Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jeszcze o zmywarach

Krashan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My dla modelu rodziny dwa + dwa używamy 60 produkcji AEG i codziennie oszczędzamy conajmniej półgodziny jakie nam zajmowało zmywanie. W zmywarce zmywamy wszystko zarówno talerze jak i garnki, w związku z czym zmywarka chodzi co najmniej raz dziennie. gdybyśmy m8ieli 45 musiała by chodzić kilka razy albo część naczyń musielibyśmy myć w tradycyjny sposób :) a przecież nie o to chodzi

My dla modelu rodziny dwa + dwa używamy 60 produkcji AEG i codziennie oszczędzamy conajmniej półgodziny jakie nam zajmowało zmywanie. W zmywarce zmywamy wszystko zarówno talerze jak i garnki, w związku z czym zmywarka chodzi co najmniej raz dziennie. gdybyśmy m8ieli 45 musiała by chodzić kilka razy albo część naczyń musielibyśmy myć w tradycyjny sposób :) a przecież nie o to chodzi

Jaki model AEG???

Jak wspomniałem, wahamy się pomiędzy AEg a Elektroluxem

Przez 3 lata używaliśmy 45-tki: jak byliśmy we dwoje to wystarczało, czasami myliśmy co drugi dzień. Ale jak rodzinka nam się powiększyła :D to czasami trzeba było myć dwa razy dziennie. Tak więc polecam 60-tkę jesli jest miejsce, bo zużycie wody jest w zasadzie takie same...

Zawsze myłam garnki w zmywarce i nie wyobrażam sobie inaczej. Dodam, że w dolnym koszu mieliśmy składane (hmmm jak to nazwać?) stojaki w które wkłada się talerze, więc garnki mieściły się bez problemu.

A wczoraj staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami Bosha SGV 57T03EU (takiej samej, o jakiej pisze civic9) :D :D :D Od niższych modeli różni się ona w zasadzie (nie licząc bajerów, bez których można się obejść) głośnością, a ponieważ była w promocji (2.690 zł w MediaMarkt) to ją kupiliśmy. Ma ona jeden fajny bajer: czerwone światełko skierowane na podłogę, dzięki któremu widać, czy jeszcze pracuje.

Maria

od tygodnia używam Whoorpola "6 zmysł" - dla mnie bomba !!!!

przede wszystkim cichutka , domywa ( nawet szklanki po zaschniętych koktajlach - wiadomo-truskawki) - gary też i to mi sie podoba ,że całość sie mieści w maszynie i niczego nie trzeba myć recznie