Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Specjalistyczne sklepy ogrodnicze - ok. Poznania

Recommended Posts

Poszukuje namiarow na specjalistyczne sklepy ogrodnicze w ok. Poznania, gdzie bede sie mogla zaopatrzyc w srodki do nawozenia roslin, ich pielegnacji, a w razie potrzeby wyleczenia (o tepieniu chwastow nie wspomne :evil: ).

Nie mialam dotychczas szczescia w moich poszukiwaniach. Jezeli macie jakies sprawdzone sklepy, to bede wdzieczna za namiary.

pozdr :D

To moze ja sie doczepię do wątku - kierunek Poznań-Kórnik.

Arecki

[email protected]

PS.

Czym załatwić tasznika. I kiedy?

Najlepsze zaopatrzenie na giełdzie ogrodniczej i w samym Kórniku przy ogrodzie dendrologicznym.

Ad. PS. Tasznik zaraz padnie sam - kończy już swoją wegetację - a z herbicydów to wszystkie na dwuliścienne np. Chwastoks - oczywiście mówimy o stosowaniu herbicydów w trawniku.

Mercedes a wymień jaki kierunek w Pozku byłby dla ciebie najodpowiedniejszy. Takich sklepów jest całe mnóstwo nie mówiąc o hurtowniach zaopatrzenia ogrodniczego.

okolice Przezmierowa/Skórzewa - w tych rejonach sie poruszam.

z góry dziękuję :D

Jest hurtownia ogrodnicza w Lusowie. To właœciwie zaopatrzenie dla rolnictwa możesz się dostać od strony Bukowskiej albo od A2 - tutaj zjazd w Tarnowie Podgórnym na Lusowo. Na tej samej drodze sš też szkółkarze i sprzedajš niezłe iglaki i inne ozdobne.

Wciornastek

dzieki :D

Nie raz przejezdzalam przez Lusowo, ale na hurtownie ogrodnicza nie trafilam. Czy ona jest przy glownej drodze? Popytam na miejscu.

Jadac od A2 po lewej stronie za stadnina koni sprzedaja iglaki i inne drzewka - niestety nie mialam czasu sie tam dotychczas zatrzymac. Musze to nadrobic.

jeszcze raz dziekuje za informacje :D

[

Najlepsze zaopatrzenie na giełdzie ogrodniczej

i w samym Kórniku przy ogrodzie dendrologicznym.

Giełda i ten sklep to ten czynny od 6 do 13:00 ?

a w Kórniku to gdzie ten sklep ... wiem gdzue jest tam szkółka (sporo tam brałem) a sklep ?

Nie wiem dokładnie jak teraz ale w samej szkólce prowadzili sklep.

[

Najlepsze zaopatrzenie na giełdzie ogrodniczej

i w samym Kórniku przy ogrodzie dendrologicznym.

Giełda i ten sklep to ten czynny od 6 do 13:00 ?

a w Kórniku to gdzie ten sklep ... wiem gdzue jest tam szkółka (sporo tam brałem) a sklep ?

Nie wiem dokładnie jak teraz ale w samej szkólce prowadzili sklep.

W szkółce nie sprzedaja zadnych herbicydów - jedynie nasiona i nawozy, kora, torf.

Mają ładne azalie .....