Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Xeny z Xsary

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki;)

Dziennik się odnalazł, ale go wykasowałam bo jest nieaktualny, więc udawajamy, że tamtego nie ma. i nie było I TEJ WERSJI SIĘ BĘDĘ TRZYMAĆ.)

Przy okazji nauczyłam się kasować posty, natomiast jeszcze nie nauczyłam się wklejać zdjęc z dysku. Może mi ktos pomóc?

Emblemacik adekwatny? no coooooo, ? :lol:

Aggi;) Bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy, powaga.;) Jakoś tak tym razem mam wyjątkowo mocne odczucie po powrocie do kraju, ze założyłam po kąpieli stare mokre dresy;)

Ale obiecuję się otrząsnąć i dzisiaj jadę zakończyć mordęgi z projektami, pozwoleniami, oraz kosztorysami;).

Wiesz jak jest.Od projektu we wsi do wykonania w tej samej wsi jest około 800 lat świetlnych. No ale powiedzmy , że będę lobbowac żeby to zrobili w 500.

luksus! :)

u nas to nawet nie można słowa "kanalizacja" wymawiać. ;)

ze nie wpomne o słowie: "gaz" - może za lat 100... ;)

tak, że tylko się cieszyć, jak coś się w tym kierunku u Ciebie dzieje...

2004 buźka;)!!!!!!!!

o raabie zupełnie zapomniałam! już pędzę! dzięki

ps. konkurencja tegalita? właśnie probuje znaleźć cos podobnego na razie z forum wyczytałam HP10, ale szukam dalej, bo aż mi się nie chce wierzyć, że nikt nie produkuje takiego typu dachówek (kształt)!

Podobnych dachówek do tegalita nie znalazłam, a jak już to nie grafitowe. Ja jednak mam czas na szukanie, bo budowa ruszy na początku przyszłego roku. Xena, mi pan z Raab Karcher podał cenę na tegalita grafitowego następującą: dachówka podstawowa - 5,62 zł/szt, dachówka skrajna - 31,30 zł/sz, gąsior - 22,51 zł/szt. Ciekawa jestem co Tobie powiedzą, mam nadzieję, że napiszesz. A tak poza tym, to masz bardzo interesujący domek :) będzie bardzo dobrze prezentował się po wybudowaniu i porządnym wykończeniu go - mówię tu o elewacjach.

2004, jak tylko się dowiem to napewno Ci powiem, dziękuję, pierwsza pochwała, chyba Cię ozłocę, dotychczas najlepszą pochwałę jaką słyszałam to "no cóż, nawet najbrzydszy dom da sie jakos tak wykonczyc żeby wyglądał fajnie..."

Wszytsko napiszę co i jak z cenami.

dziękuję;)

Xena, ozłoć, ozłoć ;) będzie na budowę mojego domu :)

Twój dom napewno nie będzie się powszechnie podobał, ale to nie jest ważne, gdyż ma bardzo charakterystyczny styl - dla wybrańców. Przy takim projekcie koniecznie musisz mieć tegalit i klinkier, ten trzeci z Twojego dziennika, wtedy będzie pięknie :) no i widzę jeszcze jakiś bluszcz, albo winobluszcz pięcioklapowy wspinający się tu i ówdzie po elewacji, przy tarasie, wejściu.

Nie widać bo jakis cieć marchewkowy ciagle mi wywala te zdjęcia z onetu.

I na nic sie zdaja prosby do onetu - cieć ma u nich chyba jakies chody bo nie reagują. Przeniosę ten projekt gdzie indziej.

Mówicie, że wykonawca przegiął?

Ja sie przznam szczerze letko podłamałam i jestem o krok od rzucenia wszystkiego w kąt.

I na dodatek mam wszystko spisane na kartce (tzn wyszczególnione literkowo a na koniec wytłuszczone 98000. Tzn nic inneg mi się karwa fa w wycenie nie pojawia czujecie......

Spoko - mnie tez po pierwszej wycenie (fundamenty) ugiely sie nogi i bylam bliska rezygnacji ze wszystkiego. Kolejna wycena poglebila mi dola. Nastepna okazala sie zgodna z tym co sobie wyobrazalam. Gorzej, ze wykonanie tego mistrza od realnej wyceny kwalifikowalo sie do rozbiorki i wybudowania od nowa. W ten oto sposob sfinansowalismy te fundamenty dwukrotnie, a teraz brakuje nam na pokrycie dachu. :D 8) Pozew przeciwko wykonawcy zlozony. No i co, no i nic - zyjemy, mamy sie dobrze, a reszta budowy pojdzie z kredytu.

Przywykniesz Xara. Buziaki :wink: