Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Xeny z Xsary

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rzucam jeszcz eokiem przed wyjazdem, za wszystkie komentarze dziekuję, odezwę sie po urlopie, bo teraz mam w głowie fiubździu drinki z parasolką, pływająca z rybami i masaże kamieniami, powiem tylko Agnieszka31, jak wróce, to chętnie Ci pokażę rzuty, przekroje, żebys wiedziała jak ten dom w środku wygląda, a mój kot to nie wiem co to jest bo sierściucha wyrwałam pijanej babie na wystawie psów rasowych...

podejrzewam, że to jest jednak pies.

Do widzenia sie jeszcze raz, lecę namoknąc trochę!

Xena ,przeczytałam jeszcze raz dziennik.Ja jednak zostawie salono- kuchnie.Bo mało czasu spędzam w domu,gotuje tylko w niedziele.Najwyżej zrobie ładna drewniana konstrukcje -taki pseudoparawanik,zeby mi garów nie było widac.A najwazniejszy dla mnie jest gabinet,bo 90%pracy robie w domu.No i lubie spedzac czas w łóżku :roll: .Z tych drzwi w pomieszczeniu gosp. tez zrezygnuje.Z łazienki wstawie drzwi rozsuwane.zrobie sobie tam miejsce na piec dwufunkcyjny gazowy -bo centralne bedzie na gaz i mini spiżarke.Na poddaszu zlikwiduje garderobe.Powiekszy sie pokój -bedzie dla moich córeczek,a drugi pokój dla syna.Zmienie tez napewno schody na takie na trzy strony swiata :p i pomyśle nad tarasem,powieksze go i zrobie lekka drewniana konstrucję z dzikim winem...oj juz sie rozmarzyłam.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
no i sie pozmienialo.

Pokomplikowanie wyniklo z dwoch rzeczy.

1.Praca praca

2.niespodziewana choroba Rodzica.

I wiem juz, ze i tak Celyna idzie to kosz.

delete i oproznij kosz.

Musi byc parter. Z osobnym pomieszczeniem dla Rodzica (malym "kombinatem") i podjazdem dla wozka. I to juz niestety pewne.Wiec tym razem bedzie to projekt indywidualny. Szukam architekta.

Na dodatek szykuje sie rewolucja, byc moze budowa zajmie sie inwestor zastepczy wraz ze Krwiożerczym Inspektorem Nadzoru...., bo prawdopodobnie ja jade na 2 lata na kontrakt emigracyjny...

nie ma jak zmiany...

Xena widzę, że naprwdę masz zmartwienie, nic tak nie dołuje i martwi jak choroba kogoś z rodziny.

Xena - kontrakt emigracyjny, coś więcej proszę, tak to brzmi jak z innej bajki a nie z dziennika budowy :wink:

i_ska no fakt, mam.

I najwazniejsze, ze musze przewidziec teraz,ze schody za rok, dwa to bedzie bariera nie do pokonania...

A kontrakt ...niestety bardzo sie zdystansowalam do ofert pracy na dolnoslaskim rynku.

Wychodzi na to, ze latwiej i przejrzysciej dostac prace dla eksperta w Europie niz na Dolnym Slunsku...moze za 2 lata bedzie inaczej, na razie wyglada na to , ze jednak najblizsze 2 lata podszlifuje english z nativami...

witam!

natrafiłem przypadkiem (jeśli coś takiego jest :wink: ) na Twój dziennik i wgłębiłem się w lekture a to dlatego, że zaciekwał mnie temat realizacji domu z katalogu (osobiście jestem przeciwny), widze jak dzielnie się zmagasz ze wszytkimi problemami i gratuluje! W ostatnim poscie piszesz jednak przykrą wieśc o konieczności zmiany projektu (podziwiam upór). Obserwując jednak przebieg prac odnosze wrażenie, że nie masz w swojej głowie wizji wymarzonego domu (może się myle...hmm) tutaj właśnie nasuwa mi się myśł, że w katalogach nie ma przepisu na szczęście. Jeśli jesteś nadal zainteresowania kontaktem z architektem, który przekonałby Ciebie do swojej działki i wypracował wraz z Tobą koncepcje twojego wymażonego, domu zapraszam do współpracy!

kontak osobisty: [email protected] (kopiuj, wklej - nie przepisuj :wink: )

jeśli masz wątpliwości wywołane odległością - jestem ze Śląska może przekona Ciebie ten dziennik który jest wynikiem mojej i RYDZA internetowej współpracy nad projektem jego domu:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=27859

serdecznie pozdrawiam!

ładnie napisane Dawid;)

Owszem, nie za bardzo mialam pomysł, teraz on sie zrobił sam - musi byc parter, Zgłoszę sie do Ciebie ASAP;) Pozdrawiam

dodam jeszcze

OJ Nie ma w katalogiu przepisu na dobry dom, oj nie ma.

Powiem wiecej, domy, ktore ja widzialam, tzn projekty domow - z katalogu sa w swoich zalozeniach nieergonomiczne, zrobione bezmyślnie i bez żadnego wyobrażenia sobie jak to może wyglądać i jak sie bedzie w tym mieszkać. Howg

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Xena - chciałem Ci życzyć żebyś się zakochała bo to zaślepia a Ty potrzebujesz trochę korekcji wzroku: a to Kreta taka nie tego, a to samoloty nad działką latają... ;-) ;-) ;-) ;-)

Ale się przestraszyłem i bedę Ci życzył żeby Twoje plany się powiodły - a uważam że są bardzo realne i 100% zakończą się sukcesem (teraz mówię poważnie)!

Xena - chciałem Ci życzyć żebyś się zakochała bo to zaślepia a Ty potrzebujesz trochę korekcji wzroku: a to Kreta taka nie tego, a to samoloty nad działką latają... ;-) ;-) ;-) ;-)

Ale się przestraszyłem i bedę Ci życzył żeby Twoje plany się powiodły - a uważam że są bardzo realne i 100% zakończą się sukcesem (teraz mówię poważnie)!

Bogus bardzo Ci dziękuję, Twoje życzenia bardzo mi się podobają i naprawde z serduszka dziękuję.

Tobie i Twoim bliskim zyczę ciepła, ciepła i jeszcze raz ciepła, przeżycia bliskich, rodzinnych Świąt, takich, żebyś zawsze chętnie do nich wracał myślami.

Kasiu64 bardzo Ci dziekuję za ta odroobinke śniegu we Wrocławiu, bo przecież staropolskim zwyczajem mamy deszcz zamiast śniegu;)

Tobie życzę równiez bardzo rodzinnych i przyjaznych Świąt, pysznych ooshek w barszczu (ale najlepszy i tak robię JA!) i babskich prezentów pod choinką;)

Wszystkim życzę miłości, Rodziny, Przyjaciół, prezentów wbród, tabletek na przejedzenie i wspaniałych chwil w Waszych juz wybudowanych bądź dopiero budowanych bądź kreslonych domeczków;)

Wszystkiego Dobrego

(....a DOBRE juz najlepiej wie co jest DOBRE dla każdego z nas....)

PEES

Bogus ...przestraszyłeś...?

Mnie? Zajęca?