm ale zasiano mi ziarnko niepewności... Jest nas trójka, miejsce jakby co na 60 cm jest i nie wiem. Jeżeli macie 45 napiszcie proszę czy wam wystarcza i czy zamienilibyście teraz na większą. Z góry dzięki.

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cypek, nie zgadzam się, jak się gotuje w domu, to nawet 3 osoby zapełnią 60-tkę. Zmywarkę buduje się na długie lata, szkoda byłoby kupić coś co będzie służyć przez 2-3 lata a potem i tak wymienić na większą. A jak się rodzina powiększy?

Zdecydowanie 60-tka, z opcją połowy wkładu

A ja się z Tobą nie zgadzam, rodzina 3 osobowa:

- śniadanie 2-3 talerze, ja jem w pracy

- obiad 6-8 talerzy i ze miseczki

- kolacja 3-4 talerze

- 10 szklanek

I co, nie umyjesz tego na raz w 45 ??

A jak sie rodzina powiększy, to z radości kupie mojej żonie 2 zmywarki i futro, tylko ona nie chce tego :(

A ja się z Tobą nie zgadzam, rodzina 3 osobowa:

- śniadanie 2-3 talerze, ja jem w pracy

- obiad 6-8 talerzy i ze miseczki

- kolacja 3-4 talerze

- 10 szklanek

I co, nie umyjesz tego na raz w 45 ??

A jak sie rodzina powiększy, to z radości kupie mojej żonie 2 zmywarki i futro, tylko ona nie chce tego :(

Cypek, może nie zdajesz sobie sprawy, ale do posiłków oprócz talerzy zużywają się też gary - potrafi tego być pokaźna ilośc jak gotujesz zupę (1 garnek), drugie (3 garnki) plus salaterki na sałatki - nie powiesz mi ze obiad szykujecie i jecie na tych samych talarzach :D No chyba że żywicie się wyłącznie kanapkami :o

BK, czytaj uważnie, napisałem, bez zmywania garów !!!!

Gary jakoś nam sie słabo myja w zmywarce i dlatego żona woli je ręcznie umyć. Dlatego wtedy 45 jest luzik. Poza tym tak naprawdę garów nie ma jak myć w zmyważe, brak odpowiednich miejsc dla nich.

ara, oczywoiście, że z Tobą się zgadzam :)

Cypek, jak kupisz dobrą zmywarę to i gary wymyje, tylko trzeba je wrzucić od przed zaschnięciem resztek jedzenia (błeee)

Nie po to mam zmywarę żeby zmywać gary - szczerze tego nie znoszę

Dobrze żeby zmywara miała opcję zmywania w temp. 70 stopni - wtedy najgorsze brudy puszczają. Ja daję gary na dół, ale i na górze się zmieszczą.

bardzo dziękuje, chyba zdecyduje się na 60, zwłaszcza że są jakby deko tańsze...

Zdecydowanie 60. Mam od 2 miesięcy. Myjemy raz na 1 - 2 dni, bez problemu zmywa wszystko. Jesli czegoś nie domyje to znaczy, że źle ułożyliśmy w zmywarce. 45 jest dobra jak nie ma ŻADNYCH garów do mycia.

Darek

różnica w opiniach czy 45-tka wystarczy czy nie biorą się właśnie z tego czy ludzie myją też w zmywarce garnki itp. większe rzeczy. Ci co mówią, że im wystarcza - zazwyczaj okazuje się, że garnki załatwiają inaczej, lub nie mają z nimi zbyt często do czynienia.

my potrafimy i w 2 osoby 60tke zapełnić.

a kupować zmywarkę i potem się z garnkami męczyć i tak - to jakieś nieporozumienie.

porządna zmywarka (polecam Bosha, choć pewnie i inne marki są niezłe) i z zaschniętymi, stojącymi dzień-dwa, garnkami i patelniami po najcięższych obiadach sobie poradzi :) warto dołożyć parę stów, to inwestycja na długie lata.