Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Xeny z Xsary

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogłąszam konkurs kto ze mną ponegocjuje ceny;) ?

Mam poza tym dylemta męczący zapewne wszystkich budujących.

Z CZEGO

Chciałabym jednowarstwową, bo szybko, bo święty spokój a jak mi nie starczy w przyszłym roku na elewację, to ją zrobię za dwa lata a z torbami za ogrzewanie nie pójdę.

Poza tym tak naprawdę ważne jest tez to, że w projekcie mam Ytonga 36.5, a przecież musiałabym komuś zapłacić za przeprojektowanie innej ściany.?

Funiu Ty chyba budujesz z BK ? powiedz mi ile Cię wyniósł materiał - widzę, że jeszcze docieplasz dalmatyńczykiem, czyli pewnie BK24 plus ocieplenie.

a może tak maxa kozłowice (ładne cacuszko nie powiem) 25 ?

Poradzcie mi... please

hmm, coraz bardziej skłaniam się do 25P+W plus ocieplenie 12 (choć chyba wystarczy 10?)

No dylemat czy wystarczy sobie chyba odpuszczę na tym etapie, ale liczę w każdą stronę i wychodiz miżę ceramika 25 plus ocieplenie jest korzystniejsza w moim przypadku.Poza tym nie dotarłam jeszcze do minusów ceramiki;)

spox kroyena i tak mam czas do poniedziałku;)

NA działe wbiegamy i tak 15 sierpnia. I masz rację, trąca to tylko stanem zero - ale to się okaże po 15.

Już prawie się dotarłam szukam tylko minusów kozłowic 25P+W, ale nie chcę być nieświadoma swojego wyboru, sama rozumiesz.

BK odpuszczam, na placu boju zostaje Ytong i mega 25 P+W z Kozienic.

• 2 weeks później...
To ja dzięki za fajny dziennik do poczytania. Ale od razu uprzedzam i się tłumaczę: Ty jesteś umysł ścisły a ja humanistyczny. Wszystkie cyferki zlewają mi się w jakąś plamę i tego nie rozumiem. Nie będę mogła komentować jak naćkasz tam numerków.... Ale za to dla innych umysłów TO właśnie jest dopiero dziennikiem 8) Ja się zachwycam Twoim stylem i poczuciem humoru. Lubię :p

Jak to tak...od kradzieży nie dajo? Przecież można ubezpieczyć budowę właśnie od złodziejstwa. My nie mamy, ale czytałam o tym gdziesik. Poszukaj, pewnie nawet na forum o tym pisano.

A jak do ytonga nie jesteś przekonana, to może jeszcze się poradź kogoś, może poczekaj...

A co do Pudzianowskiego, to zejdź na ziemię. On tylko blachy ostatnio robi :wink: :D

Funia, własnie myślę, czy robic rolety.

Chciałam takie chowane, żeby nie wisialo na murze. A silniczków nie potrzebywam, bo tylko jedno okno jest duze;)

Za to liczylam wersje okien własnie delux, zeby potem miec z czego schodzic;) No i dwa okna poddaszowe beda mnie kosztowac 4000zł (bo jedno jest kolankowe....)