Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj dzwoniłam do elektrowni aby dowiedzieć się co z naszym przyłączem i dowiedziałam się, że nasza umowa dopiero zostanie wystawiona na przetarg dopiero jak dobrze pójdzie za dwa miesiące więc prąd może będziemy mieć pod koniec roku. Jeśli zaczynacie budowę to już zaczynajcie chodzić za przyłączami bo to jest chore państwo. Prąd mamy na naszej działce 10 m od domu i nie musimy mieć zgody na przyłącze sąsiadów, moja koleżanka pod Krakowem czeka już na przyłącze ponad 2 lata. A poza tym u nas zarazie przestój bo mrozy. Pozdrawiam wszystkich cieplutko. :wink: :wink:

U nas jeszcze ciekawsza sytuacja wynikła. Jak kupowaliśmy działki (bo kupiliśmy je współnie ze znajomymi łącznie 4 działki obok siebie) to w czasie wystąpienia o przyłącza zapewniano nas że w połowie 2008 roku już będziemy mieli prąd i kanalizację. No ale nic się nie działo i coś mnie tknęło żeby pogonić Urząd Miasta bo to oni zajmują się kanalizacją no i do prądu też mają sporo bo mieli wyznaczyć miejsce na stację TRAF. Udałem się w tej sprawie do UM i powiedziano mi że najwcześniej za 1.5 roku bo urząd nie ma teraz 40 000 zł na wydanie na naszę kanalizę a sprawa stacji trafo to długa procedura bo plan zagospodarowania i takie pier.... Bardzo się zdenerwowałem już mam zrobione tynki centralne i będę się patrzył przez co najmniej 1.5 roku na mój dom .Slak mnietrafia z ich opieszałością. Z kanalizą znalazłem znajomego który mówi że tą kanalizę zrobi mi za 8 000 a nie jak UM wycenił na 40-45 000 zł. Z prądem gorzej bo nic nie zrobię radny się nie interesuje do UM piszemy, co raz ktoś z nas idzie i nic nie robią. LUBZEL zapewnił mnie że jak tylko będzie wyznaczona działka zrobią nam to w 4 miesiące.

To jest chore !!!

u nas z gazem jest łatwiej, teraz pan z gazowni robi projekt potem uzgodnienia w architekturze i w ciągu 3 miesięcy od podpisania umowy zakładają gaz facet w gazowni mówił, że zrobią to w ciągu miesiąca. Z kanalizacja i wodą też musimy poczekać ok. 3 mies. a kanalizację mamy zaraz za domem, gaz na naszej drodze.

Mam już dość chodzenia po urzędach i wypełniania setek wniosków, jakby jeden papier nie wystarczył, no ale przecież coś gryzipiórki muszą robić!!

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Taka dziś jestem zadowolona, ze aż muszę się Wam pochwalić. Właśnie zamontowali nam szafy i zabudowali garderobę! Koniec życia na kartonach! Hura! Zdjęcia już zamieściłam. Baliśmy się, że będzie zbyt mało miejsca w wiatrołapie, jeśli zafundujemy sobie dużą szafę na całej ścianie na przeciwko drzwi do kotłowni. Całe szczęście, okazało się, ze miejsca jest wystarczająco. Spokojnie wyminą się 2 osoby. Tym bardziej, ze w jednej części zrobiliśmy miejsce na okrycia wierzchnie i obuwie gości. Jeśli ktoś miał podobne wątpliwości to może nasz przykład choć trochę je rozwieje.

Życzymy miłej niedzieli!

Basia i Sławek, bardzo podobają mi się Wasze zabudowane wnęki i pomysł na garderobę. Super!

Pozdrawiam :D

Magda M, naszym zdaniem w zupełności wystarczą karnisze o długości 200 cm, a czasami nawet nawet 180. To zależy jaką dekorację okna przewidujecie. 240 cm daje po 45 cm wysunięcia z każdej strony + do tego ozdobne wykończenia karniszy. To stanowczo za dużo! Pozdrawiamy :wink:

Basia i Sławek, dziękuję. I pozdrawiam :lol: