facio 01.09.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Faciu jesteś przykładem działania Sił Wyższych. Wystarczy, że powiesz czego potrzebujecie i popatrz, już masz o połowę tańszy projekt. Szok. nic z tego, gość się nie odezwał.... Dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 01.09.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Xsena z obrazka zamieszczonego wynika, że jesteś bardzo zdesperowana, jedź na wakacje i odpoczywaj, bo marny los będzie Twoich budowlańców. A ten obrazek to cyyba ja w pracy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.09.2005 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Faciu, może wyjechał? Może sie odezwie?I_ska - to też ja w ostatnich dniach....tak, tak biedni budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.09.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 normalnie mam mniej więcej tak dość.... http://forum.vivaldiego.wroclaw.pl/upload/image001.gif POŻĄDAM WAKACJI!!! A co będzie za rok... Powiem tyle - wiem co czujesz, i jeśli coś z tym nie zrobisz to lepiej nie będzie. Mi osobiście duuuużo dałą zimowa przerwa w pracach. Na wiosnę ruszyłem z nowym zapałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.09.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 rafał dzięki;)ale najgorsze, że tak mnie zmęczyły projekty i uzgodnienia, kredytowanie, ustalanie technologii, itd.jadę się teraz wygrzaćpotem staje fundament, a ja zaczynam sezon biegówkowy.potem będzie wiosna i znowu to samo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 05.09.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Xena, a ja nie chcę żebyś gdzieś jechała. Tak się uśmiałam z Twojego nieszczęścia...tfu!....znaczy....eee.....tego...no dziennika i fotek i Twoich komentarzy jak się dawno nie uśmiałam. Popisz jeszcze. I koniecznie rób reportaże z reakcji swoich rozmówców na opowiadania budowlane. Niedługo zgłosi się ktoś, kto ma problemy ze snem i jeszcze miliony na tym zarobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.09.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Właśnie wysmarkałam nosa , tak żem się ubawiła !Xena , jak by wszyscy podchodzili do problemów w takiż sposób jako Ty, obok każdego składu budowlanego winien być kantorek z pampersami.Następnym razem przed czytaniem Twojego dziennika założę nogę na nogę w celach szczelności .. Twoja zagorzała fanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.09.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Wiele osób robi zerówkę przed zimą i jakoś im wychodzi... Ja na Twoim miejscu bym zaczynał. Zawsze to trochę do przodu... Ale pamiętaj - nic na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 07.09.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Xena,jesteś w końcu wojowniczą księżniczką czy nie ?I pamiętaj, że budowanie to jak splunąć, tylko czasem śliny w gębie brakuje, więc jedź na wakacje odpocznij sił nabierz (tzn. śliny) i po powrocie ruszaj pełną parą.Aha, dzięki za maila, ja aż tak zaawansowana cenowo nie jestem, dopiero się przymierzam, ale dzięki Tobie będę miała co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.09.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Lola, ty mu jeszcze do tych fundamentów dodaj ściany fundamentowe i nasyp w nie piachu, przynajmniej zaoszczędzisz na wibrowaniu, do wiosny sam się osiądzie. Ten piach (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.09.2005 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Wibrowaniu?Mam wibrować piasek? ke? chyba zgłupiałam, a Inspektora się nie zapytam co to wibrowanie piasku bo mnie okrzyczyzeznawaj kroyen co ty chciałeś powiedzieć tym trudnym słowem pontypendy, to chyba wszystkie dachówki tego kształtu, które są u nas dostępne...daj znac jak sie dowiesz cen może kupimy razem bęzie lepsza cena;) rafałek, no właśnie, ale Inspektor twierdzi, ze przy kurniku to nie ma takiego znaczenia kiedy zrobie fundamanety a prznajmniej sie nie rozbabrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.09.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 przynajmniej zaoszczędzisz na wibrowaniu Po co oszczędzać na przyjemnościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 07.09.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Ten Twój inspektor to chyba bierze forsę za miesiąc a nie za robotę? W takim przypadku też bym przedłużał ile wlezie. Albo ma inną robotę i Twoją mu się zajmować nie chce. Mają rację forumowicze - nic na siłę - ale fundament to nie gąbka co to nasiąknie. Lepiej zrobić w tym roku. Chyba że nie masz na nie kasy albo myślisz że Ci się "odwidzi" A co do wibrowania (tu obowiązkowa porcja uśmieszków) to kroyenie chyba (tu kolejna porcja uśmieszków) chodziło o ubicie piasku. Robi się to takimi ubijaczkami (skacze to jak żaba). Istnieje teoria że jak piasek który wsypiesz pomiędzy fundamenty poleży przez zimę to się sam zagęści (czyli ubije). Inni w tą teorię nie wierzą. Ja tam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.09.2005 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 bogus pewnie mu sie nie chce... chociaz to podobno przyjaciel domu. czyli jak zrobie w zimie to z wibrowania nici? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.09.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 A jakbyś nie wiedział jak skacze ubijaczka (tu dowolna porcja uśmieszków), to uwidacznia poniższy jpeg (oczywiście ). Oczywiście . http://foto.onet.pl/upload/38/30/_516579_n.jpg PS. Porcja uśmieszków odnosi się do ubijaczki, a nie do pełnych gracji ruchów żabci (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 08.09.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 A co do wibrowania (tu obowiązkowa porcja uśmieszków) to kroyenie chyba (tu kolejna porcja uśmieszków) chodziło o ubicie piasku. Robi się to takimi ubijaczkami (skacze to jak żaba). Istnieje teoria że jak piasek który wsypiesz pomiędzy fundamenty poleży przez zimę to się sam zagęści (czyli ubije). Inni w tą teorię nie wierzą. Ja tam nie wiem Ja wiem Mój sąsiad postawił fundamenty w październiku, zasypał w listopadzie... W kwietniu musieli się mocno napocić, żeby zrobić wykop (w tym piachu co to przezimował) pod kanalizę. Usiadło około 18 -20 cm. Ja miałem zasypywane fundamenty 8 lipca (150cm), żaba się zepsuła i na połowie domu nie zawibrowali dobrze piachu. Efekt? Szkoda słów, zdjęcia są w moim dzienniku budowy. Mówiąc krótko - miesiąc później w tym piachu zrobili fundamenty pod działówki, i w częsci gdzie piach był tylko (ponoć) polewany, fundamenty się zapadły pod swoim ciężarem wraz z osiadającym jeszcze piaskiem. Więc Xeno - rób w tym roku fundamenty, i zostaw je zasypane na przezimowanie. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.09.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ksenia, ale czytać czy ogłądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.09.2005 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 o ty niedobry ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.09.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Tak be smila, no wiesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.09.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 czyli jak zrobie w zimie to z wibrowania nici? Wibrować (wibratorkować ;-) ) możesz zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts