matth 19.06.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Moj wykonawca stwierdzil ze nie robi wiezby jesli ja nie zdecyduje sie pokryc dachu przed sezonem zimowym.No i musze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 19.06.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 niedaleko mnie stoi dom z wieźbą już chyba ze 2 lata i powiem wam ze wygląda to tragicznie - drewno bardzo suche w kolorze popiołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 20.06.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Nie rozumiem twierdzen bez uzasadnienia: - (...) poza tym sugerowalbym pelne deskowanie i pape pod dachowke (...) ---> DLACZEGO? Wykonawce, ktory sie upieral na pelne deskowanie pod karpiowke przegonilem... chcial mi podrozyc dach o 30% - (...) miesiac w lato to wiezba moze stac spokojnie. Nawet dwa (...) ---> A dlaczego nie, 3, 4 albo 5? - (...) A co z murami i stropem ?. Będzie się lała na nie woda. Przedłuży to przynajmniej o rok schnięcie domu. ---> Dlaczego o rok? Moze tylko o 3 miesiace? A moze az o 2 lata? - (...) chyba impregnat trochę się zmył bo po deszczach woda na stropie była koloru zielonego ale przed pokryciem pomalowalo się jeszcze raz i jest ok (...) ---> Wydawalo mi sie, ze impregnat ma impregnowac, a nie 'dawac' kolor... U mnie po prostu barwnik wyblakl od slonca, nic niezwyklego. No OK, ja nie mialem zielonego stropu, moze u kogos rzeczywiscie sie zmyl ...a teraz do rzeczy u mnie wiezba byla gotowa z koncem stycznia i czekala na dachowke do kwietnia ze wzgledu na pogode. Na strop spadlo w sumie okolo 50 cm sniegu wiec zyskalem troche masy miesniowej, gdy go zrzucalem Dom stoi w wietrznym, otwartym miejscu, wiec cyrkulacja powietrza jest znakomita, nie mam obaw o przedluzone wysychanie. Moja konkluzja: rzeczywiscie, ile moze stac bez przykrycia - 'TO ZALEZY'... najlepiej jak najkrocej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 31.10.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A co ze stropem, nie trzeba go jakoś zabezpieczyć aby za bardzo nie nasiąkł wodą, przecież jak będą mrozy to chyba nie za bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts