anpi 17.06.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Początkowo myślałem o postawieniu jakiegoś baraku, ale koszt (ok. 500 zł) + transport i wyładowanie to już razem ok. 1000 zł. Pomyślałem więc, że może blaszak, w którym po zbudowaniu domu mógłbym trzymać samochód. I teraz pytanie - czy taki blaszak można postawić bez pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.06.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Można. Na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.06.2005 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Super. W takim razie wykombinowałem tak - stawiam blaszak bez pozwolenia, w miejscu, w którym ma stać docelowo. A później (za rok, dwa) występuję o pozwolenie. Może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 17.06.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Blaszak jest konstrukcją lekką. Jeżeli nie jest na stałe przytwierdzony (tzn. nie stoi na fundamencie) to nie potrzeba pozwolenia. O ile pamiętam, nawet na garaże murowane do pewnego metrażu nie potrzeba pozwolenia - wystarczy zgłoszenie do odpowiedniego urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.06.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Ale z tego co pamiętam budynki tymczasowe wolno stawiać tylko na 120 dni. Chyba ,że masz już pozwolenie na budowę domu, wtedy na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.06.2005 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Właśnie dzwoniłem do starostwa. Mogę postawić blaszak, nie ma żadnych ograniczeń co do jego powierzchni, ale trzeba zgłosić w starostwie. Do tego trzeba dołączyć rysunek (własnoręcznie narysowana lokalizacja garażu na kopii planu zagrospodarowania działki). I wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że trzeba to zrobić 30 dni wcześniej Przecież nie będę teraz czekał miesiąc żeby postawić blaszak na narzędzia. Ktoś wie, co grozi za postawienie przed upływem tych 30 dni? Jakoś nie miałem odwagi zapytać o to panią w starostwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 17.06.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Taki blaszak (3x6m), po zdjęciu drzwi, daje sie przesunąć przez 6-ciu ludzi.Ludzie wchodzą do środka, unoszą skorupę przy pomocy drągów i przestawiają w docelowe miejsce.Dobrze jest przygotować wypoziomowany cokolik z bloczków betonowych o wymiarach blaszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts