spy 05.11.2002 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Czy ktos wybudowal dom z ta firma? Albo moze jest ktos kto zrobil z "misoni" lub "honka"? bardzo prosze o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bola 17.11.2002 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2002 Spy poprosiłam o ich ofertę dotyczącą domu Waldemar z prośbą o adresy realizacji. Jak zobaczę to dam znać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spy 19.11.2002 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 OK, FAJNO - DAJ ZNAC PLS (JA ZASTANAWIAM SIE NAD ZBYSZKIEM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazyaka 20.11.2002 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Właśnie wpadł mi w ręce stary Murator 1/98 i czytam w nim, że Misoni sprzedaje elementy z mokrego, krzywego drewna, które nie pasują do siebie. Po złożeniu, dom porasta grzybem, trzeba go suszyć min. 4 lata, a później rozsychają i pekają belki. To brzmi niewiarygodnie.Jestem ciekaw co się zmieniło od 1998 roku w firmie Misoni.Jest jeszcze fima Wasco, która produkuje drewniane domy z gotowych elementów, macie jakieś doswiadczenia ? pozdrawiam wszystkich miłośników domów z drewnazbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Wrocław 20.11.2002 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Witam !A może jest jakiś tani sposób sprawdzenia wilgotności drewna przed zakupem. Wiecie coś o tym ? Nigdy nie będziemy mieli gwarancji jakości drewna, jeśli nie sprawdzimy sami. Przecież firmy miewają różne partie drewna. Czasami, gdy mają dużo zleceń, nie czekają z pożądnym wysuszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bola 03.12.2002 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Z firmy "mazurskie domy" dostałam e- maila ze wszystkimi informacjami o które prosilam. Realizacje, jak podali, mają głównie na terenie Niemiec, niewiele w Polsce. Ceny też takie bardziej niemieckie. Ale oferta ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_GOŚKA 09.02.2003 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 Budowało mi MISONI i dom się rozwala, a oni niezabardzo poczuwają się do naprawy. Odradzam więc szczerze tą firmę i o ile wiem to nie pierwsza ich "fuszerka". Może tą drogą odezwą się inni i poradzą jak sobie poradzili z MISONI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 10.02.2003 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 A ja pojechałem po wycenę w Bien - Zenker i ... nic. Powiedzieli , że dopiero po poznaniu potrzeb mogą zoś powiedzieć o cenie. Jak powiedziałem , że nie chcę domu z drewna za więcej niż 240 000 za 150m2 to facet się skrzywił i włąsciwie zasugerował , że za takie pieniądze to coś w stylu domu surowego otwartego . Dają 30 lat na konstrukcje , ale w domu pokazowym widziałem pęknięcia przy oknach ( wewnątrz g-k). Czy warto w Polsce budować z drewna - dom ciepły ale na ile lat starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 10.02.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 A na ile lat chcesz budować dom? Na 100, 200 czy 300 lat?Czy kupiłbyś dom wybudowany za czasów Gierka? Ma dopiero 30 - 40 lat. Nie? Czyżby nie spełniał Twoich wymagań? A czy Twój dom za 30 - 40 lat będzie spełniał wymagania tamtych czasów?Po co zatem chcesz budować na 100 czy 200 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Na 100 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 11.02.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Za 30 lat to ja będę dobijał do 70 i na pewno nie będzie mnie interesowało stawianie domu na nowo. Raczej życie w tym, który już będzie, żeby się nie psuł, nie przeciekał, nie gnił itp. Niby dom na 200 lat mi niepotrzebny, ale... te ostatnie lata życia chcę spędzić w domu, a nie w dożywającej swojego obliczeniowego wieku 50 lat rozsypującej się ruderze. Wiek 70 lat to nie wiek w którym się myśli o przeprowadzkach i przebudowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 11.02.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 pik33, chyba trochę na opak rozumiecie te 100 lat. Ja to rozumiem tak. Choćby nie wiem jak się starał (no chyba, że buduję kościół albo jakiś pałac lub zamek) to i tak za 30-40 lat dom, który teraz postawię będzie stary. I nieważne czy to będzie z cegły, kamienia, gazobetonu, gliny czy drewna... Technika nie będzie stała w miejscu i obecne rozwiązania będą przestarzałe. Co nie znaczy, że w takich przestarzałych domach nie można wygodnie mieszkać. To znaczy tyle, że moje dzieci najprawdopodobniej nie będą chciały w takim domu mieszkać to będzie "stary" - tak jak ja bym nie chciał teraz mieszkać w domu wybudowanym 40 lat temu. I jeśli moje dziecko się zdecyduje na przebudowę to w zależności od technologii będzie miało łatwiej lub trudniej. A jeśli ja będę miał na tyle sił i chęci to też będę chciał przerobić coś co się łatwiej przerabia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 11.02.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 On 2003-02-11 09:30, Maco wrote: A jeśli ja będę miał na tyle sił i chęci to też będę chciał przerobić coś co się łatwiej przerabia... A domy z drzewa najlepiej sie do tego nadaja, w ostatecznosci mozna spalic drewno z rozbiorki w kominku, na drewno, nowej generacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 11.02.2003 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Raczej myślałem o domu szkieletowym, w którym 80% materiałow można użyć ponownie do całkowicie nowego projketu domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 firma mazurskie domy ma duze problemy z jakoscia wykonaia i przedewszystkim z montazew domow terminy zawalaja ale to normalne w budownictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 17.02.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 CO do terminow ...Nieraz nie da rady, kiedy np zacznie padac.U mnie tak bylo : byl ustalony termin, ale sie rozpadalo i to na wiele dni. Urlop przesiedzialem bezczynnie. Dobrze ze moglem wzisc znow kilka dni jak sie zrobilo slonecznie. Montaz domow z drewna musi byc w ladna pogode. Dobrze ze czas montazu jest b.krotki, u mnie np po 2 dniach byl juz dach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzyk 26.02.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 mnie tez interesuje budowa domu szkieletowego moze jekies namiary.z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 26.02.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Muzyk,napisz na priva, w którym rejonie kraju będziesz budował; wskażę Ci wiarygodną i rzetelną firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 02.03.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Są specjalne mierniki do wilgotności drewna. Mają taki szpikulec, który się wbija, czy przykłada do drewienka, a wskaźnik pokazuje procenty (jak alkomat...). Mówiła mi o tym pani inspektor nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 02.03.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Odnośnie wigotnościomierzy (tak to się te przyrządy nazywa) proponuję stronę http://www.tanel.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts