zaba_gonia 12.08.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Prawde mówiąc, nie bardzo.....ale nie wiedziałam, jak Ci to napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.08.2005 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 NIE BARDZO WIDAC?CZY NIE BARDZO CHCESZ KOTKA;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.08.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 NIE BARDZO WIDAC? CZY NIE BARDZO CHCESZ KOTKA;) To pierwsze, bo u mnie aż dwa kotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 12.08.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 No Xeno powiem szczerze, że prawie nic nie widzę ale jak przerysujesz na kartkę i umieścisz na stronce to pewnie zobaczymy Twoją piękną celinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.08.2005 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 dobra, ale dzisiaj jestem skontuzjowana.Popsuł mi sie kręgosłup albo coś i jestem nieżywa.Po wstanięciu się za to wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.08.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 XENA, przeczytałam o Twoich perypetiach - dzielna Kobitka z Ciebie. Nic się nie martw - z takiego małego domku można zrobić cudeńko. Wiesz jak to jest - diabeł tkwi ...... Materiały załatwiaj sama. Nawet najlepszy budowlaniec nie będzie jeżdzić i szukać okazji. My nasze bloczki ściągaliśmy za Śląska, płytki zresztą też. Jakoś tak wychodzi, że na Śląsku taniej. A album załóż na photosite. Prosty w obsłudze jak drut, nic nie znika i dawaj zdjęcia, bo na tych nic nie widać. Kotek przecudnej urody , ale nie - dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.08.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Faktycznie, za dużo na tym planie nie widać... Może tak kolorkiem ściany pociągnąć, żeby się wyróżniały? I ma rację Sonika - materiały załatwiać najlepiej samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Xena, jak ty rów masz to teraz takie fajne POŚie s, ż których można wodę odprowadzać do takiego rowu. Ale najpierw zaklikaj do użytkowników POŚiów czy z czegoś takiego korzystają. Potem w Warunkach zabudowy postaraj się o POŚia. Będziesz miałą niższe koszty utrzymania. No chyba że masz kanał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2005 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 POŚia mogę i nie mogę. Wodę mam na 80cm. Bezpośredniego zrzutu do rowu sobie nie zafunduję, bo by mnie straszył po nocach Św.Pamięci Prof. mój z technologii ścieków, poza tym jakoś mi to nie pasuje, chociaż naokoło większość to robi. Sama nie wiem co zrobię, musze jeszcze sprawę przemyśleć, ale taka maluśka POŚiówka mogłaby byc fajna. Zobaczę.NA razie muszę wymyśleć gdzie zmieścić na dziale saunę naturalną, bo jestem maniaczką saunową. A sauna ma byc naturalna, a nie jakieś tam elektryki... Ma być drzewnianną altanką, pośrodku ma być palenisko - saunowisko i drzewnianna bania z zimną wodą, bo do rowu wskoczyć się nie odważe....I ma być na 8 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.08.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 No to juz musisz brzóski na witki sadzić. Tylko potem co ze zgodą na wycinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.08.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Całkiem ustawny ten Twój domek. Zobaczysz, że wcale nie będzie ciasno. Tylko nie sugeruj sie wielkością fundamentów! Każde wydają sie za małe. Gdzie kupujesz dachówkę? Jakiej to firmy? A z ta sauną, to żartujesz, czy naprawdę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2005 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 naprawdę, jesteś zaproszona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.08.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 naprawdę, jesteś zaproszona;) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Xena nie minimalizuj. Sauna na piwniczkę z ziołami, zamiast fundamentów kurza nóżka, teraz w modzie płaskie TV są, a u ciebie szklana kula, trochę romakich łatek i będziesz bardziej trendy niż gościu od sianokosów. Zaryzykowałbym nawet, że możesz w parafialnym rankignu uplasować się za wikarym. PS. Nie przeginam proboszcza nie wytypuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.08.2005 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kroyena - Nie rozumiem co Ty do mnie rozmawiasz;).... Napisz mi to jeszcze raz jak chłop chłopowi. Jaka sauna na zioła, jaki wikary, jakie nóżki i szklana kula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 No na pewno przez tę wierzbęcię połamało. Weź jeszcze trochę mądrości ludowej przejmuj i zostań parafialną wiedźminką. Wiesz trochęziółek różdżka, szklan kula, czarny kot (kota już masz, trzeba będzie przefarbować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.08.2005 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 aaaaaaaaa no własnie właśnie to na mur przez tą wierzbę Dzisiaj tez ten Pan będzie;) Popytam co z koniczynką i mleczem. Mam tez olaboga osikę..... Na razie jabłonki kazał mi wykopywać z korzeniami (korzenie są mikro bo to jabłonie okultyzowane) bo strachy mnie będą nawiedzać. Albo nawet coś gorszego. Chcecie to popytam go o inne rośliny hyhyhyh;) Warto wiedzieć co nam po działce chodzi. Zabciu Dachówka może być nastepująca: Nelskamp, Tegalit, Creaton, Tondach, Pfecostam,(niestety nie pamiętam) Wszystko płaska dachówka. Pożądam płaskiej dachówki. Efekt dachu chcę uzyskać mniej więcej taki: http://www.braas.pl/media/c/obiekty_tegalit/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Bardzo fajna dachówka! Ja mam cztery wierzby. Sama sadziłam. Wywalić? U sąsiadów są trzy, już dorosłe, ogromne. Wywalić? Mnie łamie od paru lat. Myślałam, że to starość, a to wierzby! Ale fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 18.08.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Teoretycznie i zgodnie z litera prawa, kazdą istotną zmianę w projekcie należy zgłosić przed rozpoczęciem jej wykonania i poczekać z wykonaniem do chwili otrzymania decyzji.Teroria z praktyka mija sie jak dwa pospieszne w kierunkach przeciwnych. Rozmawialam na ten temat z kierownikiem budowy - jego rada jest taka: idź do starostwa dla spokoju ducha na rekonesans, zwierz się tam komuś jakie zmiany planujesz i że są w fazie projektu, podpytaj, czy obejdzie się bez problemu ze zmiana pozwolenia. Jeśli potwierdzą, że dla takiej zmiany nie powinno byc przeszkód, to wylej sobie ten fundament, a na formalności bedziesz miała czas zimą.Mój kierownik budowy, na przykład zawsze czeka kiedy takich dodatkowych zmian uzbiera mu się wiecej i dopiero wtedy zgłasza je hurtem do zmiany w pozwoleniu. A one tymczasem juz stoja w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 19.08.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Wspaniały dziennik, pisany lekką ręką, fajnie sie czyta. Tak się zastanawialem gdzie zmieściłaby się mala spizarnia. Nie wiem jakiej wielkości masz łazienke na dole, ale wymysliłem takie rozwiązanie ( niestety kosztem pomniejszenia łazienki):1. podzielic łazienkę na poł, zrezygnować z prysznica na dole, tam wstawić kilbelek, a w rogu umywalke2. ustawic inaczej meble w kuchni, tak aby bylo mozliwe dojscie do spiżarki, byłaby z oknem ( chyba malutka), drzwi do spiżarni proponuje przesuwane. Domek bardzo mi się podoba. Sam buduje niewiele większy. Jak wytyczyli nam budynek , to zona się przeraziła, stwierdziła, że to chyba jakaś buda dla psa, a nie dom. Ale jak juz dom pokryto dachem okazalo się ,że wcale nie jest taki tyci. Wybierając dom bralismy pod uwagę nasz tryb zycia i nasze oczekiwania. I tak naprawdę chyba najbardziej cieszymy się z własnego kawałka ziemi wokól domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts