Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Xeny z Xsary

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Funiu, szkodnik?

Co jest kurde, kupiłam badziewie nie działkę. Zakochane mrówki w rojach, żelowe ślimaki szkodniki (mam je zabić?), zgrzybiałe jabłonie, paralityczna wierzba (a to już moja wina), permanenetna inwigilacja z powietrza (kto wie może i z wody bo mam rów)...z czym do ludzi?

Ja się zastanowię nad ta działką może.

PS.Jeżynki CI moge zakonserwować! Chcesz na słodko czy na kwaśno;)

Jeden słoik mój drugi Twój.

PS. Gdzie ten ślimak ma twarz? Jęsli ta większa płaszczyzna to głowa bądz korpus to prawidłowo, bo szły na działkę sąsiada;)

Pontypendy!

Ja Ci powiem więcej!

Chętnie bym sama Staszka wybudowała- świetny projekt!

Rezygnacja otarła się bardziej o kasę i moje potrzeby mieszkaniowe, ale projekt jest fajowski, koło mnie taki wybudowany Staszek stoi i jest przepiękny.

Gratuluje wyboru!

a co do dachówek - na jakim jestes etapie i jaki jest Twój wybór?

pozdrawiam

Xena,

co do dachówek to droga u mnie jeszcze daleka, w tym roku chcę skończyć na stanie surowym otwartym i skłaniam się do pełnego deskowania, bo po pierwsze ze względów bezpieczeństwa 13-tu okien wstawiać nie chcę, po drugie, jak dobrze zabezpieczyć tyle otworów w dachu,żeby mi się nie lało przez jesień i zimę. W hurtowni oczywiście proponowali mi położenie dachówek na całym dachu a na wiosnę zdjęcie ich w miejscach okien i wstawienie okienek.

Nieważne jak będzie płaska dachówka jest dla mnie najładniejsza, a przynajmniej idealnie pasuje do mojego domu.

A tak w ogóle to masz rację coś nie zachęcają do tego tegalitu, ja mówię Panu że chcę taką płaską , a on mi czy widziałam bo jest bardzo ładny Sirrius...:evil:

Chętnie bym zobaczyła tego stanisława już zbudowanego, ale jeśli to w okolicach Wrocławia to trochę mi nie po drodze :(

Można założyć okna, następnie zostawić same ramy (okna zdjąć) a otwory zabezpieczyć folią. Trochę więcej roboty, trzeba mieć jeszcze miejsce do składowania okien ale ukraść nie ukradną (ja okna dachowe - 7 sztuk 78x160 cm - trzymałem w jednym z pokoi mieszkania na podłodze). Ale może rzeczywiście po prostu dać na razie desowanie. Natomiast zdecydowanie nie dawaj się wmanewtrować w dachówkę na całym dachu a później jej zdejmowanie i wstawianie okien.

żaba bardzo jestem wkurzona...

wszystko mi się wali, pali, nikt naookoło nie dotrzymuje terminów, jest gorąco i ten rok był dla mnie bardzo smutny i cięzki i mam serdecznie dość i zupa jest za słonaaaaaaaaaa

Gingers to mało, ja sie chyba zaraz napiję whyky...

z parasolką...i pomyślę, że to już wakacje.....