Aneta kr 24.06.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja również witam serdecznie wszystkich "groszkowców"! Rok temu mocno wpadł mi w oko "dom w groszku 2", ale po przemyśleniach stwierdziłam, że za duży i za drogi. Przez rok poszukiwaliśmy intensywnie projektu w sam raz dla naszej czteroosobowej rodzinki. Wreszcie znaleźliśmy i... zamówiłam tydzień temu projekt W 21-12b, ale na szczęście nie zapłaciłam. Po dokładnych obliczeniach okazało się, że wcale nasz "pierwszy strzał" nie jest taki duży na jaki wygląda. Diabeł tkwi w szczegółach . We wtorek mąż pojechał i kupił "dom w groszku 2" lustrzane odbicie:D. Klamka zapadła! Chętnie przyłączyłabym się do odwiedzin i oględzin, najchętniej w Małopolsce. Jesteśmy z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta kr 24.06.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam jeszcze raz. właśnie przeczytałam (musiałam wcześniej przeoczyć, bo często odwiedzam to forum), że Ankhara buduje w Krakowie. Ankhara, czy byłaby możliwość obejrzenia Waszego groszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 26.06.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 My budujemy groszka 2 w Krakowie, właśnie jesteśmy na etapie wykańczania. panowie kładą płytki w łazienkach, kominkowy kończy kominek, i jeszcze ocieplamy z zewnątrz, Jak znajdę trochę czasu to wrzucę nowe zdjęcia bo dawno tego nie robiłam, ale ostatnio spędzam czas pomiędzy praca a sklepami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta kr 29.06.2010 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Gratuluję! Jesteście już na finiszu. Piękne okna macie! Chętnie zadałabym setkę pytań, ale nie będę męczyć. Czy można Was kiedyś (może niedługo:)) odwiedzić i rzucić okiem na domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 29.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Gratuluję! Jesteście już na finiszu. Piękne okna macie! Chętnie zadałabym setkę pytań, ale nie będę męczyć. Czy można Was kiedyś (może niedługo:)) odwiedzić i rzucić okiem na domek? zapraszamy, nasz domek jest w Bibicach, mój tel.602731151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta kr 30.06.2010 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 zapraszamy, nasz domek jest w Bibicach, mój tel.602731151 Bardzo dziękuję! W sobotę wyjeżdżamy na wakacje, ale po powrocie na pewno zadzwonię! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karola80 08.07.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam wszystkich Groszkowców, Po dłuuugiej walce z najróżniejszymi projektami w końcu stanęło na Dom w Groszku G2. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła z Wami dzielić się radościami i smutkami związanymi z budową. Po zdjęciach widzę, że domek jest super! Jednak mam pytanie,. Czy ktoś buduje w okolicy WROCŁAWIA, OPOLA, CZĘSTOCHOWY? Bardzo chciałabym obejrzeć domek na żywo. Oczywiście jeśli troszkę dalej to też proszę o informację . Obiecuję krótką wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 10.07.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witam wszystkich Groszkowców, Po dłuuugiej walce z najróżniejszymi projektami w końcu stanęło na Dom w Groszku G2. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła z Wami dzielić się radościami i smutkami związanymi z budową. Po zdjęciach widzę, że domek jest super! Jednak mam pytanie,. Czy ktoś buduje w okolicy WROCŁAWIA, OPOLA, CZĘSTOCHOWY? Bardzo chciałabym obejrzeć domek na żywo. Oczywiście jeśli troszkę dalej to też proszę o informację . Obiecuję krótką wizytę my budujemy groszka G2 w Krakowie, jesteśmy na etapie wykańczania więc jeśli będziecie w okolicach to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 22.07.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 witam, chciałabym wezwac do odpowiedzi Basię i Sławka, ewentualnie osoby znające się na schodach bejcowanych. Basiu z Waszego albumu wynika że macie schody dębowe, ale maja one piękny kolor typowy dla merbau czy mahonia afrykańskiego. Czy te schody są bejcowane dla uzyskania takiego koloru. Jak to sie sprawdza w użytkowaniu, mnie stolarz przestrzega przed takim rozwiązaniem, a cena schodów z merbau który ma naturalnie taki kolor jaki chciałabym uzyskać przyprawia o zawrot głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 23.07.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Stolarz zabejcuje na dowolny niemal kolor takie dębowe schody. Minus taki, że jak zarysujesz taką powierzchnię, to poprawkę będzie widać bo już bejca może nie dać tego samego odcienia. Na naturalnym kolorze dębu - nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 23.07.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 tego się właśnie obawiam, chyba mi pozostanie polubić naturalny kolor dębu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 25.07.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 tego się właśnie obawiam, chyba mi pozostanie polubić naturalny kolor dębu Eeee tam. Ja kazałem zabejcować, ale na dąb "rustical". Po schodach się chodzi a nie rysuje... będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 26.07.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 mjakob wrzuć zatem fotkę tego rusticala jeśli już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 26.07.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam wszystkich "Groszkowych Przyjaciół" po dłuuugim czasie! STEFANY już 2 lata użytkujemy schody bejcowane i ich kolor się nie zmienia. Mamy małe dziecko, więc zdążyły już "dostać w kość". Ostrzegam jednam przed tym, że na ciemnych schodach dużo bardziej widać kurz i zabrudzenia. Na naturalnym dębie ten problem odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 26.07.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Basiu a jaki masz kolor tej bejcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 28.07.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) mjakob wrzuć zatem fotkę tego rusticala jeśli już masz Ostatnie zdjęcia w dzienniku - dopiero początek. Schody będą jeszcze lakierowane i lekko pociemnieją (bynajmniej stolarz tak twierdzi ). Jak będzie gotowe to wstawię zdjęcia (w przyszłym tyg.) Edytowane 28 Lipca 2010 przez mjakob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrom 72 29.07.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witajcie, my właśnie zdecydowalismy się na projekt domku w groszku 3 - ale bez garażu. Mamy dość długą działkę więc napewno postawimy garaż dwustanowiskowy ale wolnostojący. Czy ktoś mógły przesłać nam zdjęcia domku? Chętnie obejrzelibyśmy go w realu- jesteśmy z okolić Tychów ale dojazd nie gra roli ). Podaję adres: [email protected]. Będę wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 04.08.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam!!!! U nas też teraz dużo się dzieje a właściwie wykończeniówka:) Zapraszam do obejrzenia albumu http://picasaweb.google.pl/onuszek/Budowa?authkey=Gv1sRgCK_vr9Cru9KKPw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 05.08.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Mjakob no no fajnie Ci te schody wyszły Ja się zastanawiam nad połączeniem drewna z nierdzewką, stopnie w drewnie a barierka drewniana z nierdzewnymi prętami. Tyle że takie połączenia widziałam w zasadzie w kolorach raczej egzotycznych. Spotkałeś się z czym takim w dębie? A wymiary schodów to masz takie jak inni 17x26 i spocznik 90-tka lub 100-tak, czy inne ? Onuszek lecicie z robotą gdzie nabyłaś takie piękne dekoracje kontaktu w sypialni? Będę wpadać do albumu bo jestem na etapie inspiracji łazienkowych A kiedy planujesz przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 08.08.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 zapraszam do mojego albumu umieściłam zdjęcia kominka, łazienek i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts