Aga i Bartek 17.12.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Robertnicki piękny domek!! Widzę, że założyliście sobie rolety w ścianach. Czy w związku z tymi roletami podwyższaliście sobie strop, czy zmieściły się nie ingerując w wysokość budynku? z góry dzięki za odpowiedź,pozdrawiamyAga i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 17.12.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Robertnicki GRATULUJEMY!Życzymy Wam z całego serca szczęścia i radości w nowym domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 17.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Robertnicki piękny domek!! Widzę, że założyliście sobie rolety w ścianach. Czy w związku z tymi roletami podwyższaliście sobie strop, czy zmieściły się nie ingerując w wysokość budynku? z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiamy Aga i Bartek Strop nieznacznie powędrował w górę ,ale nie dlatego żeby zmieścić rolety. Poprostu chcieliśmy mieć wyżej niż w bloku. A skrzynki z roletami zmieściły się, bo okna są nieznacznie zmniejszone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 19.12.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam wszystkich Groszkowcow To moj pierwszy post na tym forum, choc czytam regularnie. Wkrotce do Was dolacze, bo my rowniez bedziemy budowac wg tego projektu. Przewertowalam caly internet i wiele katalogow i Groszek stal sie moim faworytem Moim zdaniem na idealny rozklad i swietnie nadaje sie na dzalke z wjazdem od zachodu, a takich projektow jest jak na lekarstwo. Wszak nie kazdy ma wjazd od polnocy, a tak projektowana jest wiekszosc domow. Mamy juz dzialke (woj lubelskie) tylko na razie kasy brak Czeka nas kredyt na 30 lat Przeczytalam caly watek, mozecie sobie wyobrazic ile czasu mi to zajelo Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia oby jak najszybciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdax 20.12.2008 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Witaj rania Ja mam wjazd od wschodu i też mi groszek super pasuje. U mnie powoli zaczyna coś się dziać, tj. "robią się szalunki i zbrojenie", no trwa walka z kredytem czyli ile, gdzie itp.[/b] Basia i Sławek dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 21.12.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Rania witamy w naszym gronie! Magdax nie ma za co Robertnicki czekamy na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.12.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22829863_maja2_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 23.12.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Najmilsi "Groszkowi Przyjaciele"! Z okazji świąt Bożego Narodzenia życzymy Wam,by te radosne świąteczne dni wszystkie smutki usunęły w cień,by się do Was, Kochani, śmiał cały świat! Basia i Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaJacek 24.12.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia,dla tych, co już mieszkają w groszkach łagodnej zimy aby oszczędzili na ogrzewaniu,dla tych, co się budują groszka, także łagodnej zimy aby mogli prowadzić prace,dla tych co myślą o groszku, spełnienia mażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 27.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Ile Rydzyk ma moherów, ilu w Sejmie jest frajerów. Ile Kwachu dni się bawił i kolesi ułaskawił. Ile Lepper ma wyroków, tyle szczęścia w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 28.12.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich i postaram się w miarę mozliwości sukcesywnie pokazywac postępy w pracach wykończeniowych naszego groszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 28.12.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam po dłuższej nieobecności. Przez ten okres czasu nasz Groszek "wyrósł jak na drożdżach", planujemy za trzy miesiące przeprowadzkę. Może uda mi się wkleić parę zdjęć. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Groszkowiczów- tych już mieszkających i jeszcze budujących! http://picasaweb.google.pl/lizzek62/Budowa?authkey=8ix4VAQ4cmQ#slideshow/5284831430633400098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 28.12.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 28.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Nie odzywaliśmy się (głównie ze względu na brak czasu) ale na początku listopada zaczęliśmy budowę Groszka. Dziś mijają już prawie 2 tygodnie od czasu jak zalali nam strop. Wykonawca jest super i narzucił nam ostre tempo. Oby zima już się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 29.12.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam! Ja tak gościnnie, ale zobaczyłam domek Magdy M i nie mogłam się oprzeć żeby nie napisać. Madziu PIĘKNIE!!!! PIĘKNIE!!! PIĘKNIE!!!! Dodałam sobie twoją elewację do inspiracji Chyba będę częstym gościem tego forum. Madziu możesz napisać jakie masz kolory tynków i z jakiej firmy? Sa prześliczne, super wyglądają z tą dachówką. A dachówka to kolor miedziany? Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 29.12.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Magda M. i Bangy gratulujemy postępów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 29.12.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam! Ja tak gościnnie, ale zobaczyłam domek Magdy M i nie mogłam się oprzeć żeby nie napisać. Madziu PIĘKNIE!!!! PIĘKNIE!!! PIĘKNIE!!!! Dodałam sobie twoją elewację do inspiracji Chyba będę częstym gościem tego forum. Madziu możesz napisać jakie masz kolory tynków i z jakiej firmy? Sa prześliczne, super wyglądają z tą dachówką. A dachówka to kolor miedziany? Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedzi. asuulek dziękuję! Tynki wybrałam z firmy Kabe- jasny nr.1032, natomiast nie pamietam już numeru ciemniejszego koloru ( chyba 1043.. ). Dachówka natomiast jest firmy Nelskamp kolor ceglasty. Basia i Sławek dziekujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 29.12.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Właśnie mamy zamówić drewno na więźbę i tak się zastanawiamy, czy nie przedłużyć dachu nad tarasem (u nas taras jest z tyłu a nie z boku tak jak w oryginalnym projekcie). Nie wiem, czy to ma sens bo kąt nachylenia dachu mamy 40 stopni i bez "złamania" nie da się go zbytnio go przedłużyć a łamać dachu nie chcemy. Jeśli go przedłużymy przy takim nachyleniu dachu jak teraz to będzie przykrywał ok 1,5 metra tarasu. Czy ktoś się zastanawiał nad takim rozwiązaniem a może już ktoś tak zrobił? Co o tym sądzicie? Czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 30.12.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Magda M dzięki za szybką odpowiedź. Mogłabyś jeszcze zdradziś jaki masz kolor okien? Zapomniałam zapytać od razu. Super się to wszystko komponuje. Chyba będę częściej tutaj zaglądać i kibicować w wykańczaniu domku, zapowiada sie ciekawie. Już widać dobry gust właścicieli. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 30.12.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Bangy zadaszenie tarasu jest bardzo super sprawą. My mieliśmy taras bez zadaszenia w poprzednim domku i było to bardzo niewygodne. Teraz zrobiliśmy sobie taras narożny z zadaszeniem od tyłu. Nieznacznie złamaliśmy dach i, naszym zdaniem, wygląda to bardzo ładnie ( zdjęcia w naszym albumie). Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts