ewik74 17.06.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Marzą mi się schody bejcowane. Niestety tylko mi:( Mąż nie daje sie przekonać. Mamy własne drewno jesionowe przeznaczone na te schody - i tu stolarz jeden powiedział mi, ze jesion się źle bejcuje- do bejcowania poleca dąb, albo jawor- jesion nie. Ma ktoś może bejcowane schody jesionowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 odradzam bejcowanie jesionu ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkaska 17.06.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 A dlaczego odradasz brzoza?? Ja mam takie i są super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 A dlaczego odradasz brzoza?? Ja mam takie i są super!! masz takie ??? jesionowe i bejcowane ? gratuluję ... p.s. gratuluje też umiejętności zakładania sobie nicka w 5 min po mojej wypowiedzi ... 18 Cze 2005 o godz 00:17 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 20.12.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Odświeżam temat Czy ma ktoś doświadczenie z bejcowaniem schodów jesionowych? Jak wyszło, czego używaliście, czy jesteście zadowoleni? Ciągle spotykam się z negatywnymi opiniami bejcowania jesionu .. Może jakiś ekspert się wypowie Pozdrawiam Was serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 20.12.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 ty ostatnio miałem stolarza u mnie , schody nam robi , będą dębowe bejcowane , ale stolarz mówił że robi bedowe, jesionowe i bukowe , nic nie gadał że sie nie da jesionu pobejcować a jeszcze inny był to mi wciskał jesionowe i wiedział ze bejcowane i też nic nie gadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 20.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 ty ostatnio miałem stolarza u mnie , schody nam robi , będą dębowe bejcowane , ale stolarz mówił że robi bedowe, jesionowe i bukowe , nic nie gadał że sie nie da jesionu pobejcować a jeszcze inny był to mi wciskał jesionowe i wiedział ze bejcowane i też nic nie gadał Czytałeś to co napisałeś przed wysłaniem? Bo bardzo trudno to zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 20.12.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 rzeczywiście trochę pojechałem , ale to tak jest jak sie zajmujesz hulającym 8 miesięcznym synem po pokoju w chodziku a jednocześnie próbujesz coś pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.12.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Jesion spokojnie można barwić. Nieźle nawet wychodzi. Mało kto tak robi bo to jednak dosyć drogie drewno i w naturalnym kolorze wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 20.12.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 mnie sie akurat nie podoba w naturalnym odcieniu ale o gustach sie nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dgasek 20.12.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam My mamy schody jesionowe , bejcowane na coś ala merbau - trochę wpada w bordowy. Wyszło bardzo ładnie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 20.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Szczerze powiedziawszy podnieśliście mnie na duchu,że da się zmienić kolor moich schodów Mnie się bardzo podoba naturalny kolor jesionu. Tyle tylko,że po wybraniu paneli, drzwi wewnętrznych i wizji mebli, wychodzi na to,że te schody do niczego nie będą pasowały. Ale tak to jest, jak robi się schody, a później myśli nad całą resztą ... Kochani, a czym dokładnie bejcowaliście? Ile razy? Robiliście to sami? Kris2222, dgasek - jakbyście mieli chwilkę, może moglibyście wrzucić zdjęcia? Mnie właśnie marzy się kolor merbau .. głównie ze względu na to,że mam w tym kolorze drzwi i panele na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuldrew 12.12.2018 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Nie widzę żadnych przeciwszkazań do bejcowania jesionu. Najbardziej nadaje się w naturalnym kolorze jak ktoś nie przepada za bogatym usłojeniem. Dodatkowym atutem jest w miarę jednolity kolor schodów jesionowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts