aha26 12.07.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Xena zrob cos zeby mozna bylo zobaczyc projekt bo tez jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 12.07.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 O rety - co to za kwoty KOSMOS Czy Twój dom ma mieć 300m? Proponuję nie zrażaj się lecz szukaj dalej. Może spróbuj szukać ekipy murarskiej, która da tylko samą robociznę. Wydaje mi się, że dla domu 135 m kw robocizna może wynosić: murarstwo - 15 000, dach - 9 000, a nawet obie kwoty jeszcze mniej. Jeśli chodzi o ceny materiałów to PTH 25 cm kosztuje brutto 3,69 Dlaczego umawiają się ze mna zawsze po nocach.... Xena - bo ty chyba atrakcyjna jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 12.07.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A i kielnią przy.....oli jak trzeba będzie Chłopaki dobrze kombinują - w nocy łatwiej się ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.07.2005 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 o to to z tą kielnią... a umawiaja się chyba bo chcą, żebym po ślepaku te oferty oglądała... no własnie maja ubaw ze mnie w grupie wrocławskiej, bo zadałam pytanie czy nie znają fachowców do stanu surowego otwartego zaraz powklejam te zdjęcia. dom ma niestety: 100m na parterze. to wszystko przykryte jest dachem czyli de facto po podłodze jest drugie 100 a nie de facto jest tak z 60-70. wymiary 7.74 x 15.59 wysokosc 7,20 dach dwuspadowy. zadnych wodotrysków. fundament niestety 100, bo kurzawki, a może na wyrost, kto to wie.... PH wycenili mi na 3.80.netto tegalita na 5.11 brutto zaczynam dojrzewac do faktu zmiany projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2005 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Xena może tak kompromisik między chciejstwem, a zasobami. Coś co będzie można na ten przykłąd rozbudowywać etapami. Jak się nie da to zawsze dążność pozostanie, a jak sięda to się da. A poza tym jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.07.2005 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Kroyena ten dom taki miał być.100m2 to chyba nie jest dużo. Góra - miała byc nawet nie ocieplana, bez schodów.dom nie ma żadnych trudnych elementów, dach jest superprościzną.Wydaje Ci się skomplikowany i drogi? Nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 W pewnym dzienniku spod Karkonoszy jest 18o kPLN i wewprowadzka do piętrusa, a u Ciebie to jakoś tak inaczej. Ale tam duż owkładu pracy własnej, a ty może coś zapomniałaś dopisać do tej oferty na surowy otwarty. Może to miał być stan zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.07.2005 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Kroyena no nie zapomniałam.Taka dostałam oferte od wykonawcy,wiesz, myslę, że taki dom powinien kosztowac maks 120000 w surowym stanie.szukam kontroferty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 13.07.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Towarzyszko niedoli Weź to na spokój. Pierwsza wycena mojego domu przyprawiła mnie o szok nerwowo-psychiczny , moich domowników zaś tylko o psychiczny kolejne były już lepsze . Dla orientacji sama robocizna (fundament,ściany, stropx2, dach w całości) w pierwszej wersji 80000 a buduję za 30000. Cierpliwie szukaj. materiały sprawdź w AB Renowie -wydarłam BK 24 600 D za 6,01 brutto z transportem i rozładunkiem.Tylko musisz wiedzieć ile kosztuje u konkurencji (jak nie mam czasu to sprawdzam w sklepach internetowych) pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.07.2005 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Czesc Aga;) W Renowie mówisz? Mnie się wydali mało konkurencyjni.Chyba łatwiej mi się gada z innymy hurtowniami;) No zobaczymy, jeszcze mnie czeka jedna wycena. Wczorja było jeszcze śmieszniej - inni goście powiedzieli 60000 robocizna. hahahahahhah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Blecharz 15.07.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witaj. Nie daj sie zrobic w konia z wycenami materialow. Jesli masz 1 wykonawce to umow sie z nim ze to Ty dostarczysz wiekszosc materialow (jasne ze nie bedziesz przywozila mu po 1 kg gwozdzi czy worek cementu). W hurtowni ktora robi Ci wyceny targuj sie o kazda pozycje. Jesli daja Ci 5% rabatu o spokonie zapytaj sie o 10-15% - to ich pierwsza propozycja i tak policzyli ceny aby zejsc jeszcze troche. Mowi im ze u innych dawali podobne ceny ale nie podawaj nazwy hurtowni - w branzy ludzie sie znaja z imienia i nazwiska. Wiem ze poczatki sa trudne ale bedzie dobrze, pamietaj ze Wykonawca nie jest twoim przyjacielem i to TY mu placisz Mi wyszlo +/- 1.600zl za 1 m2 stanu pod klucz. Moj dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 15.07.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Xena - żadnych mieszkań! Wracaj no kobito do równowagi!!!! Na cenach materiałów da się urwać co najmniej ok 30% (moim zdaniem). Walcz! Nie maż się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.07.2005 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 twarda jak roman bratny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 15.07.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Xena - po pierwsze nie załamuj się. Dla orientacji mogę podać, żę stan surowy otwarty (z dachówką i oknami połaciowymi) wyszedł mi jakieś 80 - 90 k. Domek ma 150 m licząc podłogi, a 135 m gdy uwzględnia się niepełną wysokość pomieszczeń na poddaszu (w metrażu wliczony jest garaż w bryle budynku). Podaję cenę orientacyjną bo trudno mi teraz napisać ile było w tym tak szczególnych kosztów jak: projekt, uzgodnienia, kierownik, przyłącza. Jeżeli będziesz chciała jeszcze jakieś szczegóły to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 15.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 twarda jak roman bratny? TAK! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Xena no co ty, tylko jak Romuś? W tym roku diamenty sztuczne (znaczy ciśnieniowo-hodowlane) na rynek jubilerski wchodzą. PS. Wcoraj z wieczora udało mi się nawet pewną francuską sieć niebudowlaną przeczołgać. Po dwukrotnych wizytach (2x [dojazd + 1/2h pracy własnej]) oddali diengi za grilla. Czy któś ma działkę budowlaną bez grilla? Co ty tak, jak ci napiszą chcesz płacić? Walcz bij się, w końcu to Twoje złocisze, a nawet jak bankowe to i tak lichwiarze odbiorą sobie z Twoich. Jabyś ich miała za dużo to pamiętaj jestem I w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.07.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 XenaRafał ma racje, 1600 zł to naprawdę realna cena.Oczywiście, nie uwzględnia wykończenia, ale spokojnie się w niej zmieścisz (ja sądzę, że nawet z okładem). Szukaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.07.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Aha - a my za stan surowy zamknięty (w tym za 20 okien, 5 połaciowych, 4 małe, 2 duże i 9 ogromnych) z roletami (a na wszystkich poza małymi napędy elektryczne) zapłaciliśmy ok. 120 tys. Dom ok. 150 m2 użyt, siporex, dachówka Euronit.wolnostojący garaż na 2 samochody. Jedyna wada - nie mamy faktury za robociznę i za materiałami jeździliśmy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 18.07.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Bardzo jestem ciekawa jak sytuacja bedzie wygladac dalej - melduj koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 19.07.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 sprobuj na http://www.photosite.com - fajna strona, tylko po zarejestrowaniu wymaga sciagniecia programu do budowania albumow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts