Jezier 17.06.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Mam problem z bezpańskimi psami. Szwendają się po mojej drodze. Zalegają pod bramą. Tak jest od kilku dni. Dwa zapchlone kundle upodobały sobie w moją prywatną drogę. Jak wychodzę z kijem to kawałek uciekają, ale nie za daleko i zawsze wracają. Chciałbym aby przeniosły się gdzieś indziej. Nie biję ich nie rzucam kamieniami. Nie strzelam do nich z niczego. Ale jak szybko nie znikną to się mogę zmienić na gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.06.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Odpal kilka petard.Są też gwizdki wydające (nie pamiętam) ultra- czy infradźwięki.Psy tego nienawidzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Nie wiesz gdzie takie gwizdki sprzedają? Petard nie odpalę bo już i tak mam na pieńku z sąsiadami przez te psy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.06.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Nie wiem.Czytałem tylko o nich.Służą też do tresury,dlatego zapytałbym Pet Shop Boys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 17.06.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Jezier, to troche trudna sytuacja... Nam kilka tygodni temu podrzucili pod brame sunie. Na szczescie ktos z rodziny ja zaadoptowal. Najpierw wzielam ja do weterynarza, zaszczepilam, odrobaczylam, odpchlilam, nakarmilam. Wydalam calkiem spora kase na te sunie. Ale bylo warto, psina jest kochana. Teraz kuzyn mojego meza nie wyobraza sobie zeby jej nie bylo Nie moge jednak zrobic ze swojej dzialki przytulku dla bezpanskich zwierzat. Teraz nie zachecam juz innych psiakow, ktore kreca sie kolo mojej bramy, po prostu je gonie. Czy dla ani jednego z tych psow nie moglbys postarac sie znalezc dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 To są wielkie psy. Nie znam nikogo kto by chciał psa. Wiem dlaczego tak się zadomowiły. Sąsiedzi je dokarmiają i poją Niestety, żaden nie zamknie ich na swojej posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.06.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 może pitbulla sobie kup, wtedy nie będzie obcych psów pod działką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 I od czasu do czasu wypuszczę go za bramę. Tylko żeby nie zjadł psów sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 19.06.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Mam problem z bezpańskimi psami. A ja myślę, że to jest nasz problem narodowy. Nie tylko twój i mój. I to nie z zapchlonymi psami, ale z ludźmi, Jezier, z ludźmi. I z ich robaczywą miłością do psów. U mnie w bloku na 10 mieszkań było 8 psów ( i kilka? ) kotów. Jak była to wyjąco-szczekliwa i do tego miaukliwa klatka, każdy przeważnie ma wyobrażenie. Ile ze zwierząt - ulubieńców zostało wywiezionych w szczere pole, nie wiem. Ile zawisło na suchej gałęzi, nie wiem (sama nadziałam sie na taki widok). Jak już musisz odpalać petardy, to postrzelaj, chłopie, ale do sumień ludzi W żadnym wypadku do jawnie oszukanych, wzgardzonych i poniżonych stworzeń. Bede wdzięczna. ara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.06.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Zadzwon do schroniska ktos przyjedzie napewno i pieski zabierze. Tak na marginesie to ludzi którzy najpierw biora psa a pózniej go wyrzycaja z domu to bym tak samo najchetniej ich exmitowal na bruk zeby poczuli co to znaczy sie walesac po ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 20.06.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 A ja myślę, że to jest nasz problem ..... Ara masz w 100% rację, tylko uprawiasz "polityczne gadanie" na poziomie wybierzcie mnie na prezydenta, a będę walczył z niesprawiedliwością, biedą, dam domy dla młodych i "po 100 milionów", i już nie będzie bezpańskich zwierząt a tutaj są ludzie mądrzy wiedzą iż psy są często zabawką porzucaną w lesie. Takie jest życie..... i szybciej coś zrobisz z psami pod płotem Jeziera niż naprawisz świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.06.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Jezier może jakiś zapaszek. Np. amoniaczek, albo inne małoprzyjemne wonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 ara, toś mu pomogła,faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.06.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Chyba je zlapie i wywioze do schroniska. Tam je pewnie uspia ale co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.06.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Chyba je zlapie i wywioze do schroniska. Tam je pewnie uspia ale co robic. Dlaczego mieliby uspic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 21.06.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Dlaczego mieliby uspic ? Bo schroniska sa przepełnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 21.06.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Chyba je zlapie i wywioze do schroniska. Tam je pewnie uspia ale co robic. Jezier, a moze trzasnij kilka fotek psiakom i umiesc je na forum-moze akurat znajdzie sie ktos kto móglby przygarnac chociaz jednego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Bo schroniska sa przepełnione. A to nie jest powod. Chyba nawet prawo tego zabrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Bo schroniska sa przepełnione. A to nie jest powod. Chyba nawet prawo tego zabrania. Prawo? Jakie prawo, gdzie to prawo i kto się nim przejmuje? Kto to kontroluje? Kto to egzekwuje? Niestety, psy w większości schronisk są usypiane, same zdychają w wyniku chorób, są zagryzane przez współlokatorów, umierają z tęsknoty i osamotnienia... Ale oprócz garstki... nawiedzonych , wrażliwych na krzywdy naszych mniejszych braci, niewielu się tym problemem interesuje, prawo też nie. Jezier, w Twoim przypadku schronisko jest najszybszym wyjściem, nie najlepszym, ale jeśli psy są zdrowe i stosunkowo młode, mają jeszcze nikłą szansę na nowy dom. Żeby znaleźć im nowe domy teraz, unikając schroniska, trzeba naprawdę włożyć w to sporo energii i przede wszystkim czasu. Wiem coś na ten temat... Nie każdego stać na takie poświęcenie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 23.06.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Bo schroniska sa przepełnione. A to nie jest powod. Chyba nawet prawo tego zabrania. Dokładnie tak, jak powiedział przedmówca: prawo prawem, a rzeczywistość skrzeczy. Schroniska w znakomitej większości nie spełniają zadań, do których zostały stworzone. A mi naprawdę coraz trudniej znajdować chętnych na niechcianego psa, czy kota, o kórego na mojej wsi jest zatrważająco łatwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts