anulawasz 22.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Wreszcie pojawiły się zdjęcia mojego groszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 23.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Powiedzcie mi moi mili, o ile roznia sie wasze wydatki zwiazane z budowa domu z tym co podaja na stronie archonu w dziale "koszty budowy". Mowie oczywiscie o systemie gospodarczym i stanie "pod klucz". Ciekawi mnie czy wydaliscie mniej czy wiecej. My jestesmy na etapie budowania piwnic dopiero, ale wydaje mi sie ze wydamy mniej. (tak sie pewnie łudze tylko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 23.01.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Dom w Groszku 4.Ja obecnie mam stan zamknięty + tynki + centralne ogrzewanie bez podłóg i malowania ścian. Na dzień dzisiejszy 220 000 z działką za którą zapłaciłem 53000. Czyli sam dom około 170 000. Napewno wydałem troche więcej ale nie wiele.Systemem gospodarczym czyli murarz pomocnik potem blacharz-cieśla, elektryk, tynkarze, obecnie hydraulicy skończyli centralne. Jestem na etapie poddasza czyli ocieplenie i płyty KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 27.01.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 powiedzcie mi Posiadacze Groszków jak macie zrobioną wentylację w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 28.01.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 U nas budowa w tym roku już ruszyła. A może zimy nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 29.01.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 mjakob my mamy zwykłą kratkę. bangy gratulujemy! Szybko Wam idzie! Pozdrawiamy serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 01.02.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jeśli możecie to napiszcie ile kosztowała was wewnętrzna instalacja elektryczna.Mam jeszcze prośbe do budowniczych z Krakowa lub okolic czy macie namiary na jakiegoś solidnego elektryka, będę wdzięczna z kontakt. Pozdrawiam wszystkich zdrowych i zagrypionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 02.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Żonka miała wenę do robienia zdjęć http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/10558/normal_DSCF5910.JPG Więcej w albumie, pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Robertnicki gratulujemy!Piękny i zupełnie inny kolejny "Groszek". Życzymy szczęścia w Waszym nowym gniazdku rodzinnym!P.S. A kuchnia? Prosimy o zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lirefleks 03.02.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich, szczególnie budujących groszki! Jestem na etapie projektu i chciałem zmienić schody zabiegowe na dwubiegowe. Widziałem takie na zdjęciach u anulawasz. Jeżeli ktoś z Was taką zmianę wprowadzał będę wdzięczny za informację jakie wymiary stopni macie po zmianie i jaka szeroka jest płyta spocznika międzypiętrowego? Próbowałem u siebie rozrysować schody dwubiegowe, ale bez zmiany ich wymiarów schody kończą mi się w drzwiach pokoju na poddaszu . Z kolei zmiana wymiarów stopni pogarsza wygodę ich użytkowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 03.02.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 mjakob my mamy zwykłą kratkę. Pozdrawiamy serdecznie! Ok, krateczka owszem - ale jak wyprowadzone ponad dach - komin, czy poprzez dachówkę z kominkiem wentylacyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.02.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich, szczególnie budujących groszki! Jestem na etapie projektu i chciałem zmienić schody zabiegowe na dwubiegowe. Widziałem takie na zdjęciach u anulawasz. Jeżeli ktoś z Was taką zmianę wprowadzał będę wdzięczny za informację jakie wymiary stopni macie po zmianie i jaka szeroka jest płyta spocznika międzypiętrowego? Próbowałem u siebie rozrysować schody dwubiegowe, ale bez zmiany ich wymiarów schody kończą mi się w drzwiach pokoju na poddaszu . Z kolei zmiana wymiarów stopni pogarsza wygodę ich użytkowania. Pozdrawiam W moim GroszkuG2 schody na dwubiegowe przeprojektował Archon. Mamy tak: w dolnym biegu 9 stopni 18x26, w górnym biegu 7 stopni 18x26. Tylko na planie nie mam wpisanej szeroości spocznika, musiałabym zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lirefleks 03.02.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W moim GroszkuG2 schody na dwubiegowe przeprojektował Archon. Mamy tak: w dolnym biegu 9 stopni 18x26, w górnym biegu 7 stopni 18x26. Tylko na planie nie mam wpisanej szeroości spocznika, musiałabym zmierzyć. dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Jeżeli będzie to możliwe to proszę o szerokość spocznika. Czy jest mniejsza od szerokości schodów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.02.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W moim GroszkuG2 schody na dwubiegowe przeprojektował Archon. Mamy tak: w dolnym biegu 9 stopni 18x26, w górnym biegu 7 stopni 18x26. Tylko na planie nie mam wpisanej szeroości spocznika, musiałabym zmierzyć. dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Jeżeli będzie to możliwe to proszę o szerokość spocznika. Czy jest mniejsza od szerokości schodów. Pozdrawiam już znalazłam: 100 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 03.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 w naszym projekcie Groszka G2 takie schody były juz zaprojektowane. My tylko zmieniliśmy ich liczbę na dole o jeden tak aby nie wychodziły na korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 mjakob to komin wentylacyjny wychodzący na dachu poprzez dachówki z kominkiem. lirefleks my mamy stopnie ok. 26 cm szerokości i ok. 18 cm wysokości, a spocznik ok. 90 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 03.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A ja mam pytanko odnośnie kominka...a właściwie miejsca gdzie ma być ulokowany. Czy ktoś z Was rozważał umieszczenie go na ścianie szczytowej między oknami (ew. drzwiami balkonowymi) Widziałem, że nawet osoby budujące Groszka 3 przesuwają go na inne miejsce.. Jakie, wg Was, są plusy i minusy takiego rozwiązania? Dodam, iż nie planuję DGP. Raczej myślałem o zewnetrznym kominku/grillu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lirefleks 03.02.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 już znalazłam: 100 cm w naszym projekcie Groszka G2 takie schody były juz zaprojektowane. My tylko zmieniliśmy ich liczbę na dole o jeden tak aby nie wychodziły na korytarz dziękuję i zabieram się za rozrysowywanie schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A ja mam pytanko odnośnie kominka...a właściwie miejsca gdzie ma być ulokowany. Czy ktoś z Was rozważał umieszczenie go na ścianie szczytowej między oknami (ew. drzwiami balkonowymi) Widziałem, że nawet osoby budujące Groszka 3 przesuwają go na inne miejsce.. Jakie, wg Was, są plusy i minusy takiego rozwiązania? Dodam, iż nie planuję DGP. Raczej myślałem o zewnetrznym kominku/grillu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i spostrzeżenia My (mamy Groszka 3) przesunęliśmy go na przeciwną ścianę w stosunku do oryginalnego projektu. Doszliśmy do wniosku, że będzie bardziej promieniował na korytarz niż gdyby był umieszczony te 5 metrów dalej. Czy się sprawdzi zobaczymy. Rowniez nie planujemy DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 04.02.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 mjakob to komin wentylacyjny wychodzący na dachu poprzez dachówki z kominkiem. Podrążę jeszcze temat . Czy możecie mi powiedzieć jaka jest średnica rury pomiędzy kominkiem dachówkowym, a kominem? Pytam dlatego, że spotkałem się z opinią, że te kominki dachówkowe nie są przeznaczone dla went. grawitacyjnej, tylko do odpowietrzania pionów kanalizacji, bo went. nie będzie działać z uwagi na zbyt małą średnicę wylotową i to że są zbyt nisko nad dachem - mały ciąg. Sprzedawcy twierdzą, że się nadają. Zastanawiam się czy nie zrobić normalnego komina wentylacyjnego... A jak już jesteśmy w temacie wentylacji - nawiewy jak macie zrobione? "Zetka" w pom. gosp? A co ze spiżarką pod schodami - też może "zetka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts